Phyto Phytojoba šampón a maska

25.05.2017 08:00


Tak toto mi trvalo riadne dlho, šampón mám už takmer minutý, masky je tam asi ešte polovica, ale vytvoriť si názor bolo celkom náročné. Ani nie tak pri tej maske, ako pri tom šampóne. Pred Phyto som mala Sachajuan a ten bol úplne exceletný, takže niečo podobné som čakala aj od Phyto. Phyto je francúzska značka založená hlavne na výťažkoch z rastlín. Už som ju mala v zozname na vyskúšanie dlhšie a v januári som sa teda k nej konečne prepracovala. Dosť dlho mi inak trvalo, kým som si vôbec vybrala, čo si kúpim, pretože toho majú naozja veľa. Nakoniec som sa rozhodla pre rad na suché vlasy - Phytojoba. Keď som ich prvýkrát rozbalila, bola som celkom nadšená, mohli ste to vidieť aj vo videu. Oba produkty pekne voňajú, takže úplne prvý dojem bol samozrejme super.

Šampón je v takej celkom fajn flaške, s dobrým uzáverom, len tá dierka, cez ktorú sa leje von je príliš veľká, teda ono je to vlastne diera. Takže si musím dávať pozor, aby som ho nevyliala priveľa, čo sa mi inak pár krát podarilo. Tiež je to preto, že tento šampón je dosť tekutý, viac nekutý ako krémový, normálne by vám celý pretiekol pomedzi prsty. Ďalšia trochu nepríjemná vec je vôňa, vo flaši vonia super, ale potom na vlasoch mi až tak pekne nevonia, nie je to úplne zlé, ale nie je to ani extra príjemná vôňa, tak trochu mliečne marcipánovo, proste čudne. Našťastie tá vôňa vôbec vo vlasoch neostane, vždy ju prebije maska, alebo niečo, čo použijem potom. 40% tohto šampónu tvorí jojobový olej, výťažok z nevädze a slezu. Phytojoba šampón je bez SLS, teda tej zložky, čo zabezpečuje penenie, takže pení minimálne. To znamená, že sa trochu viac narobíte pri umývaní vlasov, ale zase vďaka tomu ich nevysušuje. Kým som si to uvedomila, tak som si pár krát dosť zle umyla vlasy. Celkovo nemám pocit, že by bol tento šampón až tak super hydratujúci, ale nie je vysušujúci. Neviem, proste to nie zlé, spotrebovala som ho nakoniec celý, ale druhý krát už si ho asi neprosím.

Zato Phytojoba maska to je trochu iná šálka kávy. Tiež krásne vonia a táto vôňa aj ostáva pekná a ostáva aj veľmi jemne vo vlasoch. Je taká viac citrusová a trochu sladká, ale príjemne. Textúra je hustá a krémová. Obsahuje rovnako ako šampón jojobový olej a výťažok z koreňa archangeliky, ktoré tvoria 75%, tú vôňu dodáva olej z pomarančov a ešte sú tam proteíny z pšenice a guarová guma. Stačí ju nechať pôsobiť 2 až 5 minút, celkom ľahko sa vymýva. Vlasy sú po nej naozaj neskutočne dobre hydratované, ale nie ťažké, takže je super aj pre jemné vlasy. Naozaj sa mi páči a kúpila by som si ju znova.

Takže celkovo vlastne neviem, s maskou som veľmi spokojná, šampón by to asi chcelo nejaký iný. Asi úplne nezanevriem na Phyto a časom určite vyskúšam niečo ďalšie, tá maska je super, len so šampónom som sa proste netrafila. Určite by som chcela vyskúšať Phyto 7, čo je vyživujúci hydratačný krém do vlasov a čítala som, že je super. Phytojoba kúpite na feelunique.com, ale momentálne nemajú masku a ani ju neviem nikde inde nájsť, ale nevyzerá to, že by ju prestali vyrábať.



#vlasy #Phyto #sampon #maska-na-vlasy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com