Zrkadlenie 11.6.2017

11.06.2017 18:00


Posledné dva týždne boli celko rušné, musela som ísť zase do Bratislavy, kvôli nejakým neodkladným povinostiam, takže to znamenalo kopu skvelého jedla a veľa stretnutí. Ale stihla som aj ďalšie spoznávanie Berlína.

Ako úplne prvé tu mám tip na podcast. Musím povedať, že až doteraz som podcasty nepočúvala, nejak som sa v tom ani nevedela zorientovať a nechcelo sa mi hľadať a skúšať. Keď Anna a Lily oznámili, že idú mať podcast, tak som si povedala ok a nejak som tomu nevenovala extra pozornosť. Ale potom som si predsa len pustila prvú epizódu a odvtedy som namotaná neskutočne a vždy sa teším na stredu ráno, kedy vychádza nový diel. Lily aj Annu sledujem už pár rokov, došla som k nim cez Ruth Crilly z A Model Recommends, nie je to síce také, že by som musela vidieť okamžite každé video, ale mám ich rada. V týchto podcastoch majú neskutočných hostí, ktorým sa vlastne nasáčkujú domov a vypytujú sa. Doteraz to bola napríklad Lisa Eldridge alebo Terry De Gunzburg, ktorá stojí za značkou By Terry a tiež za YSL Touch Éclat, ktorý poznáme všetci, alebo Alexia Inge, jedna zo zakladateliek CultBeuaty.co.uk, čo je geniálny obchod pre všetkých beauty junkies. Doteraz som vždy dozvedela nové a veľmi zaujímavé veci a neviem sa dočkať ďalších dielov. Ja ich počúvam v aplikácii Acast.

A teraz niečo úplne iné - tieto Horalky, sme kúpili v Kauflande v Potsdame. Skoro mi oči vypadli, boli sme tam výlete, išli sme si kúpiť vodu a ešte nejaké potraviny na cestu späť a tam pri pokladni Horalky. Nie, že by som jedla každý deň, čo som na Slovensku Horalky, ale v tom momente boli absolútne neodolateľné. Len si to predstavte Horalky v Kauflande, radosti života emigranta.

No a dôvod, prečo sme boli v Potsdame bol zámok Babelsberg, ktorý je normálne zavretý kvôli rekonštrukcii. Teraz je na pár mesiacov otvorený vďaka nejakému výročiu, aj keď z neho neukazujú veľa, ale je to veľmi krásne miesto a okolo je krásny park s množstvom malých romantických budov a všade neokolo je jazero. Už som to asi spomínala, ak budete niekedy v Berlíne a budete mať možnosť, určite sa choďte pozrieť aj do Potsdamu, naozaj za to stojí.

Na leto som si znova dopriala najlepšiu hydratačnú dvojicu akú poznám, Pestle&Mortar Hydrate Lightweight Moisturiser a Pure Hyaluronic Serum, v darčekovom balení, na ktorom aj trochu ušetríte.

Keď som v Bratislave, takmer nikdy nevynechám možnosť dať si zmrzlinu v Koun, tentoraz to bola smotanová a čokoládová s malinami. Ešteže nebývam v Bratislave tak často, už by som sa nezmestila do nohavíc.

Príprava na leto a dovolenku, veci bez ktorých by to veľmi nešlo - bronzer od Bourjois, olej na vlasy od L'Oréal Professionel a keby náhodou Vichy SOS balm na spálenú pleť. Už sa popravde neviem dočkať dovolenky, tento rok to bude more.

Moja veľká láska - Hourglass Ambient Lighting Powder v odtieni Diffused Light, všetky ich púdre sú super, ale tento mám najradšej. Trvalo mi viac ako rok spotrebovať jeden a to ho používam denne, vlastne vždy keď sa líčim. Teraz už z neho škrabem posledné zvyšky, ak sa teda dá štetcom škrabať, ale už mám samozrejme náhradu.

A nakoniec jedna z najlepších reštaurácií v Bratislave, ktorá je mimochodm neskutočne pekná a kebyže sa idem znova vydávať, bože chráň, lebo sa mi to nehce absolvovať znova, tak by som mala hostinu tu - Sv. Hubert v hoteli Apollo. Naozaj skvele varia, majú super divinu a tento hamburg bol vynikajúci.



#zrkadlenie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com