Zrkadlenie 16.4.2017

16.04.2017 18:00


Uff, naposledy tu bolo zrkadlenie 26.2., navyše som práve zistila, že na blogu to bolo ako 26.6., evidetne žijem pol roka dopredu, ale zase keď som teraz písala dátum, tak som dala rok 2016, mám v tom evidentne bordel. Takže mesiac a pol a ja som sa v nedeľu na nič nezmohla. Ešte začiatkom apríla som si hovorila, že musím spraviť zrkadlenie, prvá veta mala byť, tak zase som celý mesiac vynechala, ako rýchlo ten marec prešiel a máme tu čo? Polovicu apríla, takže to asi nie je veľmi aktuálne, hehe. Nevadí, takže čo som páchala za posledný mesiac a pol?

Obrovský úlovok mesiaca, to bolo ešte v marci, v nemeckom DM majú suchý šampón Ruth Crilly - Colab. Ja som hneď zobrala dva z troch, ktoré majú. Tieto šampóny som chcela vyskúšať už strašne dlho, ale nikdy sa mi ich nepodarilo objednať z feelunique.com a teraz sú konečne doma v testovaní.

V Berlíne všetko krásne kvitne, tak kade chodím, fotím kvitnúce stromy.

Kúpila som si nové baleríny, také ktoré mi konečne nebudú padať z nohy, lebo majú šnúrky. Sú pekne špicaté a mäkké, takže by mali byť celkom pohodlné, keď ich rozchodím. Samozrejme, že ma ako každé nové topánky odrali, lebo ja sprostá som si ich rovno obula na boso. Ale inak sa mi veľmi páčia a mali ich v rôznych farbách, chvíľu som uvažovala nad červenými alebo tmavomodrými, skončila som pri klasickej čiernej.

Tip na seriál - Jane The Virgin - titul znie celkom hlúpo, ale je to naozaj vtipné a ľahké pozeranie. Vlastne je to telenovala, ktorá si robí srandu z telenoviel. Množstvo neuveriteľných zvratov, takže vás to celkom namotá a chcete vidieť viac. Začína to ako inak nečakaným zvratom, keď pannu Jane omylom umelo oplodnia a ostane tehotná s cudzím človek a potom sa to len nabaľuje, ale je to skutočne zábavné s dobrými hereckými výkonmi.

Tip kniha - v poslednom zrkadlení som spomínala seriál Tut zo starovekého Egypta. Neviem ako to máte vy, ale ja sa zvyknem namotať na nejaké obdobie a potom hľadám podľa toho knihy. Celkom pomáha goodreads.com, kde sú spravené dobré zoznamy a sú tam aj hodnotenia kníh. Ja som sa teda namotala na staroveký Egypt, doteraz bola u mňa najlepšia na egyptskú beletriu Michelle Moran, ale Libbie Hawker ju s triológiou The Book of Coming Forth by Day totálne prevalcovala, neuveriteľne som sa namotala a už som na tretej knihe. Perfektne, živo napísané, je to faraónovi Achnatonovi (Tut bol jeho syn) a Nefertiti samozrejme, môžem len odporúčať skvelé čítanie aj na dovolenku, len ja blbá som to prečítala pred dovolenkou.

V Berlíne sú neuveriteľne zachovalé stavby z NDR, niečo také u nás nenájdete. Toto na fotke je Reštaurácia Moskva, ktorá bola na výstavnej triede východného Berlína. Perfektná ukážka socialistickej architektúry. Na Slovensku mi tieto stavby zvyknú dosť prekážať, často bývajú spustnuté, zanedbané a totálne sa nehodiace do prostredia, ale tu v Berlíne im dokážu vdýchnuť druhý život a udržiavajú ich v dobrom stave. Aj legendárne socialistické moziaky, skoro v každej škole taká bola, tu majú stále pokope a udržiavané, je to celkom zábavné. V tejto bývalej reštaurácii je teraz eventový priestor, bývajú tam konferencie a večierky v cool retro priestoroch.

Garnier spravil relaunch svojich masiek na tvár - tých sáčkových a pridal nové. Postupne ich skúšam, ale majú tam všetko, čo by ste mohli potrebovať - hydratačnú, čistiacu, výživnú, rozjasňujúcu a peelingovú.

Moje úlovky z posledného nákupného výletu. Keďže sa mení počasie, tak ja mám zvýšenú potrebu nakupovať. Tak som si kúpila prvý kus oblečenia z COS, teda už som si kúpila v zime čapicu, ale to sa neráta, veľmi sa mi páči ich dizajn. V Muji som úplne pravidelne, lebo stále mi chýbajú nejaké krabičy, mikro tyčinky, alebo uteráky. No a pár objavov z drogérie - novinky Garnier a celkom som sa zbláznila do Kneipp, tak teraz prechádzam drogérie v okolí a hľadám, čo kde majú, lebo všade majú niečo iné - tieto ružové sáčiky sú telové peelingy.

Ak by ste chceli viac live a pravidelné zrkadlenie, tak checkujte môj Instagram. Prajem minimum šibačov a oblievania, pokojné a oddychové sviatky.



#zrkadlenie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com