Zrkadlenie 3.7.16

03.07.2016 08:00


Minulú nedeľu som mala narodeniny, prvé veľké okrúhle narodeniny. Celý deň som strávila v Potsdam jednou z mojich najobľúbenejších činností, prezeraním zámkov a zámockých parkov. Všade fontánky a štuková výzdoba, také malé pruské Versailles, ale určite sa oplatí vidieť (fotky nájdete aj na mojom Instagrame). Tak nejak som čakala, že sa s tou 30tkou niečo zmení, ale nejak sa nič nestalo, stále som tu a ani mi expresne rýchlo nepribudli vrásky. Ale je pár vecí, ktoré by som chcela zmeniť ja, keďže som už staršia a múdrejšia, však áno, aj keď múdrosť nechodí vždy s vekom a mohla som na to prísť aj skôr. Tu je 5 mojich beauty predsavzatí, ktoré by som chcela začať dodržiavať.

1.Prvé predsavzatie: STARAŤ SA O KRK. Musím sa viac začať starať o svoj krk, lebo doteraz som ho celkom úspešne ignorovala. Krk je jedno z prvých miest, kde sa začne prejavovať vek (viď Helena Vondáčková), možno aj preto, že väčšina z nás ho ignoruje. Takže nové pravidlo - sérum, krém, maska vždy aj na krk.

Druhé predsavzatie: SPAŤ NA CHRBTE. V spánku niekedy pleti škodíme viac ako si vieme predstaviť, hlavne spaním na jednej strane, alebo na bruchu, pleť naťahujem a stláčame, takže sa robia vrásky a iné neplechy. Ja spím kadejak, ale určite nie na chrbte, možno sa to predsa len tým mojím hádzaním á la ryba na suchu vyrovná a nerobí až takú škoda. Ale pre istotu, druhé predsavzatie: Naučím sa spať na chrbte.

Nie, že by som bezhlavo žrala hocičo, dokonca si myslím, že sa stravujem relatívne triezvo- neprežieram sa a nezdravé veci si doprajem len občas, ale na poli vitamínov by sa to mohlo zlepšiť. Tretie predsavzatie: NEZABÚDAŤ NA VITAMÍNY

Neviem ako vy, ale ja milujem horúcu sprchu, naozaj vrelú sprchu, hlavne v zime. Keďže mám večne studené nohy a ruky horúca sprcha mi trochu rozprúdi krv a zohreje tie moje žabacie nohy. Samozrejme, že je to blbosť, pretože keby som sa otužovala, teda sprchovala v nie vrelej vode v mojom prípade, tak by som možno nemala až také studené tie nohy, aj keď v tomto hrá veľkú úlohu aj genetika. Ďalšia vec je, že horúca voda je pre pevnosť pokožky úplny zabijak, na tvár nikdy nejdem s horúcou vodou, to už som sa naučila, už len ten zvyšok od hlavy dole. Štvrté predsavzatie: NAUČÍM SA SPRCHOVAŤ VO VLAŽNEJ VODE, možno na začiatok primerane teplej vode.

V tomto veku som už zmieraná so svojími vlasmi, ale poznáte to každý chce to, čo nemá a ja by som občas rada mala pekné veľké nadýchané vlny, ale za tie roky som sa vôbec nenaučila ako na to, vždy to dopadne nejakou katastrofou a to som mala kúlm a žehličiek niekoľko. Stále však verím, že niekde existuje tá správna kulma, s ktorou to dokážem. Piate predsavzatie: NÁJDEM A NAUČÍM SA POUŽÍVAŤ DOBRÚ KULMU

Ešte ku kozmetike, uvažujem nad tým, že vyskúšam Beauty Blender, aj keď sa mi to stále zdá veľa peňazí za hubku a popravde s hubkami vôbec nemám dobré skúsenosti. Navyše majú na výber niekoľko typov a farieb, takže mi to vôbec neuľahčujú. Nemám problém dať veľa peňazí za štetec, ale s tou hubkou stále nie som stotožnená. Máte skúsenosť s Beauty Blenderom? Oplatí sa?



#zrkadlenie

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com