Pestle&Mortar Clarify BHA toner

25.07.2022 20:00


Pestle&Mortar má novinku a teda parádnu, k dvom tonerom s AHA kyselinami, pribudol toner s BHA, teda kyselinou salicylovou a rovno poviem, že je to úžasný produkt a prvý produkt s BHA, ktorý môžem aj ja používať bez obáv. Totiž, keď mi o ňom prvý krát písali v máji, tak si vravím, že znie to super, ale nič pre mňa, otestujem a posuniem na testovanie švagrinej, ktorá BHA narozdiel odo mňa pravidelne používa. Pre mňa totiž boli doteraz všetky produkty s BHA prilíš agresívne, vysušujúce a dráždivé. Občas, keď je veľmi zle, nejaký použijem, ale naozaj len vynímočne.



A tak prišiel Clarify v tej ich klasickej 200 ml fľaši so super dávkovačom, asi dva týždne som ho skúšala, každý druhý alebo každý tretí deň a čuduj sa svete, moja pleť reagovala úplne super, žiadne vysušenie, podráždenie, namiesto toho pleť v pohode a zredukované čierne bodky, ktoré inak zvyknem riešiť špachtlou. Tak si som si trochu odlialala, lebo ja aj tak nepotrebujem tak často BHA a posunula k pleti, ktorá dá oveľa relevatnejšiu recenziu.



A znova sa konalo nadšenie, švagriná má zmiešanú pleť so sklonom k akné, takže s BHA má poskúšané všetko možné a podľa nej je Clarify rovnako účinný ako iné podobné tonery, napríklad Paula’s Choice alebo Clinique, ale jediný, ktorý je naozaj nedráždivý, jemný a zároveň účinný. Čo môžem potvrdiť, lebo ani mňa nedráždi a to je asi prvýkrát, čo sa nebojím používať kyselinu salicylovú.

Táto super schopnosť Clarify je daná ingredienciami, ktoré sú nasledovné:

2% kyselina salicylová, čo je maximum, aké môže byť na našom trhu, pleť exfoliuje a čistí póry.

Ovocné extrakty, výťažok z manga, ktorý redukuje mastnotu, zlepšuje tón a upokojuje akné a tiež enzýmy papáje, ktoré pomáhajú pleti odstraňovať odumrete bunky a rozjasňujú ju.

Niacinamide, ktorý pleť posilňuje, redukuje zápal, sťahuje póry a pomáha tiež s redukciou mazu a vyrážkami.

A nakoniec extrakt z ovsa, ktorý pleť upokojuje, hydratuje a vyživuje.



A tie ingrediencie dokopy robia dokonale vyváženú kombináciu, takže je tento toner vhodný pre všetky typy pleti, aj pre citlivú a suchú, samozrejme v takom prípade by som bola prirodzene opatrnejšia. Čo sa týka konzistencie, tak je to proste vodička, zaujímavá je vôňa, je jemne sladká po papáji, trochu zvláštna, ale vlastne nie nepríjemná a rýchlo vyprchá, toner je inak bez parfumácie. Čo sa týka kombinovania s inými účinnými látkami, tak by som bola opatrná s ďalšími kyselinami, vitamínom C a retinoidmi, ostatné podľa mňa v pohode. Podľa mňa ho stačí používať raz denne, ráno alebo večer, ja preferujem večer a pokiaľ vás naozaj nebude dráždiť, tak pokojne každý deň.

Toner Clarify je absolútne dokonalý, naozaj pomáha s čiernymi bodkami, zápalmi a upchatými pórmi, perfektne doplnil prvé dva tonery od Pestle&Mortar, recenzie sú tu a tu. Ja som úplne nadšená, moja švagriná je nadšená, podľa ktorej je to ich najlepší produkt a verím, že budete nadšení aj vy, keď ho vyskúšate. Clarify kúpite priamo na pestleandmortar.com








#plet #PestleandMortar #toner #bha #kyselina-salicylova

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com