Zelens Provitamin D3 Fortifying Mist

12.01.2023 11:00


Rad s vitamín D od Zelens je už celkom legendáry a právom. Sú to naozaj jedinečné produkty, zložením a aj konzistenciami. Vitamín D je, podľa Dr. Lens, dôležitý pre posilnenie pleti a nazoaj tieto produkty sú úplna záchrana, ak máte poškodenú kožnú bariéru, podráždenú pleť, spálenú pleť a v zime. Mám vyskúšané všetky tri a dnes sa pozrieme na prvý z nich a najmenej dôležitý, pleťovú hmlu.



Pleťová hmla nie je určite esenciálny produkt v starostlivosti, dajú sa nájsť oveľa lacnejšie, prípadne na vrstvenie vám stačí aj hydrolát alebo minerálna voda v spreji. Ale, ak si chcete dopriať, tak táto hmla je Rolls-Royce medzi pleťovými hmlami, absolútna šupa a to vďaka zloženiu.

Obsahuje totiž nasledovné ingrediencie:

Provitamín D3 v kapsulovanej forme, ktorý sa premení na vitamín D3 pri slnečnom žiarení, posilňuje kožnú bariéru, odolonosť pleti voči vonkajším agresorom a podporuje regeneráciu
Fruktooligosacharidy - rastlinné cukry, ktoré zvláčňujú pleť, optimalizujú mikrobióm a posilňujú obranu pleti.
Extrakt z cvikly bohatý na betaín je hydratačný a posilňuje efekt provitamínu D3
Extrakt z koreňa čakanky bohatý na inulín. Je hydratačný a účinkami sa podobá na vitamín D. Podporuje mikrobiom pleti a posilňuje kožnú bariéru.
Glykozaminoglykány sú polysacharady, ktoré sa prirodzene nachádzajú v pleti, sú hydratačné a regeneračné. Pamáhajú s udržaním kolagénu a elastínu v pleti. Tiež redukujú tmavé kruhy, rosaceau a začervenanie.
Kyselina hyalurónová, celé spektrum, čo sa týka veľkosti molekúl, zlepšuje hydratáciu, posilňuje kožnú bariéru, pomáha udržať pleť pružnú a redukuje vzhľad vrások.

Kvasnice, konkrétne filtrát lyzátu, získaný fermentáciou, bohatý na amino kyseliny, esenciálne minerály, beta glukán a vitamíny. Má protizápaľové, revitalizujúce a ochranné vlastnosti.

Betaín je výťažok z cvikly, má zvláčňujúce, upokojujúce a protizápaľové vlastnosti.

Komplex aminokyselin, konkrétne týchto 8 - (Proline, Arginine, Threonine, Lysine HCL, Glutamic Acid, Glycine, Alanine, Serine - podporuje hydratáciu, tvorbu kolagénu a zlepšuje elasticitu pleti.

Glycerín je humectant, ktorý skvele pleť zvláčňuje a hydratuje.

Mandľové estery zlepšujú hydratáciu pleti, vyhládzajú ju a zlepšujú elasticitu a tiež podporujú kožnú bariéru.

Sodná soľ PCA sa nachádza prirodzene v našej koži a súčasťou NMF - prirodzene zvláčňujúcich zložiek. Je to skvelý humektant ktorú hydratuje a zvláčňuje.

Panthenol, teda provitamín B5, je skvelý emolient ktorý zvláčňuje a upokojuje, zároveň znižije zápal a upokojuje svrbenie, tiež urýchľuje hojenie rán.

A to boli len aktívne ingrediencie. Podľa popisu má hmla zlepšovať kožnú bariéru, chrániť pred znečisteným z prostredia a podporovať regeneráciu pleti, plus teda podľa mňa fajn hydratuje. Je bez vône, vonia len tak čisto ingredienciami.



Používanie je jednoduché, nastriekajte na tvár hocikedy cítite potrebu, prípadne pri vrstvení kozmetiky. Zelens Provitamin D3 Fortifying Mist vhodná je pre všetky typy pleti. Ja som si ju veľmi obľúbila hlavne na leto, je nesmierne príjemná a reálne vidím, že má okamžitý a dlhodobý efekt na pleť, hydratuje, instatne upokojuje a zvláčňuje. Obal je sklenená fľaška so super jemným rozprašovačom, objem je 50 ml, čo vám vydrží tak 2 mesiace. Spotrebovať ju treba do 6 mesiacov od otvorenia.


Zelens Provitamin D3 Fortifying Mist určite nie je nutnosť, ale ak si chcete dopriať a ideálne na ňu natrífete v zľave, tak za to stojí. Kúpite napríklad na cultbeauty.com, cloud10beauty.com, nichebeauty.com a lookfantastic.com.

PS: Zvyšné produkty z radu vitamín D čoskoro ;)







#plet #Zelens #pletova-hmla #toner

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com