Vichy čistiaca ílová a hydratačná maska

23.02.2017 08:00


Momentálne mám tak trochu Vichy moment, aj keď som nikdy nebola extra fanúšik Vichy, teraz ma však zlákalo zopár produktov. K Vichy som nikdy extra neinklinovala, pretože podľa mňa sú aj lepšie a zaujímavejšie francúzske značky za porovnateľnú cenu. Vichy je tka nejak všade, preto mi to ani nepríde zábavné ich skúšať. Ale keď som na feelunique.com zbadala nové masky a ešte k tomu boli v zľave, tak som neodolala, som proste maskofil.

Ale predsa len som sa trochu ovládla a z troch som si kúpila len dve - čistiacu ílovú a gélovú hydratačnú. Chýba mi peelingová, ale som si istá, že časom sa k nej dopracujem. Aby sme si to nazačiatok rovno upratali, na Slovensku nie sú tieto masky dostupné v týchto téglikoch, sú len v takých sáčkových baleniech na 2 použitia. Mali by byť dostupné všetky 3, minimálne v niektorých online obchodoch, nas tránke Vichy je len čistiaca a peelingová. Na vyskúšanie je to super, ale ak sa vám niektorá zapáči určite sa oplatí viac investovať do téglika, pretože ten stojí cca 18 Eur, často býva v akcii ešte lacnejší. Sáčik stojí okolo 3 Eur, ak chcete masku používať pravidelne, tak jednom tégliku je určite viac ako 12 použití. Celé mi to inak nedáva zmysel, ale nevadí, nemusím rozumieť všetkému, však?

A teraz k samotným maskách, začnem tou čistiacou - Vichy Pore Purifying Clay Mask. Obsahuje dva druhy ílov - kaolín a bentonitový íl, ktoré pleť čistia a uvoľnujú póry. Okrem toho samozrejme termálnu vodu z Vichy bohatú na minerály, tiež Aloe Vera, ktoré upokojuje a hydratuje a ešte alantoín, ktorý má regeneračné účinky. Podľa stránky Vichy by mala mať ľahkú mätovo-ambrovo-drevitú vôňu, mätu tma ja necítim, ale je to taká veľmi jemná vôňa a nie je vôbec rušivá. Textúra tejto masky je nesmierne hladká a jemná, takže sa veľmi ľahko rozotiera. Má sa naniesť v tenkej vrstve a nechať pôsobiť 5 minút a potom zmyť, takže je celkom rýchla oproti iným čistiacim maskám, väčšinou je to minimálne 10 min. Môže sa používať 1 až 2 krát týždenne.

Nánašanie je naozaj príjemné, potom začne maska trochu, ale naozaj len trochu hriať. Keďže vraj stačí 5 minút, tak nestihne ani celá zaschnúť, ak vidno na obrázku nižšie. Aj keď na niektorých miestach zaschne, nesťahuje veľmi a môžete celkom hýbať tvárou, čo je celkom príjemné, nie je to taká drsná čistiaca maska. Navyše je skvelá v tom, že napriek tomu, že je to čistiaca maska, vôbec pleť nevysušuje, ale ju zanechá nie super extra hydratovanú, ale príjemnú na dotyk, vyhladenú a zamatovú. Ja so suchou pleťou si väčšinou po čistiacej maske musím dať aj hydratačnú, ale v prípade Vichy netreba, v tomto mi pripomína Omorovicza Deep Cleansing masku, ktorá je ale niekoľko násobne drahšia. Čo sa týka čistenia, tak nemám pocit, že by pleť čistila extra do hĺbky, v tom je napríklad lepšia L’Oreál Detoxifying Mask, ale pri pravideľnom používaní čistí postačujúco a vzhľadom k tomu, že pleť nevysušuje, tak ju čistí podľa mňa dobre.

Vichy Quenching Mineral Mask je hydratačná maska s inovatívnou gélovou textúrou, vyzerá to ako želé. Ak nemáte radi husté mastné krémové hydratačné masky, tak toto je niečo pre vás. Tá textúra je veľmi ľahká a chladivá, ľahko sa rozotiera. Stačí veľmi tenká vrstva, nechať pôsobiť 3 minúty a potom vmasírovať zvyšky, netreba oplachovať, keď ju opláchnete celé to stratí význam. Je to naozaj super rýchle, takže vhodná, aj keď sa napríklad ránno ponáhľate. Skvelá podľa mňa bude v lete, keď bude teplo, ešte napríklad po vychladení v chladničke.

Ja keď som ju použila prvýkrát, tak som naniesla priveľa a ostala mi veľmi lepkavá tvár, takže som mala pocit, že nefunguje. Naozaj stačí málo, asi veľkosť vlašského orecha. Nanášanie je ľahké akokeby ste si rozotierali gélový krém po tvári. Po nanesení ju na pleti ani nevidno, ako vidieť na fotkách nižšie, takže nikoho ani nevyľakáte, keby zrazu niekto zazvonil pri dverách. Vichy Quenching Mineral Mask veľmi príjemne vonia po zelenom čaji, jasmíne a bielom pižme, veľmi svieža a ľahká vôňa, výraznejšia ako pri čistiacej maske. Kľúčové ingrediencie sú vitmaín B3, ktorý hydratuje, glycenrín, menthoxypropanediol, čo je syntetický mentol, ktorý má nastarosti to chladenie a samozrejme minerálna voda z Vichy.

Jediné negatívum vidím v balení, ktoré mi príde trochu nepochopiteľné. Je to celkom pekný sklenený téglik, len nerozumiem, prečo je na vrchnáku zrkadlo, akože fakt? Jednak sa to zapacká, ja už ich mám aj doškrabené, nemá to žiaden význam a ešte je to to kvôli tomu o dosť ťažšie. Druhá vec a táto je celkom zásadná, na tom sprostom tégliku vôbec nie je návod, hlavne, že je tam zrkadlo, možno by som si ho mala fixkou napísať na to zrkadlo. Návod je len krabičke, samozrejme, že masky nemám odložené v krabičke a keďže ich nepoužívam denne, pravidelne zabudnem koľkože si to mám na tej tvári nechať. Vždy musím ísť vyhrabať tie krabičky, ešteže si ich kvôli blogu odkladám, aby som sa pozrela, ako to mám vlastne použiť. Ale kebyže si ich neodkladám kvôli blogu, tak ma to štve asi ešte viac. Toto Vichy úplne nevyšlo, možno sú predsa len lepšie tie sáčky.

Celkovo sú to dobré masky za veľmi dobrú cenu. Nemôžem povedať, že by som z nich odpadávala, ale celkom rada ich používam, použitie je veľmi príjemné, síce nie sú najefektívnejšie, aké poznám, ale robia, čo sľubujú. Vichy masky kúpite buď v tých malých sáčkoch v lekárňach na Slovensku, alebo na feelunique.com v téglikoch.



#plet #Vichy #pletova-maska #hydratacna-maska #cistiaca-maska

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com