Oskia Super-C Smart Nutrient Beauty Capsules

20.02.2020 08:00


Niekedy v novembri sa mi minuli všetky séra s vitamínom C, ktoré som mala doma a keďže si bez vitamínu C už svoju starostlivosť o pleť ani neviem predstaviť začala som sa obzerať po ďalšom, ktoré by som vyskúšala. Úplne prvá voľba bolo sérum od Allies of Skin, lenže v tom čase bolo všade vypredané a potom som natrafila v super zľave na čierny piatok na Super-C Smart Nutrient Beauty Capsules, celkom novinku od Oskia, ktorú som aj tak mala v pláne vyskúšať, takže nebolo o čom a od Vianoc som testovala tieto super chutné malé kapsulky.



Doteraz som ešte nič zlé od Oskia nemala, ich čistiaci gél je môj holy grail produkt, takže som sa na toto céčko veľmi tešila. Ako vždy Oskia si veľmi dala záležať na zložení a efektívnosti, s mottom, že pri vitamíne C je pre pleť lepšia nižšia koncetrácia, ale pravidelne. Preto použili tú najmodernejšiu formu vitamínu C - Ascorbyl Tetraisopalmitate, ktorá je rozpustná v olejoch a tým pádom oveľa stabilnejšia a takisto menej dráždivá, vhodná aj pre ľudí, ktorým normálne vitamín C nevyhovuje, alebo spôsobuje podráždenie. A keďže je to aj veľmi efektívna forma vitamínu C, ktorá skvele preniká do pleti, tak je tu len v 2% koncentrácii. Inak to majú veľmi podrobne vysvetlené na stránke, ak by ste si chceli prečítať viac.



Okrem vitamínu C obsahujú kapsulky aj vitamín E a tiež to nie je len tak nejaký vitamín E, ale jeho superforma, ktorá sa volá Tocotrienols. Táto forma vitamínu je o 40% až 60% účinnejšia ako bežne používaná forma vitamínu E, tocopherol. Vitamín E je veľmi účinný antioxidant, ktorý pomáha pleť chrániť proti voľným radikálom, je protizápalový a pleť dokáže upokojiť a tiež napomáha hojeniu.

Okrem toho ešte kapsulky obsahujú jojobový a mandľový olej, super výživné oleje bohaté na omega mastné kyseliny a fytosteroly. Tiež obsahujú skvalán, ktorý pleť úžasne zvláčňuje, obnovuje lipidovú bariéru a tým napomáha zlepšeniu hydratácie pleti. Posledná kľúčová ingrediencia je lykopén z paradajok, čo je vlastne to červené farbivo a veľmi účinný antioxidant, ktorý pomáha pleť chrániť pred predčasným starnutím a pred UV žiarením.



Super-C Smart Nutrient Beauty Capsules je vlastne olejovité sérum, keďže ten vitamín C, ktorý je v nich použitý je rozpustný v olejoch. Je to však veľmi ľahký olej, ktorý sa veľmi dobre vstrebe, hlavne ak máte dobre zvlhčenú pleť nejakým hydratačným sérom alebo pleťovou hmlou. Čo mňa osobne trochu zarazilo a je to podľa mňa úplne zbytočné, je vôňa. Toto vonia veľmi jemne citrusovo, akože je to príjemná vôňa, rýchlo vyprchá, ale je to zbytočné. Vitamín C totiž citrusovo nevonia, len sa stalo nejakým pravidlom, možno, aby spotrebitelia verili, že tam ten vitamín C je, že výrobky s ním často voňajú citrusovo. V tomto prípade to nie je až také hrozné, mala som už sérum, ktoré voňalo ako pomarančové bon pari cukríky, ale stále môže byť aj taká jemná parfumácia pre ľudí s citlivejšou pleťou problém.



Používanie týchto kapsuliek je veľmi jednoduché, jednej odkrútite hlavičku, vytlačíte obsah do dlane a nanesiete na pleť. Je to olej, takže nasleduje po všetkej starostlivosti na báze vody a nasledovať môže pleťový krém, viac o vrstvení nájdete tu. Môžete ich používať ráno aj večer, dokonca aj dvakrát za deň, ale podľa mňa stačí raz za deň. Ja dávam prednosť používaniu ráno, vitamín C mi príde na deň ako ideálna voľba a pod tieto kapsulky používam nejaké dobré hydratačné sérum, napríklad Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum. Tieto kapsule sú vhodné pre všetky typy pleti, tým, že je to ľahký olej, ktorý sa dobre vstrebáva, tak sú podľa mňa skvelé aj pre mastnú alebo zmiešanú pleť.

Čo sa týka výsledku na pleti, veľmi rýchlo zaznamenáte zvláčnenie a lepšiu hydratáciu, aj vďaka obsahu skvalánu. Efekt vitamínu C sa prejaví až po dlhšej dobe, ale pleť bude jasnejšia, menej unavená a takisto pigmentové škvrny a iné podobné chybičky budú zmiernené. Ja som ich používala len v tehotenstve a musím si zaklopať, že asi aj vďaka nim nemám zatiaľ žiadne pigmentové škvrny.

Super-C Smart Nutrient Beauty Capsules obsahuje 60 ks kapsúl, videla som na stránkach Oskia aj náhradnú 30 kapsulovú náplň, ale zatiaľ som ju nevidela v žiadnom obchode. Jedna kapsula je určená na jedno použitie a je biorozložiteľná, čo je skvelé. Objem jednej kapsulky je 0,28 ml, takže dohromady máte 16,8 ml, čo teda v porovnaní s nejakým 30 ml sérom nevychádza veľmi výhodne. Ale, na druhej strane sa s týmito kapsulami dobre cestuje, netlačí vás žiadny dátum, do ktorého ich treba spotrebovať po otvorení a obsah je tým pádom vždy maximálne čerstvý. Kapsulky sú zabalené v typickej Oskia nádobe, sklenený spodok a plastový vrchnák.

Ak by ste chceli vyskúšať túto formu vitamínu C, tak Ordinary ho má v zásade čistý v celkom vysokej koncentrácii, recenzia tu a takisto slovenské Noili má skvelé tiež olejovité sérum s týmto vitamínom C, ktoré je veľmi podobné, čo sa týka efektu, len zloženie je iné a je bez parfumácie. Určite sa niekto spýta, že čo z týchto troch možností je najlepšie, čo ja neviem povedať, všetky sú dobré a každému vyhovuje niečo iné, treba vyskúšať.

Oskia Super-C Smart Nutrient Beauty Capsules sú podľa mňa skvelé a veľmi som si ich obľúbila, určite si ich v budúcnosti kúpim znovu, ale sú drahé, takže stojí za zváženie niektorá z vyššie spomínaných alternatív. Ale majú svoje pozitíva v tom, že sú to jednotlivo balené kapsule, zloženie je premakané, na pleti je to veľmi príjemné a výsledok je skvelý. Kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk, feelunique.com, beautybay.com alebo niche-beauty.com.




#plet #serum #Oskia #vitamin-C #pletovy-olej

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com