Mylo Ružová rosa

12.02.2019 08:00


Neviem, či sa stal zázrak, alebo som ja mala predtým pokazený ten rozprašovač, ale otvorila som dnes nové balenie, ako som šla písať túto recenziu a rozprašovač je milión krát lepší, čo je super, pretože tento toner je podľa mňa absolútne geniálny. Naozaj neviem, či ten rozprašovač zmenili, alebo ja som mala nejaký nepodarok, ale aj vy ste mi písali, že ste s ním mali podobnú skúsenosť, takže dúfam, že nastala trvalá zmena.



Mylo je slovenská značka prírodnej kozmetiky, už mám od nich pár produktov vyskúšaný, aj keď toto je prvá recenzia na blogu, ale videách ich spomínam pravidelne už zopár mesiacov. Väčšinou majú pleťové oleje a nejakú starostlivosť o telo, niečo aj pre pánov a zvieratká. Majú skvelé ekologické obaly, ktoré im dokonca môžete vrátiť, stačí si nájsť najbližší obchod, zoznam je tu, ale, čo je najzaujímavejšie je samozrejme obsah tých obalov a ten je naozaj skvelý, prírodný a inovatívny. Keďže problém s rozprašovačom vyzerá vyriešený, tak Ružovú rosu môžete používať dvomi spôsobmi, ako pleťovú hmlu, alebo toner. V obidvoch prípadoch je to absolútne skvelá hydratácia pre pleť, navyše voňavá, takže aj nesmierne príjemná.



Ružová rosa je teda toner, alebo tonikum s prírodným a celkom jednoduchým zložením, ale má v sebe pre mňa hviezdnu ingredienciu a tou je organická kyselina hyalurónová, ktorá ja aj moja pleť milujeme. V zásade je to len taká voňavá vodička, nie je na nej nič špeciálne na prvý pohľad, ale skvele pleť zvhlčuje a tým pripravuje na nanesenie ďalších prípravkov, ktoré sa potom lepšie vpijú, je jedno, či je to sérum na báze vody, olej alebo krém. Vonia krásne jemne a sladko po ružiach a na pleti je príjemne chladivá a osviežujúca, ak ju použijete ako hmlu.



Čo sa týka ingrediencií, tak obsahuje samozrejme ružovú vodu, konkrétne hydrolát z ruže damašskej, ktorý je dokonca fairtrade, takže veľký palec hore. Potom extrakt z uhorky, ktorý je tiež super hydratačný a upokojujúci, glycerín, čo je tiež fajn hydratačná zložka. Vodu samozrejme a moja najobľúbenejšia ingrediencia je výťažok z rôsolovky (Tremella fuciformis), ktorý obsahuje kyselinu hyalurónovú, čo je super hydratačná látka, ktorá dokáže na seba naviazať vodu až 1000 násobku svojho objemu, čo je super vlastnosť, vďaka ktorej do pleti doplní tak veľmi potrebnú hydratáciu, vypne ju a vyhladí. Ďalej je tam gluconolactone, čo je forma polyhydroxykyseliny, ktorá tiež pomáha s hydratáciou. Potom je v Ružovej rose ešte prírodný konzervant Radish Root Ferment Filtrate a nakoniec zvláčnňujúci výťažok z kokosu.

Ako som už písala vyššie, Ružovú rosu môžete používať rôzne, ako pleťovú hmlu, nastriekať hocikedy na tvár, keď máte pocit, že potrebujete osviežiť a dodať pleti hydratáciu, alebo ako toner, tam je tiež niekoľko spôsobov. Buď ju nanesiete na tampón a pretriete si pleť, proste klasicky ako s tonerom, alebo si to len celkom bohate nastriekate na tvár a prípadne trochu rozotriete, alebo vtlačíte prstami. Ja osobne Ružovú rosu nanášam bez tampónu, to sa mi osvedčilo najviac. Skvelá je aj pri vrstvení kozmetiky, lebo ju perfektne zvláčni a všetky séra a olejčeky sa potom lepšie vpijú. Vhodná je pre všetky typy pleti, keďže každá pleť potrebujem hydratáciu, ale majú aj verziu pre normálnu až mastnú pleť, ktorá sa volá Jazmínová rosa, len ju teraz nemajú na stránke, takže vám sem neviem dať link.



Obal je elegantný sklenený a nepriehľadný, čo je skvelé, lebo obsah tak ostáva maximálne čerstvý. Keďže je to prírodná kozmetika, tak nemáte až tak veľa času na spotrebovanie ako pri bežnej kozmetike, ale na obale je vždy vytlačený dátum, kedy je najlepšie ju spotrebovať, navyše Mylo robí svoje produkty naozaj len v malých dávka, tak povediac na objednávku, aby boli, čo najčerstvejšie. Ja som si toto balenie kúpila v decembri a spotrebovať ju treba do mája, s čím absolútne nemám problém, lebo si ju na seba veľmi rada striekam. Niekde som zachytila, že sa niekto sťažoval, že etiketa je len taký nalepený papierik a že sa potom zašpiní a nevyzerá to dobre, osobne mi to nevadí, áno rozmočí sa trochu, alebo sa do toho papierika vpije olej, keď ho chytáte vlhkými alebo mastnými rukami, ale vďaka takejto etikete sa dajú tieto obaly znova použiť, čo je podľa mňa super.

Pri prvom balení, ktoré som mala, bola taký nie veľmi funkčný rozprašovač, ktorý dokázal toner nastreknúť tak maximálne na jedno líce, tak som si vtedy rosu preliala do fľašky od Omorovicza Queen of Hungary Mist, ktorá má geniálny rozprašovač, najjemnejší, aký som kedy mala, s veľkým rozptylom. Mimochodom, keď sme pri Queen of Hungary, čo je celkom legendárny a veľmi populárny produkt, tak Ružová rosa kráľovnú podľa mňa strčí do vrecka, pretože je to porovnateľne dobrý, z môjho pohľadu dokonca lepší produkt, slovenský a ešte aj prírodný, juch. Plus ten rozprašovač je teraz fajn, nie je až taký jemný, ale rozptyl má pekne na celú tvár a je dostatočne jemný, takže teraz je z toho dokonalý produkt.

Ja som si Ružovú rosu veľmi obľúbila, je totiž super hydratačná a voňavá, dôkaz je, že za pol roka som si kúpila už druhé balenie a to sa mi nestáva tak často, naposledy s Mermaid Mask od Leahlani, s ktorou ju aj rada kombinujem. Ružovú rosu kúpite priamo na mylo.sk, alebo v niektorých obchodoch, na stránke majú zoznam, ja som ich naposledy kúpila v Bratislave v Bory Mall v obchodíku, ktorý sa volá Pokrok a tiež ich majú na Kamennom námestí v Art Design Project v Bratislave.




#plet #toner #pletova-hmla #Mylo #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com