Zrkadlenie 24.9.2017

24.09.2017 19:30


Uplynulé týždne z Instagramu, najviac ma zamestnala návšteva mojej mamy, ktorá sa niesla už v typickom duchu, najprv piatok invázia do obchodov a potom oddychová časť, návšteva niektorého z berlínskych zámkov, ktorých je tu neúrekom.

Nazačiatok však ako prvé a najdôležitejšie pár noviniek na blogu (znejú slávnostné trúbky), konečne je na blogu vyhľadávanie, juchúúú. Takže, ak hľadáte niečo konkrétne, na hlavnej stránke pod logom je políčko, kde môžete niečo napísať a snáď vám to aj niečo nájde. Nie naozaj to funguje ;) Ďalšia super vec - Zrkadielko má konečne RSS a je aj na Bloglovin, takže ho môžete sledovať a budú vám chodiť automaticky upozornenia na nové články. Za všetky tieto super vymoženosti ďakujem môjmu manželovi, ktorý bol jeden víkend nakapatý, tak sa konečne dokopal urobiť veci, ktoré mi sľuboval už mesiace.

Spomínaný zámok bol Charlottenburg, letné sídlo pruských kráľov, ktoré sa náchádza v súčasnosti priamo v Berlíne, vtedy to bolo mimo mesta. Celkom pekné, nie je to veľké, niektoré sály sú nádherne zrekonštruované a vo veľa miestnostiach boli úžasné steny, ako tie strieborné ruže. Pri zámku je aj veľký park, ktorý sme ale neprešli, lebo po tých obchodoch sme už nevládali. Nie je to taká pekné ako Postupim, ale ak nemáte veľa času, tak je to dobrá alternatíva. Na Postupim potrebujete celý deň a je tam vždy strašne veľa turistov, aj keď Sanssouci je skutočne čarovný a ak máte možnosť treba vidieť aj ten.

Na tretí krát sa mi konečne podarilo odfotiť túto úžasnú tortičku z Ritter Sport Café, ktoré v Ritter Sport Bunte Schokowelt, vždy na to zabudnem a rovno sa do nej pustím, taká je dobrá. Dokonalé miesto pre všetkých čokoholikov, majú absolútne všetky príchute Ritter Sport čokolády, sezónne limitované príchute, rôzne veľkosti a darčekové balenia, dokonca si môžete dať spraviť vlastnú čokoládu a ich kaviareň je geniálna, teda aspoň táto nugátová torta. Teraz mali už aj advetné kalendáre, musím sa po jeden vrátiť. Ritter Sport je miesto, ktoré sa oplatí navštíviť v Berlíne, je to celkom kúsok od Branderburskej brány, ak milujete čokoládu neváhajte.

No a jeden z výsledkov invázie do obchodov. Samozrejme sme nemohli minúť Jo Malone, majú nový samostatný obchodík na Hackescher Markt, nebo pre všetkých, čo milujú originálne vôňe. Výsledok našej návštevy bol skutočne epický, vyskúšali sme dve nové vôňe English Oak, ktoré sú naozaj zaujímavé, perfektne evokujú jeseň. Nakúpili fakt veľa a dostali sme aj super darčeky. Celkovo servis Jo Malone je vždy perfektný a predavači vám vedia skvele poradiť. Dúfam, že bude čoskoro možné kúpiť Jo Malone aj na Slovensku.

Vyskúšala som vymývaciu vegánsku farbu od Maria Nila, takže mám teraz super ryšavé vlasy. S výsledkom som aj po týždni stále spokojná, bolo to veľmi ľahké a nesmradlavé.

Som sa hecla tento týždne a urobila šúlance s makom, dokonca som namlela aj mak. Moja babka má pravdu ten kupovaný namletý nie je veľmi dobrý, takže som si kúila mlynček a poctivo meliem. Inak babka môže za to, že som makoholik, zvykla mak pestovať, naozaj veľa maku, takže o ňom viem celkom veľa.

A nakoniec tip na seriál - America Vandal - toto je produkcia Netflixu. Podľa názvu som si myslela, že to bude kravina, ale je to skvelé, napínavé, vtipné, skvele natočené. Úplne sme to zhltli. Dúfam, že bude druhá séria.



#zrkadlenie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com