Oleje v mojej kúpeľni

19.03.2016 18:00


Minimálne na jednom z nich sa dá aj variť, ale hlavne z nich bude benefitovať vaša pleť a vlasy. Najlepšie je, že oleje nestoja veľa a vydržia dlho, pretože ich stačí kvapka.

Moringový olej - posledný prírastok v mojej zbierke, kúpila som si ho, pretože je jednou z hlavných zložiek Emma Hardie Cleansing Balm. Čakala som, že bude voňať rovnako pekne ako čistiaci balzam, ale to som sa trochu prerátala, pretože naozaj nevonia príjemne, ale dá sa to prežiť. Zo všetkých týchto olejov sa do pleti vstrebá najlahšie. Olej je výborný pre suchú pleť, redukuje vrásky a hydratuje. Obsahuje veľa výžívných látok ako vitamíny A,C,E,K, aminokyseliny a mastné kyseliny. Mal by byť účinný aj na liečbu akné. Ja si moringový olej doprajem, vtedy keď mám pocit, že moja pleť potrebuje extra hydratáciu, nanesiem si ho večer masážou a ráno mám super vyživenú pleť.

Šípkový olej používam už roky, tento mám tiež pomerne dlho, myslím, že to celkom vidno aj flaštičke. Objavila som ho cez nejaký článok, kde sa písalo, že ho používa Gisele Bündchen. Šipkový olej obsahuje veľa živín prospešných pre pleť - vyživuje ju, hydratuje a zabraňuje starnutiu. Zároveň šípkový olej pôsobí protizápalovo, a pomáha pri zjemňovaní jaziev. Mal by pomáhať aj na strie a je bezpečné používať ho počas tehotenstva. V šípkach je vysoký obsah vitamínu C, takže pleť aj zosvetľuje a eliminuje pigmentové škrvny. Ja ho používam najčastejšie na másaž tváre a nechám pôsobiť cez noc. Vôňa nie je veľmi príjemná, ale ani nepríjemná. Najlepšie je kúpiť ho v bio kvalite, tento konkrétny som kúpila na feelunique.com.

Kokosový olej sa dá použiť aj na varenie. Celkom dobre sa na ňom robia palacinky, dokonca aj panenskom - to je ten, čo vonia po kokose - pri palacinkách to nevadí. Na internete by ste našli milión vecí, na ktoré sa dá použiť kokosový olej - ja si tak matne pamätám čistenie zubov, intímnu hygienu… Skvelý je ako hydratácia na telo, ale ja ho najradšej používam ako hydratačnú masku na vlasy (a ešte na palacinky), nanesiem ho do celej dĺžky vlasov a nechám pôsobiť celú noc, ráno zmyjem a vlasy sú neskutočne jemné a voňavé. Kokosový olej kúpite v DM a vo všetkých bio obchodoch.

Zrkadielko je jedným z nominovaných blogov na blog roka v kategórii krása, hlasovať môžete tu.



#plet #telo #vlasy #telovy-olej #pletovy-olej #Fushi

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com