Sachajuan Ocean Mist Volume Shampoo a Conditioner

18.12.2018 08:00


Zistila som, že nerada píšem recenzie na šampóny a všeobecne starostlivosť o vlasy. Neviem, čím presne to je, ale jeden z dôvodov je aj fakt, že akosi nenáchadzam slová na opis šampónu. Ešte to ide, ak je to úplne zlé, teda, že toto mi vôbec neumylo vlasy, ale ak ten šampón aspoň trochu funguje, nastáva u mňa blok. Ďalší problém je, že často vidím, čo ten šampón robil, až keď sa minie a ja začnem používať ďalší a aj to nie hneď. No proste býva to pre mňa celkom oriešok.



A oriešok to bol aj s touto dvojicou od Sachajuan, ja som mala minulý rok od nich šampón a kondicionér na suché vlasy a to bolo skvelé a to, že je to skvelé, som vedela hneď, moje suché vlasy si to maximálne užívali. Ale, keďže moje vlasy sú nielen suché, ale aj jemné a rýchlo strácajú objem, tak som chcela na základe pozitívnej skúsenosti vyskúšať aj niečo na objem a modrá Ocean Mist rada sa mi veľmi pozdávala, skúsila som už ten sprej a bol fajn.



Prvý dojem s Ocean Mist však nebol až tak pozitívny ako s tou radou Dry Hair. Nie že by to bolo zlé, možno ja som mala prehnané očakávania, ale nebolo to ani nič super. Proste také, že ok, najpozitívnejšia bola tá jemná morská svieža vôňa, tú úplne milujem. Ten rozdiel, ktorý dokáže Ocean Mist urobiť, som pochopila až teraz, keď sa minul. Vlasy sú po tejto dvojici také super nadýchané, svieže, hydratované, jemné na dotyk a veľmi dobre držia ten objem. Navyše kondicionér je skvelý v tom, že vlasy vôbec nezaťažuje, je fakt super ľahký, ale hydratačný. Nerobí to síce objem, že puff a zrazu mám dvakrát toľko vlasov, ale myslím, že po rokoch skúšania kadečoho, môžem skonštatovať, že to nedokáže žiadny šampón, maska ani kondicionér.



Okrem fajn objemu, je táto dvojica celkom hydratačná, nie tak, ako tá na suché vlasy samozrejme, ale nemala som problém s vysušenými vlasmi, čo pri niektorých takýchto produktoch mám a musím to zachraňovať olejčekmi a podobne. A vlastne ešte jedna super pozitívna vlastnosť, s Ocean Mist sa mi vôbec nezamotávajú vlasy, proste ich to naozaj krásne uhladí, ale nezaťaží. Ja s tým zamotávaním, alebo sukovaním ako tomu hovorí moja babka, mám obrovský problém, pri zlej starostlivosti sa mi robia vo vlasoch doslova gučky, hrčky a uzlíky a rozčesávanie je potom čisté utrpenie, ale s Ocean Mist tento problém úplne zmizol.

Okrem vône ma na Ocean Mist fascinuje aj tá modrá farba, ale v tomto prípade je tam pridaná, asi aby to pôsobilo viac morsky, čo funguje a naozaj to super vyzerá v kúpeľni. Tajomstvo Sachajuan produktov by mala byť Ocean Silk Technology a v tejto Ocean Mist rade by mali byť ešte okrem toho prírodné rastlinné proteíny, ktoré vlasy posilujú z vnútra a dodávajú im jas. Ocean Silk Technology je nejaký špeciálny výťažok zo zmesi morských rias, ktoré majú vlasy posilovať, dodávať im plnosť a lesk.

Konkrétne sú to dve riasy zo studených vôd, nie z Karibiku alebo tak, rhodophycea a chondrus crispus. Rhodophycea vlassy spevnuje, zvyšeuje elasticitu a hydratuje. Pôsobí primárne vo vnútri vlasu, zvyšuje obsah minerálov vo vlasoch a to vďaka obsahu magnézia, kalcia, mangánu a zinku. Chondrus crispus spôsobí hlavna na povrchu vlasu. Obsahuje vysoké množstvá kalcia a zinku pre zvýšenie lesku vlasov a tiež chráni povrch vlasov pred poškodením. Obidve tieto riasy majú tiež vyživujúce vlasstnosti pre pokožku hlavy.

Použitie je úplne klasické, šampón, ktorý je taký hustejší gél, to znamená, že ku koncu ide už celkom ťažko z fľaše, naniesť do mokrých vlasov, premasírovať a umyť. Kondicionér, ktorý je naopak veľmi tekutý, takže ho občas vylejem až priveľa, naniesť do dĺžok, nechať pôsobiť minútu až dve a zase vymyť. Žiadna veda, použitie je inak veľmi príjemné a tiež fľaše sú fajn praktické a ešte aj veľmi pekné.

Sachajuan Ocean Mist Volume je fajn, vlasy sú naozaj pekne nadýchané, pevné a lesklé, ale čo sa týka objemu nečakajte zázraky. Druhé také malé mínus je, že je to celkom drahé, veľké balenie jedného produktu stojí okolo 20 Eur, ale majú aj malé cestovné 100 ml balenia, ktoré sú fajn na vyskúšanie a stoja polovicu. Ja mám túto švédsku značku veľmi rada a určite sa k nej v budúcnosti vrátim a napríklad mojej mame sa tiež celkom zapáčili, keď ich u mňa vyskpšala, takže si rovno kúpila aj šampón aj kondicionér. Sachajuan Ocean Mist Volume kúpite ich napríklad na cultbeauty.co.uk - šampón a kondicionér, lookfantastic.com - kompletná sada, šampón mini balenie, kondicionér mini balenie alebo na feelunique.com - šampón a kondicionér.




#vlasy #Sachajuan #sampon #kondicioner

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com