Legendy - Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil

10.12.2019 08:00


Toto maličké 15 ml balenie legendárneho modrého oleja som našla minulý rok v adventnom kalendári, čo ma veľmi potešilo, lebo som Lunu vždy chcela vyskúšať, len ma odrádzala tá cena a tiež som vždy našla niečo zaujímavejšie za menej peňazí. Takže, po otvorení okienka, som sa hneď pustila do testovania tohto modrého zázraku a tu je po roku výsledok.



Sunday Riley Luna je pleťový olej určený na noc, ktorý má pomáhať pleť omladiť, zmierniť vrásky a pigmentové škvrny a zregenorať poškodenia slnkom, okrem toho, keďže je to olej, by mal pleť aj vyživiť a zvláčniť. Konzistencia je na olej skôr ľahšia a viac tekutá, ale stále je celkom mastný, nie je to však super mastný olej, pri ktorom máte pocit po nanesení, že ste smažená hranolka, takže na noc znesiteľný aj pre ľudí, ktorý neznášajú oleje. Čo sa týka tej farby, naozaj je super modrý, keďže ho netreba veľa, tak sa to na pleti stratí, ale pozor farbí svetlé obliečky na modro. Vonia veľmi jemne a skôr tak orieškovo sladko, pre mňa tam preráža typická vôňa blue tansy, ktorá je presne taká orieškovo sladká, chvíľami tam možno cítim aj nejaké bylinky. Vôňa je to však veľmi jemná a rýchlo vyprchá.



Čo sa týka zloženia, tak tie kľúčové ingrediencie sú retinoid, konkrétne Hydroxypinacolone Retinoate, čo je nová veľmi šetrná forma retinoidu. Retinoid pomáha hlavne s vráskami, pigmentovými škvrnami a celkovo spevňuje pleť. S touto formou retinoidu mám skúsenosť už z iných produktov a mám ho veľmi rada.

Ďalej je tam niekoľko druhov harmančekov - marocký harmanček, alebo aj blue tansy, veľmi vzácny modrý olej, nemecký harmanček a cape chamomile, ku ktorému som ani nenašla slovenský preklad. Najdôležitejší je ten marocký, ale celkovo majú všetky tri pleť upokojovať a vyživovať. Potom je tam avokádový olej, ktorý je bohatý na anti-agingové vitamíny B,C,D,E, a A. Posledný je olej z chia semiačok, ktorý je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín a kyseliny alfa lipoovej, takže pomáha s vyhládzaním vrások a tiež pleť rozjasňuje.



Je tam aj niekoľko esenciálnych olejov, napríklad z pomaranča, neroli, ylang ylang a tiež vetiver. Zlatý klinec pre mňa je v zložení farbivo, v Sunday Riley totiž asi mali pocit, že aj keď tam dali blue tansy, ktorý je modrý, tak je to málo modré, tak tam prifrcli trochu farby, aby to bolo echt modré. Z môjho pohľadu je to úplne zbytočné, síce nie extra škodlivé, ale zbytočné. Navyše je to tak trochu zavádzanie, keďže to tým pádom pôsobí, že je tam toho blue tansy viac, ale pritom je to len farbivo. Podrobne vysvetlené zloženie nájdete vo videu nižšie.

Používanie je jednoduché, pár kvapiek vmasírovať večer do pleti, ideálne dobre navhlčenej, prípadne po produktoch na báze vody, ak ho chcete kombinovať, nasledovať môže krém. Dá sa používať každý deň, keďže retinoid je tam veľmi šetrný. Vhodný je pre všetky typy pleti, len pleť citlivá na esenciálne olej by si mala dávať pozor.



Fľaštička je sklenená s fajn pipetkou, aj keď ja by som ocenila viac pumpičku a úplne nepriehľadný obal za tie peniaze, aby ingrediencie vydržali dlhšie čerstvé. Ja mám to mini 15 ml balenie, ešte majú 35 ml balenie. Spotrebovať ho treba do 12 mesiacov od otvorenia. Luna je cruelty-free, vegánska, bez parabénov, sóje, sulfátov, ftalátov a parfumácie, čím sa myslí umelá parfumácia, lebo sú tam esenciálne oleje, takže úplne bez to nie.

Mňa Luna od Sunday Riley teda vôbec neočarila, nie že by bola úplne zlá, ale má svoje nedostatky a je veľmi drahá, existujú lacnejšie veľmi podobné alternatívy. Tiež ma vlastne odradila od skúšania ďalších Sunday Riley produktov, ak by ste ju však chceli vyskúšať, tak ju kúpite napríklad na niche-beauty.com alebo na cultbeauty.co.uk.




Produkty spomenuté vo videu:






#plet #Sunday-Riley #serum #pletovy-olej #kozmeticke-legendy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com