Zrkadlenie 13.5.2018

13.05.2018 19:00


Zlepšujem sa, znova po mesiaci je tu zrkadlenie, alebo výcuc z Instagramu za posledné týždne.



Veľkú časť apríla som strávila v Bratislave a jeden deň sme s mamou a babkou vybrali do Schlosshofu, čo je úžasný zámok v Rakúsku, hneď za hranicami a dostanete sa tam aj peši, alebo bicyklom z Devínskej Novej Vsi cez most. Je to perfektné miesto na výlet, majú zaujímavé, ale nie príliš veľké expozície, je tam krásny park, malá zoo a super reštaurácia. Ak ste nikdy neboli, určite odporúčam. Ó, inak takmer všetci tam hovoria po slovensky a aj expozície sú po slovensky :D

Keď som v Bratislave a je na to počasie nikdy nevynechám Koun, tentokrát to bol mangový sorbet a ricotta s figami. Potom som síce ochorela a bolo po zmrzlinovaní, ale bolo to ako vždy super.

No a samozrejme, že som sa nevedela vyhnúť ani nakupovaniu kozmetiky v Bratislave, už je to asi aj celkom choroba. Vzala som útokom drogérie, výsledok môže vidieť v tomto videu.

Ďalšia vec, bez ktorej sa nezaobíde návšteva Bratislavy je návšteva kaderníčky a tentokrát som to vzala trochu radikálnejšie, aj keď nad touto zmenou som rozmýšľala už od januára. Mňa na tom aj tak baví najviac tá zmena, teraz zase budú pekne dorostať a budú sa meniť stále.

A už sme naspäť v Berlíne, teraz tu bol sviatok, ale nie 8.5., to tu neslávia, ale to nie je podstatné. Keďže bolo super počasie, tak sme si spravili výlet do Potsdam, kam sa dostanete S-bahn asi za 45 minút z centra Berlína. Potsdam je miesto, ktoré milujem a keby sa dalo, tak tam chcem bývať, pretože je plné parkov a krásnej architektúry. Táto fotka je z takého vyhliadkového miesta - Pfingstberg Belvedere, z ktorého pekne vidno okolie, platí sa tam síce vstupné, ale stojí to za to. Tiež treba rátať s tým, že Berlín je placka, takže žiadne kopce okolo, to je inak niečo, čo mňa dosť frustruje.

Manžel mi doniesol úžasný darček zo služobnej cesty, testovacie mini balania Drunk Elephant, tak som zvedavá, čo za zázrak to je, keďže je okolo tejto značky celkom slušný pozdvih. Inak Drunk Elephant by mal prísť tento rok do Európy, teda mal by sa začať predávať v britskom SpaceNK, takže bude aspoň nejak dostupný oproti terajšiemu stavu, keď nie je vôbec dostupný.

Tipy na koniec na knihu a seriál, kniha je The Mystery of Princess Louise, je asi len v angličtine, ale ak zvládate a máte radi históriu, odporúčam. Princezná Louisa bola jednou z dcér kráľovnej Viktórie, mala veľmi zaujímavý život, ale čo ma zaujalo najviac je fakt, že bola vlastne feministka a keby mohla, tak by sa aj aktívne zapojila do boja sufražetiek.

A seriál je The Alienist, ktorý je už aj na Netflixe a ja som ho úplne zhltla. Je to niečo ako Sherlock Holmes krížený s Killing a celé je to zasadené v New Yorku na konci 19. storočia, plus je tam brilatné herecké obsadenie.

A ešte dve veci na záver: práve prebieha giveaway na instagrame o úžasnú cenu od Pestle&Mortar, môžete získať kompletne všetky ich produkty, takže si to určite nenechajte ujsť. Zapojiť sa môžete tu.

Druhá vec, niekto ma nominoval do súťaže Bloger roka, čím mu ďakujem, takže ak by sa vám chcelo, tak za mňa môžete hlasovať tu.



#zrkadlenie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com