Tan-Luxe The Gradual a The Face

23.07.2019 08:00


Dnes na takú letnú tému a to samoopaľováky. Keď som sa nedávno na Instagrame pýtala na samoopaľováky, tak mi pár ľudí napísalo, že také neriešia a že sú hrdo biely, čo je samozrejme v poriadku. Ja som tiež biela ako krieda a som na to hrdá, ibaže v lete sa cítim o trošku lepšie, keď som aspoň trochu menej biela, čo stále znamená biela, hahaha. Lenže opaľovanie mi vôbec nerobí dobre, ale trochu farby aspoň zakryje moju celulitídu a žilky, proste pokožka vyzerá lepšie, takže moja voľba je samoopaľovanie, je to tak trochu polo permanentný make-up na telo. A tiež ma baví testovať tieto srandy, pretože ma vždy fascinuje tá premena, ktorú dokáže spraviť kozmetika.



Posledné dve letá som používala skvelý samoopaľovák od Vita Liberata, bola som s ním naozaj spokojná, konečne som našla taký, ktorý vyzeral prirodzene a dokázala som si ho naniesť bez fľakov. Tento rok som si povedala, že vyskúšam niečo nové a voľba padla na Tan-Luxe, lebo som na nich čítala pochvalné recenzie a spomenula som si, že z adventného kalendára mám odložený ich samoopaľovák na tvár The Face, tak som si k nemu dokúpila telové mlieko The Gradual, ktoré má robiť postupné opálenie. Radšej mám takého gradual mlieka, pretože keď to pokazím, tak to rýchlejšie zmizne, teda to som myslela doteraz.



Heh, no, poviem to rovno na začiatok, The Gradual od Tan-Luxe mi vôbec nesadol. Trikrát som to skúsila a trikrát som skončila fľakatá. Skúšala som to tak ako píšu v návode, proste len natrieť ako mlieko, skončila som fľakatá. Skúsila som ubrať množstvo a naozaj ho veľmi dobre rozotrieť, zase bol výsledok fľakatý. Tretí krát som použila ochrannú rukavicu, ktorá naozaj dobre rozotiera, zase som skončila fľakatá. Na tej fotke nižšie je tretí pokus, takto na fotke to nevyzerá tak hrozne, ale naozaj som bola super fľakatá, normálne ako taká strakatá krava. Samozrejme, stále je tu možnosť, že ja som proste len nemehlo a nejde mi to, ale skúšať sa mi to už nechce. A tiež musím povedať, že vždy pred nanesením som si spravila peeling a počkala som, kým sa mlieko vpije, no proste nechápem, ale ja a The Gradual si nerozumieme.



Tento samoopaľovák má však aj pozitíva, tá farba naozaj dlho drží, viac ako týždeň a teda držia na mne aj tie skvelé fľaky. Farbu inak robí veľmi peknú, naozaj prirodzenú zlatavú. Nesmrdí keksovo, iba ráno som trošičku cítila keksy, keď som sa večer natrela, ale to naozaj minimálne. Konzistencia je skvelá, veľmi ľahké mlieko, ktoré sa veľmi rýchlo vpije a má jemnú veľmi príjemnú citrusovú vôňu. Všetko by bolo super, len keby som si ho vedela naniesť bez toho, aby som si spravila fľaky, recenzie, ktoré som na The Gradual čítala boli veľmi pozitívne, takže možno je naozaj chyba vo mne. Vlastne ešte jedna vec sa mi nepáči v porovnaní s tým samoopaľovákom od Vita Liberata a to hydratácia, toto mlieko tuším nehydratuje vôbec, respektíve na suchú pokožku je to málo.

Ešte také technické veci, The Gradual má veľmi peknú a praktickú plastovú fľašu s dobrým uzáverom, z ktorého sa aj dobre dávkuje. Po otvorení ho treba spotrebovať do 12 mesiacov.



Naopak z druhého produktu od nich, The Face, som celkom nadšená, aj keď som sa obávala, že skončím fľakatá. S The Face je to super jednoduché, stačí primiešať jednu až štyri kvapky, podľa toho, aké intenzívne opálenie chcete, do vášho séra, alebo krému a hotovo. Je to skôr taký olejček a dodá pleti skôr olivové opálenie, ako zlaté. Ja mám tú svetlejšiu verziu Light to Medium a ešte aj to malé cestovné balenie, ktoré má 10 ml a na leto je to úplne postačujúce, keďže vám stačí naozaj pár kvapiek a farba vydrží asi týždeň. Veľké balenie má 30 ml a keď ho otvoríte, tak ho treba spotrebovať do 12 mesiacov, takže by ste ho museli používať veľa a celoročne.

Takisto nesmrdí keksovo, skôr tak divne kyselkavo, ale nič strašné a zase ráno to trošičku smrdí keksovo, ale to je nič. Ja som používala len jednu kvapku a primiešavala som si ju do séra v dlani, toho prvého, ktoré som nanášala, ak som náhodou nanášala séra dve. Jedna kvapka bola na mňa tak akurát, dve boli už celkom veľa, zvyčajne som zopakovala tú jednu kvapku, dva alebo tri večery po sebe a potom mi to vydržalo celý týždeň. Farba na mňa asi nie je úplne ideálna, keďže je skôr olivová, ale vyzerala som opálenejšie a pleť bola rozjasnenjšia a hlavne žiadne fľaky, naozaj to funguje výborne.

Celkovo The Face na tvár je skvelý a určite ho môžeme odporúčať. Naopak The Gradual je pre mňa veľké sklamanie, po viac ako týždni a niekoľkých peelingoch s kyselinami, stále ešte niekde vidím fľaky, takže toto za mňa určite nie a poputuje niekde ďalej, možno niekto príde na to, ako ho používať. Tan-Luxe kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk, lookfantastic.com, beautybay.com alebo feelunique.com. Inak majú nové hydratačné sérum na tvár, ktoré ma veľmi láka, ale asi si to odložím na budúce leto.





#telo #samoopalovak #Tan-Luxe

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com