Zrkadlenie 3.12.2017

03.12.2017 21:00


Uff prežila som to bez ujmy a asi bohatšia o trochu nemčiny, som zvedavá do kedy. Skoro celý november som chodila na intenzívny kurz nemčiny, tri hodiny denne, definitívne si odtiaľ odnášam nanovo pošahaný krk a chrbát, sedenie v školských laviciach jednoducho nie je pre mňa a pravdepodobne sa z toho budem spamätávať celý december. Na školu som proste už stará, presne toto som si inak hovorila pred 5 rokmi, keď som absolvovala kurz angličtiny v Toronte a prisahala, že už nikdy viac a šup ho, som v tom znova, nová krajina, ďalší jazyk, ďalší kurz, … To ma privádza k tomu, že už by som mala natočiť tie videá, ako sa žije v cudzine, ktoré ste si pýtali ešte v lete. Naozaj by sa vám to páčilo? Lebo mne osobne to príde intezívne nezaujímavé, ale ja k tomu asi nemám potrebný odstup, pre mňa je to realita, s ktorou musím žiť. Prípadne mi dajte vedieť dole v komentároch, čo by vás konkrétne zaujímalo.

Ale teda k zrkadleniu, na nemčinu som chodila v Deutscheakademie, keby ste si niekto chceli dať kurz. Boli lacní a bolo to blízko, ale kurz bol fajn, bolo nás málo, dobrý učiteľ a aspoň trochu sa mi rozviazal jazyk v nemčine. A sú aj v Bratislave. Inak, ten prvý obrázok je budova na Alexanderplatz, kam som chodila na tú nemčinu - Haus des Lehres. Taký udržiavaný pozostatok socializmu, ale musí uznať, že v Berlíne sú schopný tieto moziaky celkom pekne udržiavať. A o tejto konkrétnej mozaike, ktorá mimochodom ide dokola celej budovi, som sa dočítala, že je aj celkom slávna. Vraj je to najväčšia moziaka v Európe, haluz nie?

Veľká udalosť novembra - dostala som adventný kalendár od Lookfantastic od môjmo úžasného mažela, ktorý vyzerá úplne úžasne. Ak vás zaujíma obsah, tak ho budem postupne v decembri každý deň rozbalovať na Instagrame. Zatiaľ som rozbalila štyri okienka a som nadšená.

Ďalšie moje kozmetické dobrodružstvo v novembri, objednala som skoro všetky pleťové masky od Apivita, lebo tie, čo som vyskúšala sú super. A tie ich obaly to je malé umenie, tak som z nich urobila na chvíľu koláž. Už som vyskúšala ďalšie dve a som nadšená ešte viac.

Nový prírastok do zbierky štetcov od Wayne Goss - Air Brush, skvelý na presné nanášanie púdru, kontúrovanie alebo highlighter. Teraz ho majú dokonvca v limitovanej edícii v ružovom zlate, kebyže viem, tak počkám. Teraz mám nutkanie si kúpiť druhý, aj keď toto je taký typ štetca, ktorý využijete na veľa vecí, tak možno si kúpim ešte aj ten.

Ďalšia super novinka mesiaca, ak ste náhodou nezachytili, Pestle&Mortar má nový očný krém, ja už ho mám a zatiaľ som veľmi spokojná. Som zvedavá, s čím ďalším prídu.

Posledná kozmetická novinka, dala som sa zase na beauty box, tentokrát od Lookfantastic. Tak som zvedavá, doteraz, keď som mala takýto box, tak zo začiatku to bolo vždy super a potom už nič extra. Prvý od Lookfantastic bol super, tak som uvidím, čo bude v ďalších.

No a nakoniec trochu kultúrnejšie tipy. Poznáte Daphne du Maurier? Ja som čítala niekoľkokrát Rebeccu, ešte ako tínedžer, čo nebola asi úplne najideálnejšia voľba k veku, ale takto som prečítala asi viacero nevhodných knižiek z knižnice mojich starých rodičov. Rebecca je skvelá kniha, preto som ju čítala viackrát, ale nič viac od Daphne. Takže, keď teraz bola v kinách sfilmovaná jej ďalšia kniha - sesternica Rachel, tak som si povedala, že predtým než si pozriem film, prečítam si knihu. A Dapne nesklamala, Sesternica Rachel je oveľa záhadnejšia ako Rebecca, aj keď Rebecca bola lepšia, ale som zvedavá ako to sfilmovali.

A úplne posledný tip je nový vianočný album od Sia, počúvam ho doolkola už asi dva týždne a je skvelý. Väčšinou nemám vianočné albumy rada, ale toto je veľmi vydarené, vianočné a predsa nevianočné, akurát len môjmu manželovi s tým občas leziem na nervy. Určite si pustite, robím fajn vianočnú náladu.

Nakoniec by som vám chcela popriať pokojný a príjemný december a sviatky, užívajte si a nestresujte ;)



#zrkadlenie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com