Dva prírodné čistiace produkty z drogérie

25.07.2019 08:00


Často sa ma pýtate na tipy na čistiace gély z drogérie, tak tu mám dnes pre vás rovno dva a dokonca je to aj prírodná kozmetika. Obidva tieto produkty kúpite v dm a obidva stoja okolo 10 Eur, každý je však iný, ale úplne že iný, jeden je gél a druhý je pena a takisto veľmi záleží na tom, aký máte typ pleti, lebo tá pena definitívne nie je pre všetky typy pleti.



Nájsť dobré čistiace produkty v drogérii je celkom fuška, vždy majú nejakú vadu, ako napríklad príliš veľa alkoholu, príliš agresívne a penivé, alebo príliš parfumované a ani tieto dva nie sú úplne dokonalé, určite to nie sú top produkty, ktoré by som odporúčala, ale sú dobré, tie najväčšie vady nemajú, svoju prácu spravia a sú dostupné. Ak sa potrebujete rozhodnúť do čoho investovať peniaze, tak čistiace produkty sú tie, kde sa dá ušetriť a má zmysel šetriť, lebo ich aj tak nakoniec len zmyjete veľmi rýchlo do odpadu, viac tipov, do čoho sa oplatí investovať v starostlivosti o pleť, nájdete v tomto videu. Čo ma celkom teší je fakt, že obidva tieto produkty sú od prírodných značiek a jeden je dokonca od slovenskej značky.



Dulcia Mydlové orechy je čistiaci gél a je vhodný pre všetky typy pleti, extra sa vám bude páčiť, ak máte pleť suchú. Je to taký ten typ gélu, ktorý sa premení na olej, konzistenciou veľmi pripomína Oskia Renaissance Cleansing Gel. Po tom, ako ho nanesiete na pleť, tak sa roztopí na veľmi príjemný olej, vďaka čomu pleť skvele čistí, ale aj odličuje, môžete ho teda používať na odlíčenie, čistenie alebo aj ranné čistenie. Keď si ním premasírujete tvár, tak ho môžete buď premeniť na mlieko pridaním trošky vody a potom zmyť, alebo zotrieť uteráčikom namočením v teplej vode, ja dávam prednosť postupu s uteráčikom, ale je to na vás, obidva postupy sú v pohode.



Je to 100% prírodná kozmetika a 56,8% ingrediencií je bio. Obsahuje hlavne mydlové orechy a výťažky z cukrovej trstiny, to sú tie hlavné čistiace zložky, čo je dôležité neobsahuje alkohol, SLS, mydlo ani žiadne agresívne čistiace zložky, vďaka čomu je k pleti veľmi šetrný, vôbec ju nevysušuje a nedráždi a zanecháva ju čistú a vláčnu. Okrem týchto čistiacich látok obsahuje ešte kokosový olej, zvláčňujúci glycerín, vitamín E a ovsený olej. Posledná zložka je esenciálny olej May Chang a toto je pre mňa najväčší zádrhel, lebo tento esenciálny olej gélu dodáva veľmi výraznú citrusovo sladkú vôňu, ktorú osobne veľmi nemusím, ale to je vec osobné vkusu. Treba si však dať pozor, ak máte veľmi citlivú pleť, pretože esenciálne oleje ju môžu podráždiť.

Tá vôňa je pre mňa jediné mínus, inak je to veľmi príjemný čistiaci gél. Čistiaci gél Mydlové orechy má fajn obal s veľmi dobrou pumpičkou, spotrebovať ho treba do dátumu na obale, ja som ten svoj kúpila v októbri 2018 a dátum spotreby má september 2019, takže cca rok vám vydrží.



Druhý čistiaci produkt je Weleda jemná čistiaca pena, ktorá je ideálna pre zmiešanú a mastnú pleť. Dá sa používať aj na normálnu a suchú, ale napríklad pre moju suchú to vôbec nie je na každodenné používanie, pretože je príliš vysušujúca, ale pre iné typy pleti je podľa mňa fajn.



Je to pena, ale nie je to penivý produkt, vo fľaši je to voda a pena sa z toho spraví pridaním vzduchu, keď prechádza cez pumpičku. Na pleti je to veľmi príjemné, pretože tá pena je obláčikovo ľahká. Weleda píše, že odstraňuje aj make-up, ale osobne som to neskúšala, pretože na dobré odlíčenie podľa mňa potrebujete niečo olejové, ako napríklad tie Mydlové orechy od Dulcie, alebo nejaký odličovací olej, tip na jeden skvelý prírodný a slovenský nájdete tu. Na druhé večerné alebo ranné čistenie je však táto pena podľa mňa ideálna.



Používa sa veľmi jednoducho, vytlačíte z tuby do dlane, nanesiete na pleť, premasírujete a potom ľahko zmyjete vodou. Obsahuje hydratačný glycerín, protizápalový a upokojujúci výťažok z hamamelisu virgínskeho, alebo aj witch hazel po anglicky a tiež upokojujúci extrakt koreňa ibiša lekárskeho. Také mínusové body má pre mňa zloženie kvôli alkoholu, to je aj dôvod, prečo ho ja nemôžem používať pravidelne a potom ešte parfumácia. Táto pena totiž výrazne citrusovo vonia, ako skoro všetky Weleda produkty a vonia tak vďaka obsahu esenciálnych olejov, zase je to vec osobného vkusu, nie každému to vadí, je to prírodná parfumácia, ale môže podráždiť pleť, obzvlášť citlivú.

Weleda jemná čistiaca pena má fajn fľašku s dobrou pumpičkou, čo je super je, že je to celkom veľký objem 150 ml a spotrebovať ju treba zase do dátumu uvedeného na fľaši. Ja som si túto penu kúpila v júni 2019 a spotrebovať ju treba do februára 2021, čo je dosť dlhý čas.

Obidva produkty sú fajn, ak hľadáte niečo efektívne za rozumnú cenu. Kúpite ich v dm, alebo Dulcia Mydlové orechy priamo na ich stránke tu a Weleda penu tiež priamo na ich stránke tu.








#plet #cistenie-pleti #odlicovanie #Dulcia #Weleda #cistiaci-gel

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com