Merumaya Retinol Resurfacing Treatment

26.03.2019 08:00


Retinol Resurfacing Treatment je top produkt od Merumaya, naozaj premakané zloženie, ktoré funguje a najlepší retinol, aký som vyskúšala. Popravde nebola to jedna z mojich prvých volieb, dokonca som ho dostala od Merumaya až potom, čo som u nich urobila asi tri objednávky a už som mala vyskúšanú väčšinu produktov. Proste ma veľmi nelákal, asi som mala celkom rešpekt pred retinolom, pretože môže mať nežiaduce vedľajšie účinky, preto aj dávam prednosť novším retinoidom, ako je napríklad Superstar od Pestle&Mortar, čo je podľa mňa najlepší olej s moderným retinoidom, ktorý tento problém nemajú ( viac o retinoloch a retinoidoch nájdete v tomto videu) Tento retinol ma nelákal aj preto, že som na noc skôr používala ich úžasný nočný krém Overnight Recharge Night Cream, ktorý bohužiaľ prestali robiť, pretože ho pre väčšinu zákazníkov viac menej nahradil Retinol Resurfacing Treatment. Nie je to úplne to isté, ten nočný krém bol viac hydratačný a pleť bola ráno viac oddýchnutá, ale dlhodobo má lepšie účinky tento retinolový krém.



Je to preto, že obsahuje retinol, čo je forma vitamínu A a je to jediná látka, ktorá má preukázateľne anti-agingové vlastnosti, aj keď ja toto slovo nemám rada a Merumaya tiež radšej používa výraz youthful aging, ale teda je to látka, ktorá pomáha udržať pleť mladistvú. Vďaka obsahu retinolu dokáže tento krém vašu pleť rozjasniť a podporiť obnovu kožných buniek, redukovať vrásky a linky, pomôcť zmierniť, alebo dokonca úplne vymazať pigmentové škvrny a jazvičky po akné a nakoniec tiež pomáha regulovať tvorbu mazu a tým zabraňovať vzniku vyrážok. Zároveň je však tak skvele namixovaný tak, že aj keď je to retinol, tak je malá šanca, že budete mať vedľajšie nežiaduce účinky, ktoré bývajú spojené s retinolom, ako šúpanie, začervenanie, podráždenie, vysušenie a podobne. Obsahuje totiž ďalšie látky, ktorý tieto vedľajšie účinky zmierňujú a pleť upokojujú a vyživujú. Proste, ako vždy s Merumaya produktmi, premyslene a geniálne namiešaný produkt, takže si poďme prejsť kľúčové ingrediencie, ktoré sú nasledovné:

Vitamín A, teda retinol a tu konkrétne retinylpalmitát v koncentrácii 0,3%, čo je maximálna povolená koncentrácia v EÚ. Retinol je látka, ktorá dokáže prinútiť bunky, aby sa správali ako zdravé mladšie bunky, pre mňa je to taká posilňovňa pre pleť. Dokáže zjednotiť tón pleti, zmierniť jazvy a pigmentové škvrny, vyhladiť vrásky, vypnúť pleť a tiež ako už som spomínala vyššie pomáha regulovať tvorbu mazu.

Matrixyl 3000, túto látku možno poznáte aj od The Ordinary, tu je v jedinečnej kombinácii s retinolom. Je to peptid, ktorý dokáže byť veľmi účinný pri opravovaní poškodenej pokožky. Obnovuje kľúčové proteíny pokožky ako kolagén a firbilín, ktoré bývajú poškodené starnutím a UVA žiarením, tým ju spevňuje a vyhládza.

Aroleat Samphira je veľmi aktívna ingrediencia, ktorá sa získava z morksého feniklu, mám pocit, že vo videu som to zle preložila a tvrdila, že je to z nejakej skaly, či čo, sorry, aj majster tesár sa utne. Napodobňuje efekt retinolu bez tých nežiaducich vedľajších účinkov a zároveň dokáže tlmiť zápal, ktorý je často spôsobený práve retinolom, preto tie vedľajšie účinky, ako napnutá pleť, podráždenie, začervenanie a šúpanie. Tieto dve látky sa tu skvele dopĺňajú a znásobujú svoj účinok.

Mediacalm je aktívna ingrediencia, ktorá sa získava z koreňa Boerhavia Diffusa, alebo tiež ho nájdete pod názvom punarnava. Má úžasné upokojujúce účinky, pleť zjemňuje a ukľudňuje.

Kyselina hyalurónová, konkrétne dve formy s rôznou veľkosťou molekúl, zabezpečujú hydratáciu a zároveň pomáhajú zabrániť prenikaniu mikróbov do pleti a tým zabraňujú vzniku vyrážok.

Skvalán je súčasťou prirodzenej lipidovej bariéry pleti, získava sa z olivového oleja a pleť hydratuje a zvláčňuje.



Retinol Resurfacing Treatment nie je klasické sérum, je to skôr krém, teda tá konzistencia je definitívne krémová, ale tento krém je účinný ako sérum, preto je v názve slovo treatment, teda kúra. Je to veľmi ľahký nemastný krém, ktorý sa veľmi rýchlo vstrebá a na pleti ho takmer necítite. Okrem toho, že pleti poskytuje skvelé účinky retinolu, ju naozaj aj upokojuje, vyživuje a hydratuje. Obsahuje tú klasickú Merumaya super upokojujúcu vôňu, viac o tom, prečo tam je, vo videu nižšie, ale celkom dosť ju prebíja retinolový puch, keďže retinol má taký svojský puch. Nie je to smrad, ale je to proste taká špecifická vôňa a je aj tu.

Tým, že je to vlastne krém, tak by to mala byť až posledná, alebo predposledná vrstva, to v prípade, že chcete použiť ešte aj hydratačný krém na vrch. Používa sa samozrejme na noc, keďže je to retinol a cez deň nezabúdajte na ochranný faktor, nie preto, že by sa vám roztopila pleť, alebo to spôsobilo nejakú škodu, ale preto, že retinol slnečným žiarením stráca účinnosť, tak aby jeho používanie nevyšlo nazmar. Merumaya má aj fajn denný krém s SPF, recenzia je tu, ak niečo také hľadáte na deň.



Ja osobne Retinol Resurfacing Treatment kombinujem tak, že po vyčistení pleti použijem toner, celkom často exfoliačný a celkom často práve ten od Merumaya, ale niekedy , len taký jemný hydratačný, ako napríklad Indie Lee, alebo Ružová rosa od Mylo. Potom niekedy, keď mám pocit, že potrebujem extra hydratáciu, použijem ešte hydratačné sérum, najradšej Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, alebo môžete aj Iconic Youth Serum od Merumaya, tiež skvelá kombinácia. Dosť často však sérum vynechám, lebo pri retinole je najlepšie, keď ide rovno na pleť, takže hneď po toniku, nanesiem Retinol Resurfacing Treatment. Nakoniec celkom často dávam hydratačný krém, veľmi rada som ho mala v kombinácii s už spomínaným Overnight Recharge Night Cream, v poslednej dobe ho kombinujem s Josh Rosebrook Vital Balm Cream, ale zase aj toto môžete vynechať, záleží len vás a takisto hocijaký krém, čo vám vyhovuje bude fajn. Ak použijete Retinol Resurfacing Treatment samotný, budete mať super rýchlu a super účinnú večernú rutinu.



Čo sa týka frekvencie, určite by som začala len párkrát do týždňa, ak je však vaša pleť zvyknutá môžete aj častejšie, ale vždy je lepšie s nový produktom, hlavne s takýmito aktívnymi ingredienciami, začať pomalšie, keby náhodou. Postupne môžete frekvenciu zvyšovať až na používanie každý večer. Ja osobne používam retinol, alebo retinoid, každý druhý večer a striedam to s vitamínom C a kyselinami. Kombinovanie s inými účinnými látkami nie je problém, okrem vitamínu C, to nie je veľmi vhodná kombinácia. Viac o kombinovaní účinných látok nájdete v tomto videu.

Retinol Resurfacing Treatment je vhodný pre všetky typy pleti, aj pre citlivú, len si musí dať zo začiatku pozor na frekvenciu používania, ale vďaka obsahu upokojujúcich látok by nemal spôsobovať žiadne podráždenie. Skvelý je tento produkt aj vtedy, ak chcete prvý krát začať s retinolom, podľa mňa dokonca úplne ideálny, len zase začať treba len pár krát do týždňa a postupne zvyšovať frekvenciu, nech to nie je pre pleť taký šok.

Obal je klasická Merumaya 30 ml tuba so super vzduchotesnou pumpičkou, ktorá dávkuje presné množstvo. Ja som mala problém pri prvom použití niečo z tej pumpičky dostať, ale keď som s tým párkrát zahrkala, už to išlo. Objem je 30 ml, ale stačí vám jedna až dve pumpičky, takže vydrží dosť dlho. Spotrebovať ho treba do 18 mesiacov po otvorení.

Na výsledok si samozrejme budete musieť chvíľu počkať, hlavne, čo sa týka vrások, jazvičiek a pigmentových škvŕn, trvá to tak mesiac až dva pravidelného používania. Ale, už po prvých použitia bude vaša pleť pokojnejšia a lepšie hydratovaná, ráno bude pôsobiť oddýchnuto a vyživene. Po dlhšom používaní bude pleť vypnutá, vyhľadené a škvrny a jazvičky budú postupne blednúť.

Ak by ste mali vyskúšať len zopár Merumaya produktov Retinol Resurfacing Treatment by mal byť určite jedným z nich. Skvelý retinolový krém, ktorý naozaj funguje a prináša výsledky, ale zároveň pleť nedráždi. Skvelá voľba je to aj vtedy, ak chcete začať používať retinol prvýkrát, pretože je dostatočne jemný, ale zároveň naozaj účinný. Retinol Resurfacing Treatment kúpite priamo na Merumaya stránkach, alebo na natureal.sk.






#plet #retinol #Merumaya #nocna-starostlivost #akne

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com