Kure Bazaar laky na nechty

06.08.2019 08:00


Kure Bazaar som objavila niekedy minulý rok na jar a odvtedy sa moja zbierka len rozrastá. Je to relatívne nová francúzska značka, ktorá robí laky so zložením, ktoré je na 85% prírodné, niekde dokonca uvádzajú 90%. Ja som sa o takéto laky začala zaujímať niekedy minulý rok, kedy mi nejak docvaklo, že laky na nechty asi nie sú práve najzdravšia vec, viac sa dočítate tu. No a veľmi podobný príbeh má aj zakladateľka Kure Bazaar, že si jedného dňa uvedomila, čo sú laky na nechty zač a vďaka tomu založila a vyvinula Kure Bazaar.



Kure Bazaar laky sú 10-free, to znamená, že neobsahujú 10 najčastejších toxických a potenciálne toxických látok ako toluén, formaldehyd, ftaláty, gáfor, formaldehydovú živicu, xylén … To prírodné zloženie je založené hlavne na drevnej bučine, pšenici, bavlne, zemiakoch a kukuricy, čo je celkom haluz, asi by vás nenapadlo, že tieto lákty môžu byť v laku na nechty, mňa to teda nenapadlo. Presné zloženie si samozrejme nechávajú pre seba, lebo je to tak trochu tajomstvo a možno na to majú aj patent.



Čím sa tieto laky odlišujú od bežných lakov je rýchlosť, akou zaschnú, čo je napríklad pre mňa neuveriteľná výhoda, lebo s klasickými lakmi som tie nechty stihla pokaziť skôr ako zaschli. Tieto Kure Bazaar však zaschnú v priebehu asi dvoch minút, takže je to naozaj rýchle a praktické. Okrem toho by nemali oslabovať a poškodzovať nechty vďaka svojmu zloženiu a tiež sú super lesklé.



Výdrž Kure Bazaar lakov je taká normálna by som povedala, samozrejme záleží od farby a od toho, čo robím. Na červenej vidno každú chybu, neutrálne farby mi vydržia asi 5 dní, pokiaľ sa práve nerozhodnem umývať okná, alebo také niečo. Čo je také zvláštne a asi je to tým, že tieto laky inak priľnú k nechtom, tak sa mi občas stáva ako keby sa mi štiepili nechty, ale vlastne sa neštiepia, skôr ako keby to bol zvyšok tej bázy, aj to len ukazováky, na ktorých používam nechty najviac ako nástroje. Úplne mi to nejde do hlavy, lebo klasické laky na nechty mi to nerobili a moje nechty sú neskutočne pevné a ostré a ani nemám pocit, že by boli nejaké zničené alebo oslabené, len sa občas na konci niečo odšúpne, aj to teda len na ukazovákoch. Inak som s výdržou veľmi spokojná.



Čo sa mi nesmierne páči na Kure Bazaar lakoch, sú fľašky, nesmierne elegantné a minimalistické, veľmi sa podobajú na Chanel laky. Sú to také tie dvojité vrchnáky, pod tým hranatým je ešte jeden oválny, takže sa dobre drží v ruke, ale je to tak trochu plytvanie, načo dva vrchnáky? Aj keď sú to v zásade prírodné laky na nechty, stále smrdia ako laky na nechty, takže manžel mi vždy nadáva, keď si lakujem nechty. Tak nejak som čakala, že budú voňať po kvetinkách, ale nie, stále rovnaký smrad.



Čo je Kure Bazaar najúžasnejšie je ten výber nádherných farieb, od nude, cez červené, po super tmavé a dramatické farby, ale tiež kadejaké veselé a cool odtiene, až má človek problém si vybrať, preto ich mám aj tak veľa. Okrem farebných lakov mám aj ich bázu First Base a vrchný lak Dry Finish, bez týchto dvoch som ich ani neskúšala, takže neviem ako fungujú samostatne. Podľa mňa sa celkom oplatí investovať do bázy a vrchného laku, aj kvôli ochrane nechtov, aby vám nezožltli a tiež to celkom výrazne predĺži výdrž.

Dohromady mám šesť farieb, taký mix všetkého:

Chloe je taký stredný nude odtieň, je to mix sivej, fialovej a slezovej, pre mňa veľmi lákavý a obľúbený typ laku na nechty, preto bol tento odtieň aj jeden z prvých, ktorý som si kúpila. Chloe je lepšie naniesť v dvoch vrstvách vyzerá potom lepšie, ale dá aj len v jednej.

Or Rose je vlastne ružové zlato, trblietavá farba šampanského s béžovo ružovými odtieňmi. Skvele vyzerá aj samostatne, ale super je aj, keď si chcete niečo maľovať na nechty, teda robiť nail art, načo ja nemám trpezlivosť, alebo len chcete zvýrazniť jeden prst, ako mám ja na fotke s Chloe. Tejto farby stačí jedna vrstva, pretože je super intenzívna.

Rose Milk je klasická jemne ružová nude, Kure Bazaar ju opisuje ako jahodový krém s broskyňovými podtónnmi. Čo ma trochu sklamalo je, že treba dve vrstvy, aby to vyzeralo pekne, v jednej to vyzerá tak divne nedokončene. Dúfala som, že to bude taká rýchla jednovrstvová nude, ale nie je, inak je to však veľmi pekná farba, taká svadobná.

Tea Rose je úžasná červená, taká variácia klasickej červenej, ako keby tlmená farba ruží. Je trochu menej výrazná a dramatická, ale stále sú to červené nechty, proste taká trochu iná klasika, tiež stačí jedna vrstva, pri dvoch je farba tmavšia a sýtejšia.



Mademoiselle K som dostala z greenbeautybites.com, je to naozaj super sýta červená, ale s ružovým podtónom, naozaj krásna farba, veľmi rada ju mám na nohách. Tiež stačí jedna vrstva.

Gloss bol môj posledný prírastok do zbierky, je to transparentný perleťový lak, ktorý sa dá nosiť samostatne, alebo ho môžete dať na vrch pre lesklý efekt. Trblietky sú super jemné a skôr biele. Veľmi rada som ho nosila samostatne okolo Vianoc, lebo na ňom nie je vidno, že sa oplieska, proste sa na ňom stratia chyby a stále vyzerá tak sviatočne. Tiež stačí jedna vrstva, pri dvoch bude menej transparentný.



Kure Bazaar laky sú podľa mňa super, ja ich mám veľmi rada, majú trošku vyššiu cenu, ale to by malo byť vyvážené tým zložením, plus ten výber odtieňov je neodolateľný. Laky na nechty sa nesmú posielať letecky, lebo je to horľavina, takže je niekedy trochu ťažšie sa k nim dostať, ja ich objednávam z niche-beauty.com, jeden som dostala z greenbeautybites.com. Mali by sa dať objednať aj priamo od nich, ale to som neskúšala, keď však pogooglite určite ich nájdete na nejakom eshope, z ktorého si budete vedieť objednať, vlastne na stránke aj majú zoznam obchodov, internetových aj fyzických, nájdete ho tu.



#make-up #lak-na-nechty #Kure-Bazaar #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com