Čo práve testujem - December

03.01.2019 08:00


Tradičný koncomesačný článok, ktorý sa mi ako vždy na konci roka nepodarilo napísať včas a ešte sa mi podarilo dať mu zlý dátum, takže som ho asi hodinu hľadala na blogu, lebo mi ešte stále nedocvaklo, že je rok 2019. Ale teda tu sú moje posledné kozmetikcé nákupy roka 2018 a kozmetické vianočné darčeky a SpaceNK adventný kalendár.

V decembri bolo toho v celkom dosť a preto som sa rozhodla začať trochu inak, tento rok aj tento článok. Rozhodla som sa, že v januári bude kupovať len to, čo bude nutné. To by malo len to, čo sa mi minie, čo by mal byť len sprchový gél a asi dve veci kvôli plánovaným videám a článko. Ideálne by bolo, ak by sa mi toto minimalistické nastavenie podarilo dodržať aj vo februári a možno by sa mi konečne vďaka tomu podarilo vyskúšať tú kopu vzoriek, ktorú mám v kúpeľni.

Udržateľnosť začína byť celkom veľká téma a mám pocit, že veľa z vás si myslí, že ja používam extrémne veľa kozmetiky a tento rozmer nie je pre mňa dôležitý, že som proste extrémne konzumnný človek, ale nie je to úplne tak. Osobne by som si naozaj vystačila len s Pestle&Mortar a Merumaya produktmi doplnenými občas niečím novým, ale to by bol extrémne nudný a neužitočný blog. Preto aj často riešim dilemu, či si kúpiť niečo overené, alebo vyskúšať niečo nové a vôbec to nie je ľahké rozhodovanie, aj tak takmer v každom videu o spotrebovaných produktoch nájdete niečo od Pestle&Mortar alebo Merumaya.

Nehovorím to síce explicitne takto, ale asi to treba povedať, mne sa nedarí spotrebovať všetko a to čo nespotrebujem putuje ďalej, zásobujem totiž kozmetikou mamu, babku a niekoľko kamarátiek. Jeden z dôvodov je, že mám len jednu tvár a druhý je, že pokiaľ daný produkt neprekoná tie moje obľúbené, teda nestane sa mojím top, nemám veľkú motiváciu ho dospotrebovať a radšej akoby sa mal pokaziť ho dám vyskúšať niekomu ďalšiemu a potom mám ešte aj ďalší názor, čo je niekedy veľmi užitočné. Takže aj keď to takto vyzerá šialene, myslite, prosím, na to, že nie všetko spotrebujem a dopotrebujem ja.



Začne adventným kalendárom Space NK, ktorý mi nesmierne spríjemnil december. Tento rok, teda vlastne už minulý, som si spravila väčší prieskum a kalendár som si vybrala podľa obsahu a v tomto bolo pár kúskov, ktoré som už dlhšie veľmi chcela vyskúšať a niektoré okienka boli zase čisto objavy od značiek, o ktorých som ani nepočula. Bol to celkom drahý špáz, ale ten obsah za to naozaj stál a občas mi padla sánka, keď som si po rozbalení krabičky pozrela cenu produktu. Najviac tam bolo produktov starostlivosti o pleť, čo ma veľmi potešilo, aj keď chvíľami som už pindala, že aj nejaký make-up by tam mohol byť, celkovo som však veľmi spokojná. Ale teda, prejdime si v skratke, čo tam bolo.

Úplne prvé, boli tam dve vonné sviečky, vianočná SpaceNK, ktorá je fajn a z veľkej časti som ju aj spotrebovala. Druhá sviečka bola MALIN + GOETZ Dark Rum Candle, ktorú som síce ešte nezápalila,a le veľmi ma zaujala a určite chcem od tejto značky vyskúšať aj niečo ďalšie.

Potom tam bolo pár kúsko aj na vlasy, IGK Rich Kid, čo je gél na vlasy od novej celkom populárnej značky, ale teraz ako to poriadne čítam, nie je to úplne tradičný gél, takže ho možno nakoniec aj vyskúšam, povôdne som si myslela, že nič pre mňa. Potom tam bola Christophe Robin Cleansing Volumizing Paste , čo je vlastne šampón, z ktorého som tak nadšená, že som si rovno kúpila veľké balenie a toto malé som odniesla mame, ktorá si tiež už kúpila veľké balenie. Oribe Mystify Restyling Spray som zabudla dať na fotku, celkom sa teším, že môžem vyskúšať niečo od tejto značky, lebo sú to celkom populárne produkty, ale ja neviem prekonať tú cenovku. No a posledný produkt, ktorý sa skrýval v poslednom okienku, bol Ouai Wave Spray, ktorý nevyzerá ako úplne tradičný slaný sprej a veľmi sa teším na jeho vyskúšanie.

Z male-upu som si pamätala, že tam má byť od Hourglass Veil Translucent Powder, z ktoré sa veľmi teším, lebo je to skvelé malé balenie, perfektné na cestovanie a asi si kúpim časom aj veľké, lebo je to veľmi príjemný púder. Potom tam bol neskutočne chutný mini rúž od Lipstick Queen v krásnom odtieni Medieval. Lesk na pery od Kevyn Aucoin nebol v mojom odtieni, takže som ho podarovala. Cover FX Glitter Drops by som si sama od seba nekúpila, ale je to celkom fajn produkt, ak máte radi trblietky. A nakoniec duo od NARS, bronzer Laguna a lícenka Orgasm, najprv som si myslela, že to tiež posuniem, ale nakoniec som si povedala, že to aspoň vyskúšam, lebo sú to už takmer legendárne odtiene a sama by som si ich asi nekúpila nikdy. A potom tam bol ešte samoopaľovák na tvár od Tan Luxe The Face Illuminating Tan Drops, ktorý ma počká do leta.

Zo starostlivosti o pleť tam bolo zopár naozaj zaujímavých kúskov. Veľmi som sa tešila možnosti vyskúšať Eve Lom Cleanser, čo je čistiaci balzam, ktorý ma nakoniec celkom sklamal, takže som rada, že som mala možnosť ho vyskúšať takto v malom. Čistiaci gél Regenerating Cleanser od Tata Harper bol veľké prekvapeni, aj preto, že je to veľké 50 ml balenie a Tata Harper sú ospevované produkty. Skvelé je odličovacie mlieko Pure Calm Cleansing Dew od De Mamiel , ktoré je taká nadupanejšia verzia oleja Botanika od Mylo.

Produkt, z ktorého mi asi najviac padla sánka, čo sa týka ceny, je Votary Toning Serum, toto by som si sama asi nikdy nekúpila, ale Votary je značka, ktorú chcem už dlho vyskúšať, takže sa z neho veľmi teším. Druhý taký produkt je Goldfaden MD Bright Eyes, čo je očný krém a potom sérum od Odacité CaR Vital Glow Serum Concentrate, čo je vlastne olej z divokej mrkvy, tu tá cena nevyzerá tak hrozne, pokiaľ sa nepozriete na objem, čo je len 5 ml, akože znova mi tá sánka padla. No a v tejto kategórii nemôže samozrejme chýbať Luna od Sunday Riley, ale o tom som vedela, že tam bude a aj som vedela, čo asi stojí, ale aj tak mi tá sánka padla.

Dr Dennis Gross Alpha Beta Extra Strength Peel Pads je veľmi ospevovaný produkt, ja už jedno takéto malé balenie doma mám, takže teraz sa už konečne pustím do testovania. Darphin Hydraskin Light je veľmi príjemný hydratačný krém, ja mám túto značku veľmi rada, ale keď sa rozhodujem, čo si kúpiť vždy ich prebije niečo iné, pritom robia skvelú kozmetiku. Jasmine and Lily Healing Mask od Chantecaille som chcela vyskúšať už dlhšie, ale táto maska má tiež cenovku, z ktorej mi padá sánka, takže som rada, že mám takéto mini balenie na vyskúšanie. Veľmi sa teším z ďalšieho mini balenia Virgin Marula Luxury Facial Oil od Drunk Elephant, lebo tento olej je geniálny. Potom tam bol ešte set sheet masiek od Patchology, no a nakoniec za mňa úplne zbytočný produkt, ktorý síce nie je zlý, ale osobne ho nemám rada, aj kvôli cene a to je Queen of Hungary Mist od Omorovicza. A to je celý kalendár, okrem tohto posledného produktu, pre mňa všetko nové produkty, na ktoré sa teším, alebo produkty, ktoré už mám rada.



A teraz k darčekovým setom, ktoré som si nadelila sama sebe pod stromček. Tieto vianočné sety bývajú skvelá možnosť ako vyskúšať produkty za menej peňazí. Po vyskúšaní Christophe Robin pasty na vlasy z kalendára som si rovno objednala set, v sete bol okrem veľkého balenia pasty, ktoré mám pocit, že vydrží večne, ešte aj kondicionér a sprej na objem. Asi každému bolo jasné, že neodolám vianočnému setu od Pestle&Mortar All I want for Christmas, ktorý ešte stále majú a je to skvelá kúpa, plné balenie hydratačného séra a očného krému a k tomu dve štedré miniatúrky hydratačného krému a pleťovej hmly, ak ste niekedy chceli vyskúšať Pestle&Mortar, toto je skvelá možnosť. No a ešte som samozrejme nemohla odolať super výhodnému setu jedného z mojich najväčších tohtoročných objavov a to rúžov od Kosås, navyše v nádhernej krabičke, ešte stále ho majú tu.



Zvyšné nákupy boli ešte z čierneho piatku, len nestihli prísť do predchadzajúcich produktov, ktoré práve testujem. Konečne som si kúpila Deep Sleep Pillow Spray od this works, lebo bol v super zľave, vždy mi to prišlo ako blbosť vyhodiť peniaze za sprej na vankúš, ale veľmi mi to pomáha, keď neviem zaspať.

Leahlani objednávku som plánovala už dlho a číhala som na zľavu a vďaka tomu som našla skvelý nový obchod, odkiaľ som si ich tentokrát objednala. Je to sonaturalbeauty.com, čo je belgický obchod s prírodnou kozmetikou a servis bol exceletný. Kúpila som znova Mermaid Mask, lebo bez tej už asi nechcem ani žiť. A potom Bless Beauty Balm a Champagne serum a čím viac toho od nich skúšam, tým som zamilovanejšia.

Benefit Badgal Bang Mascara bol celkom stupídny a impulzívny nákup, lebo bola možnosť niečo vyhrať, čo sa samozrejme nepodarilo, ale tak nekúpite si novú maskaru, keď môžete vyhrať diamantový náhrdelník?

RMS Beauty Swift Eyeshadow - už jeden mám, takže som využila zľavy a kúpila si ďalší, pretože sú to skvelé očné tiene.

No a ďalší Kosås rúž už ani nebudem komentovať, sú proste najlepšie, včera som objednala posledný odtieň, ktorý chcem. Nemám len dva teplé, ktoré by mi boli celkom nanič, takže konečne spravím recenziu aj s množstvom swatches.

Dvojica Cicaplast od La Roche-Posay, jedno je balzam a druhé je novinka gél. Obidve skvelé, ak máte podráždenú, presušenú, poranenú pleť, veľmi pomáhajú s hojením.

Potom tu mám kôpku produktov na pery, lebo zase raz som dostala skvelý nápad nájsť najlepší produkt na pery. Dvojica od Bybi je peeling na pery a balzam, ktorý má dodať objem. Potom peeling na pery od prírodnej značky Ilia. Veľmi známa maska na pery od Laneige a ten hnedý téglik je nejaký kórejský super balzam.

Z Noili, čo je slovenská prírodná značka, mi láskavo poslali Rich verziu pleťového oleja, tá Light je skvelá, preto sa teším ako vyskúšam túto bohatšiu na zimu.

Konečne som si vďaka zľavám dopriala aj novú pinzetu od Tweezerman, ja ich celkom často strácam, čo inak nechápem, asi je to tým častým sťahovaním.

Najlepšie vianočné prekvapenie bol pre mňa nový produkt od Pestle&Mortar, exfoliačný toner Exfoliate s kyselinou glykolovou, v geniálne fľaške s pumpičkou. Začala som ho hneď používať, keď mi prišiel tesne pred Vianocami a som nadšená, ako inak.

No a nakoniec kôpka lakov na nechty, jeden sviatočný trblietavý od Kure Bazaar a dva nové odtiene od Kia Charlotta. A kúpila som si aj nový odlakovač, prírodný od Fresh Therapies a musím povedať, že zatiaľ najlepší odlakovač na nechty, aký som mala.



#co-prave-testujem #PestleandMortar #Christophe-Robin #Kosas #Oribe #Tata-Harper #Darphin #Ouai #Eve-Lom #Votary #Darphin #Sunday-Riley #Malin-Goetz #Hourglass #Lipstick-Queen #Nars #Kevyn-Aucoin #Tan-Luxe #Cober-FX #De-Mamiel #Goldfaden-MD #Odacite #Dr-Dennis-Gross #Chantecaille #Patchology #Drunk-Elephant #Omorovicza #It-Works #La-Roche-Posay #Leahlani-Skincare #Benefit #Ilia #Bybi #Noili #Tweezerman #Kure-Bazaar #Kia-Charlotta #Laneige #RMS-Beauty #Fresh-Therapies

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com