Pestle&Mortar Recover Eye Cream

18.01.2018 08:00


Z tohto prírastku do kozmetického sveta od Pestle&Mortar som sa neskutočne tešila. Od Pestle&Mortar som vyskúšala všetky produkty a všetky som si zamilovala, ich hydratačné sérum je podľa mňa neprekonateľné. A po mesiaci a pol používania môžem povedať, že milujem aj Recover Eye Cream, ktorý dokonale zapasoval do kolekcie tejto skvelej nezávislej írskej značky. Je to veľmi starostlivosť vytvorená kolekcia, kde jednotlivé produkty do seba dokonale zapadajú, ale tiež ich môžete používať v kombinácii s akýmikoľvek ďalšími značka a budú vynikajúce. Ak sa vám však nechce veľmi premýšľať nad kozmetikou s Pestle&Mortar dostanate perfektnú a efektívnymi látkami nadupanú, zároveň však jednoduchú starostlivosť. A teraz s očným krémom Recover majú už naozaj všetko, čo by ste mohli potrebovať.

Ako vždy krém prišiel krásne zabalený, v taštičke a typickej valcovej krabičke, čo z neho robí zároveň aj skvelý darček, ak sa ho niekomu rozhodnete darovať. Nepoznám žiadnu inú značku, pri ktorej by som bola tak nadšená z balenia ako pri Pestle&Mortar. Jediná výhrada, ktorú mám pri Recover a hneď na mňa vyskočila po rozbalení, je samotný obal krému, niežeby bol úplne zlý, ale myslím, že by mohol byť lepší. Najväčší problém podľa mňa je, že je obrovský, má takmer veľkosť normálneho 30ml pleťového séra, v porovnaní s Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Sérum je dokonca samotný krém väčší, čo je trochu čudné, keďže objem je len 15 ml, ale možno to má svoj dôvod, ale blbo sa s ním napríklad cestuje. Nevytečie vám, ani nič podobné, má dobrý uzáver, len je proste obrovský. Balenie je inak vzduchotesné a nepriehľadné, takže obsah ostáva maximálne účinný a čerstvý. Samotná pumpička je fajn, nadávkuje akurátne množstvo. Zo začiatku som mala pocit, že sa mi akokeby občas zasekávala, respektíve som ju stláčala a nič nešlo von, ale po čase sa to odstránilo, asi to chcelo len trochu zabehnúť používaním. Niekto mi aj písal, že mu prišiel s pokazenou pumpičkou a z Pestle&Mortar odpísali, že ju treba odmontovať, pár krát stlačiť na prázdno a malo by to fungovať. Ja som to samozrejme skúsila doma tiež a bola som celkom prekvapená, že z pumpičky nejde hadička až na spodok nádobky, ale vlastne tam žiadna hadička nie je, takže je tam asi nejaký špeciálny mechanizmus, na ktorý prídem, až keď to celé rozmontujem, keď bude krém minutý.

A teraz k samotnému obsahu, ako vždy Pestle&Mortar je veľmi otvorený a presný v popise ingrediencí, ktoré v ich produktoch sú, takže ak chcete viac čítania, pozrite ich stránku. Kľúčová a hviezdna ingrediencia je Palmitoyl Tripeptide-5, ktorý nemám šancu preložiť, ale je to amino kyselina, ktorá podporuje tvorbu kolagénu, takže pomáha minimalizovať vrásky a udržiavať jemnú pleť okolo očí pružnú a hladkú. Ďalej je tam výťažok z passionfruit, čo je antioxidant, ktorý pleť upokojuje. Potom výťažok zo zelených zŕn kávy, čo je rovnako silný antioxidant, ktorý bojuje proti voľný radikálom a očné okolie rozjasňuje. Ďalšia látka je výťažok z rias, konkrétne z Dunaliella Salina, ktorý obsahuje veľa beta-karoténu (provitamín A), čo je vlastne istá forma retinolu, teda telo si vie z tejto látky vyrobiť retinol a tento výťažok z rias má pomáhať obnoviť pružnosť pleti a vyrovnať tón pleti. A nakoniec niečo írske, výťažok z írskeho machu, ktorý pomáha hydratovať a vyživovať pleť, zlepšovať jej ochrannú bariéru, minimalizovať kruhy pod očami a udržiavať pružnosť pleti, vďaka obsahu množstva vitamínov a minerálov. Okrem toho Recover obsahuje aj avokádový olej, bambucké maslo a skvalán, samé skvelé hydratačné zložky. Avokádový olej nájdete napríklad aj v skvelom a veľmi populárnom očnom kréme od Kiehl’s, ktorý však na rozdiel od Recover okrem hydratácie nerobí nič viac.

Krém samotný je nesmierne ľahký a okamžite sa vpije, vôbec ho okolo očí necítite, takže ak ste mali doteraz problém s očnými krémami, že ste ich okolo očí cítíli a vadilo vám to, pri Pestle&Mortar Recover to nehrozí. Vďaka tomu je skvelý aj pod make-up, respektíve korektor, hocičo som navrch natrela spolu to fungovalo perfektne, ale pleť bola stále skvele hydratovaná. Okrem hydratácie Recover rieši aj všetky ostatné problémy, ktoré môžete mať s očnými okolím, vrásky, opuchy, kruhy a pevnosť pleti. Mne nesmierne vyhovuje tá super ľahká, ale super výživná konzistencia, ktorá si skvele rozumie s čímkoľvek ďalším, čo dáte na vrch. Toto býva celkom vzácnosť pri očných krémoch, aby sa v nich dokonale snúbili všetky potreby, preto ja často používa okolo očí dva produkty, pred Recover to bolo často The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG s First Aid Beauty Eye Duty Triple Remedy AM Gel Cream, ale s Pestle&Mortar si vystačím len s Recover a mám pocit, že som urobila maximum a moje očné okolie je oddýchnuté a dostatočne hydratované, aj napriek nedostatočnému spánku a iným podobným zlozvykom. Používa sa klasicky ako ktorýkoľvek iný očný krém, dvakrát denne na čistú pleť jemne vklepať malé množstvo. Vhodný je pre všetky typy pleti, je bez parfumácie, takže aj keď máte citlivú pleť alebo oči, nemusíte sa báť.

Samozrejme, ako pri každom očnom kréme, aj tu platí, že to nie je žiaden zázračný elixír, ktorý vymaže všetky chyby a vrásky, ale je to skôr prevencia, ktorá minimálne udržiava očné okolie skvele hydratované a zachováva status quo a myslím, že do určitej miery aj pomáha redukovať vrásky, určite však zmierňuje kruhy a opuchy, to som na sebe videla. Toto je krém, ktorý určite odporúčam a plánujem ho kúpiť niekoľkým ľudom ako darček, pretože je skutočne skvelý za oveľa nižšiu cenu ako očné krémy s podobným výkonom. Pestle&Mortar Recover Eye Cream kúpite priamo na pestleandmortar.com, poštovné je zadarmo, dodanie je veľmi rýchle spoľahlivými kuriérmi, zvyčajne DHL. Viac o Pestle&Mortar nájdete v tomto videu.



#plet #ocny-krem #PestleandMortar #kruhy-pod-ocami

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com