Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

19.06.2018 08:00


Ako to už u mňa býva celkom zvykom, tento olej som si kúpila na základe vzorky. Zvykla som milovať Midnight Recovery Concentrate, stále ho mám doma, len už to nie je taká bezpodmienečná láska ako kedysi, zastúpil ho olej od Pestle&Mortar. Ale, keďže mám rada pôvodnýý olejček, tak ma samozrejme veľmi nadchlo, že spravili z tej rady aj odličovací olej. Navyše sa u mňa úplne trafili do času, kedy som sa totálne zbláznila do odličovacích olejov.

Avšak, ako to už pri Kiehl’s býva, tento odličovací/čistiaci olej je neskutočne drahý. Nie je to to najdrahšie, čo nájdete na trhu, ale je dosť drahý a je to ten najdrahší čistiaci olej, aký som si kúpila. Vlastne to bolo nejak takto, jeeej Kiehl’s ma odličovací olej, utekám pozrieť na e-shop a potom už len nasledovali nadávky, prečo je to tak drahé.



V prvom momente ma to úplne odradilo, lebo je to naozaj veľa, potom som k nejakému nákupu dostala vzorku, dokonca neviem, či som z tohto oleja nemala vzorky aj dve a celkom sa mi zapáčil. Tak som si vyčíhala akciu a nakoniec som si ho kúpila s 20% zľavou, aj tak to bolo stále dosť veľa, ale lepšie ako klincom do oka.

Ja v zásade ani nemám problém dať toľko peňazí za nejaký produkt, veď ma poznáte, ale v tomto prípade sa mi tá cena zdá naozaj prehnaná, vzhľadom na zloženie a tiež kvôli tomu, že čistiaci produkt vám na tvári neostáva, to len spláchnete do umývadla, takže pleť z toho až taký úžitok nemá.

No a čo je také super vzácne v tom zložení, že je taký drahý? V zásade nič a Kiehl’s nespomína ani nejaký super výnimočný spôsob spracovania, takže tá cenovka v skutočnosti odráža hlavne marketing. Základ je kukuričný olej, zvyčajne to býva slnečnicový alebo olivový, takže toto je trochu výnimočné, ale určite nie až tak veľmi. Ďalej obsahuje skvalán, čo je super hydratačná zložka a jeden z dôvodov, prečo som si ho nakoniec kúpila. Potom pupalkový olej bohatý na omega 6 mastné kyseliny a samozrejme levanduľový esenciálny olej , ktorú mu dodáva tú vôňu. Ale toto sú ingrediencie až v druhej polovici zoznamu ingrediencií.



Ako kľúčovú ingredienciu Kiehl’s uvádza ešte zmes esenciálneho oleja, veľmi konkrétne a presné, ale čo sa mi podarilo vyčítať zo zloženia, ktoré inak nie je na stránke a je dosť hlúpo vytlačené na fľaške, takže sa dosť zle číta, tak obsahuje olej zo semien koriandra, éterický olej geránium a rozmarínový olej. A táto zmes by mala pomáhať upokojiť zapálenú a podráždenú pleť, zjednotiť tón pleti a rozjasniť pleť.

Ale je to bez sulfátov, parabénov a minerálneho olej, čo je pozitívum. Nie je to bez parfumácie, lebo sú tam esenciálne oleje, takže, ak máte pleť citlivejšiu na prírodné zložky a esenciálne oleje, asi by som si ho nekúpila bez vyskúšania vzorky. Inak je vhodný pre všetky typy pleti, aj pre mastnú, napriek tomu, že je to olej.

Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil je však nesmierne príjemný na používanie a krásne vonia, preto som si ho aj nakoniec kúpila. Je veľmi ľahký a príjemný na pleti, skvele sa s ním robí masáž, príjemne hodvábne kĺže po pleti a naozaj dobre čistí. Je skôr tekutejší, nie je to ten typ super hustého oleja, ale nie je ani extrémne tekutý, povedala by som, že tá konzistencie je tak akurát. Vôňa je veľmi podobná Kiehl`s Midnight Recovery Concentrate, len trochu viac levanduľová a výrazná a mne sa dokonca zdá príjemnejšia.

Pleť pekne vyčistí, tiež aj veľmi dobre odličuje, ale ja osobne ho najviac používam večer na druhé čistenie, pretože je dosť drahý. Inak ho môžete používať hocikedy, aj ráno na čistenie pleti, vôbec ju nezanecháva mastnú a ide ľahko zmyť. Pri zmývaní máte ako vždy dve možnosti, buď dať dole mokrým uteráčikom, alebo premeniť na mlieko pridaním trošky vody a zmyť.

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil má veľmi elegantnú a praktickú fľašku, s dobrou uzatvárateľnou pumpičkou. Mohla by síce byť radšej sklenená, ale to by som už asi chcela veľa. Objem je skôr menší - 175 ml, hlavne ak uvážime tú cenu, ale zase aspoň tá fľaška nie je veľká, takže sa s ňou dá aj cestovať v prípade potreby.

Ja po ňom najviac siaham na druhé čistenie večer, keď chcem niečo príjemné relaxačné a voňavé, ale úprimne nechystám sa ho kúpiť znova, keď sa mi minie, pretože k nemu existuje množstvo voňavých a oveľa lacnejších alternatív - moje tipy sú bareMinerals Oil Obsessed Total Cleansing Oil a Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil, alebo napríklad aj Saloos Hydrofilný odličovací olej Levanduľa. Ak sa však chcete rozmaznávať a máte tie peniaze, tak Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil je fajn. Kúpite napríklad na feelunique.com.









#plet #odlicovaci-olej #Kiehls #cistenie-pleti

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com