Quest - MASKARA

20.04.2017 08:00


Ak ste pravidelným návštevníkom tejto stránky, tak viete, že takmer každý mesiac tu nájdete recenziu na novú maskaru. A prečo je to tak? Prečo mám potrebu stále skúšať nové a ďalšie maskary? Aj keď mnohé z tých maskár, ktoré vyskúšam sú super, žiadna z nich nie je pre mňa tá jediná, ku ktorej sa vždy vrátim. Vždy mám pocit, že môže existovať niečo lepšie.



Ja už som totiž dokonalú maskaru našla pred rokmi - Giorgio Armani Maestro - bola absolútne dokonalá. Túto maskaru som mala na sebe aj na mojej svadbe. Bola absolútne dokonalá, robila krásne, ale stále prirodzené riasy. Nemala kefku ale hrebienok, ktorý mal akurátnu veľkosť a skvele sa s ním pracovalo, tento zázrak bol v krásnej kovovej tube. Neotláčala sa, neopadávala, jednoducho vydržala takmer všetko, až kým som sa naozaj tragicky nerozrevala, vtedy začala opadávať v kúskoch, môj manžel sa na tom vždy bavil, lebo to vyzeralo akokeby mi mravce padali z očí, ale to hovoríme o naozaj hysterickom reve, bežný plač zvládla táto maskara vždy so cťou. Proste bola dokonalá a potom ju prestali vyrábať, doteraz ťa preklínam Giorgio Armani, alebo ktorákoľvek múdra hlava, ktorá je za to zodpovedná. Kým ju zrušili stihla som si ju kúpiť dvakrát, to bolo pred 7 rokmi, keď sa Armani na Slovensku ešte nepredávala, takže zohnať čokoľvek Armani nebolo také jednoduché, ani v online obchodoch nebol veľmi dostuný. Potom, čo ju prestali robiť som prešla všetky online obchody, chodila som sa pýtať do parfumérií, raz mi predavačka v Giorgio Armani povedala, že nie som prvá a oni takéto dotazy reportujú a možno začnú znova Meastro vyrabáť, to bolo pred 3 rokmi a nič, tak stále hľadám. Skúšam v zásade všetko bez výnimky od naozaj drahých po obyčajné z drogérie a ani jedna sa neblíži k môjmu ideálu.

Výnimočnosť Maestro maskary bola v textúre, ktorá bola veľmi zvláštna taká ťahavá, mihálnice nefarbila, ale skôr ich obalila takým plášťom. A presne túto vlastnosť doteraz hľadám vo všetkých maskarách. Lenže ja debil som presne nevedela v čom to spočíva, doteraz som si myslela, že to bola nejaká špeciálna textúra na základe silikónu a toto som aj roky hľadala absolútne bez výsledku. Napriek tomu, že takmer každý mesiac sa na nás valia nové a nové maskary, princíp je stále rovnaký - olej, vosk a pigment - menia všetko okolo - obal, kefku, farbu, názov, len ten základný princíp je stále rovnaký. Preto, ak máte rovnaký problém ako ja, že skôr či neskôr sa vám každá maskara začne otláčať a máte efekt pandích očí, mám pre vás skvelý tip - tube-tehnológiu - a toto presne mala Maestro maskara. Teraz som to objavila, heuréka.

Takže čo jto teda je? Tube technológia využíva flexibilné polyméry, ktoré riasy obalia takým filmom, keď som toto čítala normálne sa mi asi aj rozsvietila žiarovka nad hlavou, takže toto mám hladať - tube technológiu. Pravda je taká, že tube maskary, môžu pôsobiť trochu odpudivo, jednak tá textúra je nezvyčajná oproti majorite maskár, druhá vec je, že sa odličujú len vodou a vlastne vám z mihálnic opadávajú také čierne kúsky, čo pôsobí naozaj čudne. Ale ak ste doteraz mali problém s maskarami tak to určite stojí za vyskúšanie. Celkom problém je, že aj keď maskara má túto technológiu značky, to nezvyknú extra propagovať, takže to na vás autoamticky nevyskočí, kto sa v tom má vyznať, že? Vyzerá to teda tak, že ja budem chodiť po obchodoch a otravovať predavačky s tým, že chcem tube technology maskaru. Nejaké sa podorilo nájsť na internete, nižšie je zoznam, ak máte nejaký ďalší tip, napíšte mi prosím do komentárov.

UPDATE 12.5.2019 Aktuálny zoznam tubing maskár nájdete tu.
Pekne dlhý zoznam, čo poviete? Našla som pár aj z drogérie, niektoré sú luxusné, iné skôr niche značky. Ak so mnou vydržíte, tak vám sľubujem, že v najbližších mesiacoch nájdete na Zrkadielku recenzie na všetky tube maskary, ktoré nájdem a bude definitívny koniec čiernym čmuhám pod očami.

PS: do tohto článku budem postupne dopĺňať linky na recenzie maskár, ktoré som otestovala, ak sem zablúdite, tak všetky otestované nájdete vyššie, ak je maskara otestovaná dá sa na ňu kliknúť a presmeruje vás to na recenziu.

UPDATE: 12.4.2018 doplnila som nový objav od Revlonu.

UPDATE: 13.6.2018 doplnila som nový objav od Clinique



#make-up #maskara #tubing-maskara

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com