The Ordinary Lactic Acid 5% + HA

08.05.2018 10:00


Ak je v niečom Ordinary skutočne skvelé, tak je to ich portfólio kyselín. Nielenže sú lacné a efektívne, ale vyberie si tam naozaj každý, pretože majú skoro všetky bežne používané kyseliny v kozmetike. Tá najčastejšie používaná v produktoch je kyselina glykolová, ktorá je síce najúčinnejšia, ale vie aj nepekne podráždiť pleť a treba s ňou narábať opatrne, hlavne, ak vaša pleť vôbec nie je zvyknutá na kyseliny. Navyše, nie každá pleť dobre znáša kyselinu glykovolú, sú ľudia, ktorým vôbec nevyhovuje, aj keď ja osobne nedám dostupiť na Liquid Gold od Alpha-H, lebo výsledok je geniálny, ale tiež jej neznesniem nekonečne veľa.



Nájsť alternatívu k produktom s kyselinou glykolovou je niekedy naozaj ťažké, ale Ordinary nám našťastie ponúka množstvo dostupných alternatív a jednou z nich je kyselina mliečna - Lactic Acid v 5% koncentrácii. Kyselina mliečna je síce stále AHA, tak ako je aj glykolová, ale je oveľa jemnejšia, pretože nemá molekuly také malé ako glykovalá, takže viac pôsobí na povrchu. Inak je výsledok v zásade rovnaký, jemne a postupne odstráni odumreté kožné bunky, takže na povrch vystúpi novšia, krajšia a jemnejšia pleť a tým pôsobí vypnutejšie, hladšie a rozjasnenejšie.

Balenie je typické Ordinary, jednoduché a praktické s pipetkou. Samotné sérum je pomerne tekuté, ale nie je to úplne voda, je to taký ten sopeľ, s prepáčením, lepšie to popísať neviem. Má jemnú kyselinovú vôňu, ale ja tam cítim trochu aj ovocie. Ak si ho však kúpite teraz, vôňu už asi mať nebude, lebo to niektorým ľudom vadilo, takže ho trochu Ordinary preformulovalo a teraz by malo byť bez vôňe a asi sa trochu zmenila aj konzistencia, ale výsledok by mal byť rovnaký. Okrem samotnej kyseliny mliečne, sérum obsahuje aj kyselinu hyalurónovú, takže je aj trochu hydratačné, ale nie veľmi, obzvlášť, ak máte suchú pleť. Okrem toho obsahuje ešte výťažky z Tasmánskeho korenia, čo je najaký stromček, ktorý rastie v Austrálii, vyzerá to trochu ako čučoriedky a malo by to zmierňovať prípadné podráždenie pleti. Celkovo je však oveľa jemnejšia ako už vyššie spomínaná kyselina glykolová, takže je vhodné pre všetky typy pleti a mohla by zniesť aj citlivá.



Sérum sa rýchlo vpije, ale zanechá veľmi jemný lepkavý pocit na pleti, ktorý časom takmer úplne vyprchá a keď ho skombinujete s nejakým krémom, alebo olejom, zmizne úplne. Kyselinu mliečnu je ideálne používať večer, aby mala čas v pokoji pracovať a tiež zbytočne nezaťažovala pleť cez deň. Dá sa kombinovať takmer s hocičím, okrem ďalších kyselín, retinolu a vitamín C tiež nie je ideálny. Najlepšie je kombinovať ju s nejakými olejmi, alebo hydratačným sérom, prípadne nejakým nočným krémom, alebo hocijakým hydratačným krémom, ktorý vám vyhovuje.

Ja toto sérum používam asi trikrát do týždňa, to mojej pleti úplne stačí, ale môžete samozrejme aj častejšie, podľa toho, ako vám to vyhovuje. Väčšinou ho kombinujem už len s nejakým krémom na noc, napríklad s Filorga Sleep-Recover Anti-Fataigue Night Balm, alebo Merumaya Overnight Recharge Night Cream. Netreba zabúdať ani na to, že jeden kyselinový produkt za deň, je tak akurát a aj keď je toto jemnejšia forma a nižšia koncentrácia, netreba to preháňať a kombinovať s ďalšími exfoliačnými produktmi, ako sú peelingy a podobne. Taktiež je dôležité nezabúdať na ochranu pred slnkom, pretože kyseliny všeobecne robia pleť citlivejšiu, aj keď v prípade mliečnej to nie je také zlé ako s kyselinou glykolovou, radšej sa chcete vyhnúť prípadným pigmentovým škvrnám, takže SPF minimálne 30 na deň.

Ja som si toto sérum celkom obľúbila, pretože je to taká jemnejšia alternatíva k mojím obľúbeným produktom s kyselinou glykolovou, ale stále účinná a s dobrým výsledkom, hlavne pri dlhodobejšom používaní. Lactic Acid 5% + HA je skvelá voľba, ak chcete vyskúšať niečo od Ordinary, začať s Ordinary, alebo začať s kyselinami, ale tiež je to výborné sérum, ak chcete skôr jemnejšiu exfoliáciu, prípadne jemnejší produkt na prestriedanie s niečím intezívnejším. Nestojí veľa a určite sa oplatí vyskúšať. Kúpite priamo na theordinary.com, alebo napríklad aj na BeautyBay.com, majú aj 10% koncentráciu, ak je už vaša pleť zvyknutá na kyseliny a chcete trochu viac. Ak by ste chceli vedieť viac o kyselinách nižšie je video o tom, ako sa zorientovať v kyselinách.






#plet #serum #chemicky-peeling #aha #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com