Kate Somerville Liquid ExfoliKate

31.03.2020 08:00


Kate Somerville Liquid ExfoliKate bol vo winter kit od Caroline Hirons, priznám sa, sama by som si ho nekúpila, od Kate Somerville ma lákajú iné produkty, ale aj tak som sa potešila, že ho môžem vyskúšať. Liquid ExfoliKate je teda exfoliačný toner, ktorý kombinuje tri kyseliny. Mala by to byť šetrnejšia alternatíva ku skvelej exfoliačnej maske od Kate Somerville, ExfoliKate Intensive Exfoliating Treatment, z ktorej som mala miniatúrku a bola som nadšená, takže som vedela, že aj tento toner určite bude fajn, lebo Kate Somerville to s kyselinami vie. A veru nesklamal.



Samozrejme, že pri toneri to trvá trošku dlhšie, kým sa dostaví výsledok, oproti napríklad vyššie spomínanej maske, ale aspoň to pre pleť nie je taký šok a aj citlivá pleť to zvláda viac v pohode. Tento toner pri pravidelnom používaní pleť rozjasňuje, zjednocuje tón pleti, vyhládza a zlepšuje textúru pleti a tiež sťahuje póry. No a samozrejme, ešte aj jemne odstraňuje odumreté bunky a tým pomáha aj lepšej penetrácii ďalšej starostlivosti o pleť.



Kľúčové ingrediencie v Liquid ExfoliKate sú AHA kyseliny, konkrétne mliečna, glykolová a jablčná, dohromady 10%. Okrem toho, že robia všetko vyššie spomínané, tak kyselina mliečna aj zlepšuje hydratáciu pleti. Potom je tam ešte aj kyselina fytová a enzýmy z tekvice, papáje a ananásu, ktoré pomáhajú tiež odstraňovať odumreté bunky, ale iným spôsobom ako AHA kyseliny. Enzýmy odumreté bunky jemne akokeby požierajú na povrchu. A potom sú ešte v tomto toniku aj upokojujúce látky, ktoré pomáhajú zvládnuť prípadné podráždenie pleti. Konkrétne sú tam peptidy, med a výťažky z čaju. Ak chcete vedieť, čo všetko dokážu kyseliny a ako s nimi začať pozrite si videá na konci článku.



Konzistencia je typická pre toner, je to teda len vodička. Vonia tak jemne kyselinkovo, ako zvyknú voňať produkty s AHA kyselinami, ale našla som v zložení aj nejaké esenciálne oleje, ja ich tam veľmi necítim, možno, keď sa veľmi sústredím, tak trochu cítim citrusy. Liquid ExfoliKate je vhodný pre všetky typy pleti, samozrejme, ak ju máte extrémne citlivú, alebo aktuálne podráždenú, tak treba postupovať opatrne, ako vždy pri kyselinách.



Používanie je veľmi jednoduché, naniesť na tampón a pretrieť ním pleť, hneď v prvom kroku po vyčistení, potom môžete pokračovať v ďalšej starostlivosti. Kombinovania s inými produktmi by som sa nebála, len by som bola obozretná pri tradičných nevhodných kombináciách, čo sa týka kyselín a to ďalšie kyseliny, retinoidy a vitamín C, viac je vysvetlené tu.

Kate Somerville uvádza používanie len raz za deň a len na noc, síce tam nie je extra dôvod, prečo nie cez deň, ale ja osobne som tiež len za používanie na noc a raz za deň. Liquid ExfoliKate môžete používať každý deň, ale ak máte citlivejšiu pleť, alebo vaša pleť nepotrebuje až tak intenzívne exfoliáciu, stačí pár krát do týždňa. Netreba však zabúdať cez deň na ochranu pred slnkom, SPF minimálne 30, keďže kyseliny robia pleť citlivú na slnečné žiarenie. Liquid ExfoliKate je v elegantnej sklenenej fľaške so super pumpičkou. Objem je 120 ml a spotrebovať ho treba do 12 mesiacov od otvorenia.

Takýchto kyselinových tonerov sú kvantá a samozrejme nájdete aj lacnejšie alternatívy, ak chcete napríklad niečo dobré s kyselinou mliečnou, tak Pestle&Mortar má skvelý nový toner, ale naozaj je takýchto produktov veľa. Liquid ExfoliKate od Kate Somerville je však mix kyselín, ktorý je veľmi príjemne naformulovaný, účinný, zároveň však aj veľmi jemný, takže, ak vám nevadí trochu investovať a chcete naozaj dobrý a účinný toner, tento je podľa mňa skvelý. Kate Somerville Liquid ExfoliKate kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk, alebo na SpaceNK.com.


Viac o kyselinách vo videách nižšie.








#plet #toner #exfoliacia #Kate-Somerville #aha #kyselina-mliecna #kyselina-glykolova

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com