Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse

22.03.2018 08:00


Celý názov tohto produktu je Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse Solid Cleansing Oil + Cleansing Cream a myslím, že veľa ľudí, ktorý milujú kozmetiku, bolo už len pri myšlienke, že legenda Caroline Hirons bude mať svoj produkt, extrémne nadšených. Ja samozrejme tiež, čistiaci produkt na double cleansing, priamo od kráľovnej double cleansingu, čo môže byť lepšie. Nechcem povedať, že som bola nakoniec sklamaná, lebo toto je naozaj dobrý produkt, len moje očakávania boli nastavené na produkt od Caroline trochu inde. Ale, keď zvážim cenu, tak toto je naozaj skvelý produkt na dôkladné odlíčenie a vyčistenie pleti.

Sú to vlastne dva produkty v jednom. Prvý je tuhý odličovací olej, ktorý najviac pripomína Take The Day Off od Clinique, ak si neviete predstaviť, čo to je tuhý olej, dá sa vyskúšať v parfumériách. Popravde asi by som ich nerozoznala, keby som nevedela, ktorý je ktorý. Je to taký akokeby tuhý vosk, ktorý sa dotykom rozpustí na olej a dokonale odlíči a odstráni nečistoty z pleti, vrátane SPF. Na pleti je príjemný, nemá žiadnu vôňu, je to len taká čistá vôňa kozmetiky. Celkovo je Double Cleanse bez parfumácie a iných nežiaducich ingrediencií ako parabény a podobne, na to si dala Caroline pozor. Tento tuhý olej obsahuje vitamín E, ktorý pleť chráni a vyživuje, olej z kamélie, ktorý pleť tiež vyživuje a pupalkový olej, ktorý je hojivý a hydratačný. Táto časť Double Cleanse je super, robí presne to, čo má, dokonale odličuje, ale zároveň pleť nevysušuje ani nedráždi a kúpila by som si ho asi aj znova, keby ho mali samostatne.

Druhá časť je čistiaci krém, ktorý má teda konzistenciu takého hustejšieho krému, najviac mi ho asi pripomína Dermacol Hyaluron Wash Cream. A tu je pre mňa ten zádrhel, napriek tomu, že obsahuje aj výživné ingrendiencie, na mňa je tento krém málo hydratačný, ja proste od druhého čistenia potrebujem trochu viac hydratácie. Nie že by tento čistiaci krém vysušoval, alebo robil zle, len jendoducho existuje množstvo čistiacich produktov, ktoré mojej pleti viac prospievajú. Naozaj nie je zlý, je veľmi príjemný svojou ľahkou a jemnou konzistenciou, ktorá je veľmi príjemná na pleti a takisto čistou vôňou kozmetiky, len jednoducho pre suchú pleť je to trochu málo. Ale pre ostatné typy pleti, to bude podľa mňa fajn a spraví, to čo má, dokonale pleť vyčistí a dodá jej prvú dávku živín, pretože obsahuje vitamín C, komplex peptidov a arginín. Vitamín C je skvelý antioxidant, ktorý pleť rozjasňuje, podporuje tvorbu kolagénu a chráni pred voľnými radikálmi. Komplex peptidov vyhládza vrásky a vypína pleť. Argininy zvyšuje regeneráciu a elasticitu pleti.

Balenie Double Cleanse je také šťastne nešťastné, na jednej strane je super, že je to v jednom, na druhej strane z toho vôbec nie som nadšená, aj keď neviem úplne prečo. Je to dosť veľké, takže nie úplne ideálne na cestovanie, občas sa vám tam aj preleje ten krém z jednej strany na druhú na ten olej, ale vďaka tomu, že je to úplne iná konzistencia, tak to nie je problém, len je to proste také nezvyčajné. Inak je obal solídny, nevyzerá, že by sa dal ľahko rozbiť a ani to nevyteká, vrchnák dobre drží.

Použitie je klasický double cleanse, aj keď ich môžete samozrejme používať separátne a nezávisle. Prvý krok je odlíčenie s tým tuhým olejom, zmytie uteráčikom namočeným v teplej vode. A potom druhé čistenie pleti s čistiacim krémom, ktorým si môžete urobiť aj masáž a znova zmytie teplým uteráčikom. Inak, k Double Cleanse nie je uteráčik, ani Pixi žiadne nemá, takže ak by ste nejaký chceli, najlepšie má podľa mňa Emma Hardie, ale samozrejme si vystačíte aj s obyčajným uterákom na tvár.

Ja krém aj olej z Double Cleanse používam zásadne spolu, ako dvojité čistenie večer, lebo mám tak trochu fóbiu, že jeden z nich miniem skôr, možno aj preto sa mi to balenie nepáči, prebúdza vo mne Sheldona, ktorý musí mať všetko dokonale naplánované a vypočítané, pretože, keď mám produkty zabalené nezávisle, tak ma to až tak veľmi netrápi, divná som, ja viem. Ale teda môžete ich používať aj samostatne a krém aj ráno, inak je to produkt určený na večerné čistenie pleti. Double Cleanse je vhodný pre všetky typy pleti, len teda pre suchú nie je úplne ideálny, ale neškodí a nevysusšuje ešte viac.

Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse nie je moja top voľba, nie je dokonca ani v mojej top 5 čistiacich a odličovacích produktov, ale je to veľmi solídny produkt, ktorý sa na nič nehrá a dokonale robí to, čo má a teda odličuje a čistí pleť. Určite je to vynikajúca voľba, ak chcete začať s double cleansingom a neviete kde a ako, ale v tom prípade je skvelý aj systém od Pestle&Mortar, ktorý má to niečo málo navyše, čo mi chýba pri Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse. Treba však povedať, že za cenu pod 30 Eur máte 100 ml skvelého produktu, takže za vyskúšanie určite stojí. Pixi + Caroline Hirons Double Cleanse kúpite napríklad na CultBeauty.co.uk alebo na lookfantastic.com.



#plet #cistiaci-balzam #odlicovanie #Pixi

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com