The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

19.10.2017 08:00


Ak ma sledujete dlhšie, tak viete, že chemický peeling je niečo, čo odporúčam všetkými desiatimi. Nič iné vám nespraví takú jemnú a rozžiarenú pleť a stojí za to ho vyskúšať, aj keď vám možno názov chemický peeling znie strašidelne. Ale v skutočnosti je pri správnom použití oveľa šetrnejší ako fyzické peelingy, ktorými si skutočne musíte doslova zoškrabať vrchnú vrstvu kože, zatiaľ, čo chcemický vám ju jemne rozpustí a bezbolestne odpadne. Samozrejme, že keď prišlo The Ordinary s AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, tak som vedela, že ho musím vyskúšať. Aj keď sa musí priznať, že v prvom momente som sa celkom zľakla tej koncetrácie, 30% AHA je celkom veľa. Za všetko hovorí fakt, že v Kanade ho nemôžu voľne predávať kvôli zákonom, pretože je to veľmi silné. Ale zase v Kanade regulujú aj predaj kníh, takže ma to až tak veľmi neprekvapuje. My v Európe si našťastie môžeme dopriať aj takýto intezívny peeling.

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je vlastne maska, nedajte sa zmiasť fľaštičkou, čo vyzerá ako sérum ani názvom solution-roztok, toto je seriózna intenzívna maska. A je to teda celkom silná šupa - 30% sú AHA - alfa hydroxy kyseliny, teda glykolová, mliečna, vínna, citrónová a 2% BHA - beta hydroxy kyselina, čo je vlastne kyselina salicylová. Okrem toho AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution obsahuje rastlinné výťažky z Tasmannia lanceolata, čo je horské čierne korenie a pochádza z Austrálie a tiež výťažky z čiernej mrkvy, ktoré majú pomáhať zredukovať iritáciu pleti a oxidačný stres spojený s chemickým peelingom. AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je v klasickej flaške od séra s pipetkou, čo nie je úplne najpraktickejšie, ale vzhľadom na konzistenciu to asi inak ani nešlo. Táto maska je totiž pomerne tekutá, vlastne je to taká gélovito-tekutá konzistencia, takže sa veľmi ľahko rozotiera. Na druhej strane vám občas trochu pretečie cez prsty, čo však veľmi nevadí, keďže je lacná. To je inak dosť podstatné je naozaj lacná, 7,2 Eura a super účinná, takže skvelá hodnota za peniaze. A teraz ten zábavný faktor - farba. Táto maska je brutálne krvavo červená, čo inak pôsobí aj trochu strašidelne, ale aspoň vďaka tomu presne viete, kam ste si ju naniesli a v akej vrstve. Ak chcete, tak s ňou viete niekoho aj pekne vystrašiť, lebo naozaj vyzerá ako krv. Mne sa podarilo raz trochu vyliať do umývadla a vyzeralo to akoby tam niekto vykrvácal, desná sranda.

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution sa môže používať maximálne dvakrát týždenne, osobne by som to nerobila viac ako raz týždenne, lebo je naozaj silná. Ja ju používam tak raz maximálne dvakrát do mesiaca a úplne to stačí, hlavne ak používate aj iné formy chemického peelingu ako toner, sérum a podobne. Má sa naniesť na čistú a kompletne suchú pleť. Toto je inak celkom dôležité, ja som sa raz zabudla a naniesla ju na trochu vlhký krk a štípalo to neskutočne, takže radšej ešte počkajte pár minút, aj keď si tvár osušíte uterákom. Môžete ju nechať pôsobiť maximálne 10 minút, ja si ju nechávam okolo 5 a úplne to stačí. Po nanesení trochu štípe, ale po chvíľke to prejde, aspoň viete, že pracuje. Inak páchne ako kyselina, nie je to nič hrozné, ale ani žiadna super príjemná vôňa, čo je fajn, lebo tam nie je žiadna zbytočná parfumácia. Nemali by ste ju nánašať na očné okolie, ja sa mu vyhýbam v celkom veľkej vzdialenosti, pre istotu, môže to veľmi podráždiť oči. Masku by ste mali zmyť vlažnou vodou, mne sa najviac osvedčilo zotrieť ju navlhčeným uteráčikom, lebo som mala strach, že sa mi dostane do očí a ide to tak rýchlejšie. Samozrejme, ak používate AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution nesmiete zabúdať na ochranu pred slnkom, pretože zvyšuje citlivosť na slnko a môžete si spôsobiť popáleniny alebo pigmentové škvrny. A tiež nie je dobré ju používať na podráždenú pleť, prípadne ranky, lebo to bude štípať a len to zhorší stav. Ale inak je vhodná pre všetky typy pleti, asi okrem super citlivej, tam by som na to išla pomaly.

Výsledok s AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je absolútne skvelý, jemná a hladká pleť. Ja osobne ju vôbec nemávam po použití podráždenú, iba veľmi jemne začervenanú, čo do 10 minút zmizne. Skvele funguje na na pigmentové škvrny, jazvičky po akné, rozjasňuje pleť a celkovo zlepšuje textúru pleti. Určite neodporúčam začať s AHA+BHA Peeling Solution, ak ste nikdy predtým žiadny chemický peeling nepoužívali, pretože je to veľmi silný produkt. Radšej trochu pleť pripravte s The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solutiona po čase, keď si zvykne, môžete vyskúšať aj masku. Ale ak už je vaša pleť ako tak zvyknutá na kyseliny, určite odporúčam vyskúšať, výsledky sú skvelé. Kúpite na theordinary.com, beautybay.com, alebo na cultbeauty.co.uk.



#plet #pletova-maska #chemicky-peeling #aha #bha #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com