Maria Nila Colour Refresh

25.01.2018 08:00


Maria Nila je švédska vegánska vlasová kozmetika vyrábaná vo Švédsku. Okrem klasických produktov ako masky a šampóny na vlasy, majú aj tieto farbiace masky, čo sú vlastne akokeby vymývateľné farby, ibaže to vlastne nie sú farby, ale len pigmenty. Už ste mohli vidieť na Zrkadielku prvé použitie a môj prvý dojem, video tu a teraz je tu recenzia už po druhom použití, takže už viem všetky plusy a mínusy.

Ja mám odtieň Bright Copper 7.40, čo je celkom sýta medená a tento odtieň je veľmi blízky tomu, ktorým si dávam farbiť vlasy u kaderníčky. Na výber sú aj prirodzené hnedé a blond, ale aj oveľa výraznejšie ružové, fialové a tyrkysové. Táto farbiaca maska má farbu skôr oživiť, ako aj hovorí názov refresh, nie je to náhrada farbenia.

Je to fajn medzi farbeniami, kedy to farnu oživí, alebo trochu zmení. Prípadne je to skvelé, ak ste si nikdy vlasy nefarbili a chcete to vyskúšať, alebo chcete malú zmenu, ale bez rizika nezvratného výsledku, to sa týka hlavne tých výraznejších odtieňov. Krytie šedín posúdiť veľmi neviem, ale keďže to na prirodzené neodfarbené respektíve nefarbené vlasy veľmi nechytá, myslím si, že to nebude veľmi chytať ani na šediny, určite ich to neprekryje tak ako normálna farba. Ak chcete svetlé odtiene, tak to chytá najlepšie na svetlé respektíve odfarbené vlasy, na tmavých to nič veľmi nespraví. Ja to vidím na svojich pri tomto medenom odtieni, že keď mám už odrastené vlasy, tak na korienky to veľmi nechytá, dá im to len veľmi jemný nádych. Čo robí napríklad ružová na tmavších vlasoch netuším, na blond podľa toho, čo som videla chytá pekna, ale to ich musíte mať buď odfarbené alebo prirodzené.

Maria Nila Colour Refresh je teda vymývateľná farba a vymýva celkom rýchlo, teda aspoň tento medený odtieň, tmavším to možno trvá dlhšie a nemám vôbec tušenia, koľko to trvá tým farebným ako ružová a podobne. Mne sa úplne vymyje asi po 4 umytiach, Maria Nila tvrdí, že vydrží 4 až 10 umytí, určite závisí od farby a aj od vlasov.

To vymývanie však znamená, že po umytí, teda aspoň prvých dvoch budete mať celkom špinavú vaňu, alebo sprchový kút. Vymyje sa ale takmer úplne, teda mne sa ťažko posudzuje nakoľko sa medená vymyje z medených vlasov, ale asi po 6 umytiach to už nevidím vo vlasoch vôbec, takže si myslím, že sa vymyje úplne. Nižšie sú fotky, kde vidno ako rýchlo sa vymýva, prvá je po zafarbené maskou Maria Nila a druhá po prvom umytí, je tam celkom výrazný rozdiel, tie konečky už nie sú také svietivé.

Colour Refresh sa veľmi ľahko používa, nanášanie nie je také otravné ako pri normálnej farbe a vôbec nemusíte byť tak precízny, proste to nejak nacápete na vlasy ako masku ku korienkom, pokúsite sa to rozotrieť do končekov. Myslím, že by sa s tým dalo spraviť ľahko aj ombre. Ale zase to ani tak dokonale nevyzerá, niekde to chytí viac, niekde menej, podľa toho, ako dobre to rozotriete, vidno to na fotkách nižšie, že na konečenkoch mi to chytilo výraznejšie.

Ďalšia dobrá správa, že to nesmrdí a potom vám tiež vlasy nesmrdia od amoniaku. Ale, zase až také jednoduché to s Maria Nila nie je a musíte s farbiacou maskou používať rukavice, inak budete mať zafarbené ruky. Ak to risknete bez nich, čo som raz urobila, ale len tak medzi dva prsty, lebo som ju niekde chcela naniesť lepšie, tak budete mať asi dva dni zafarbené ruky, zíde to počase, ale pri niektorých farbách by som to naozaj neskúšala.

Ak by ste chceli vidieť viac o používaní, tak si pozrite video z môjho prvého použitia. Ale zjednodušené verezia je, že si umyjete vlasy normálne šampónom, potom nanesiete Colour Refresh, počkáte podľa tohto akú intenzívnu chcete mať farbu, vymyjete ju a nakoniec ešte nanesiete kondicionér. Keď sú vlasy čerstvo zaferbené, tak vyzerajú naozaj super, len teda to dlho nevydrží a vymývaním sa to zhoršuje, čo pri medenej na medenej nie je tak veľmi vidno, ale pri niektorých farbách to vymývanie nemusí vyzerať dobre, treba na to myslieť.

Celkovo je Maria Nila Colour Refresh príjemný produkt, ktorý sa veľmi jednoducho používa a aj keď to nevyjde ako ste si predstavovali, veľmi rýchlo sa to vymyje, Takže je to skvelé, ak chcete len zmenu na chvíľu, alebo chcete vyskúšať niečo, ale neviete, či to chcete natrvalo. Náhrada za normálne farbenie to určite nie je. Dajú sa kúpiť dve veľkosti balenia, malé má 100 ml a mne vyšlo na tri použitia, je to len malý téglik. Veľké má 300 ml, vychádza to výhodnejšie a má aj praktickú pumpičku. Ja som si Maria Nila kúpila na amazon.de, ale kúpite ich aj priamo na marianila.com.



#vlasy #Maria-Nila #farba-na-vlasy #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com