Kat Burki Vitamin C Nourishing Cleansing Balm

22.02.2018 08:00


Kat Burki Vitamin C Nourishing Cleansing Balm som chcela vyskúšať okamžite ako som ho prvý krát videla minulý rok na jar, ale bol trochu problém sa k nemu dostať. Mali ho len na SpaceNK a aj tam bol konštatne vypredaný. Odvtedy Kat Burki pribudla v dvoch online obchodoch, odkiaľ sa dá bezproblémov objednať, na CultBeauty.co.uk a na Niche-Beauty.com.

Najprv niečo o Kat Burki, je to prírodná americká kozmetika, ale je to ten typ prírodnej kozmetiky, ktorá maximálne využíva technológie a výskum. Kat Burki tento prístup opisuje ako nutričný vedecký koncept a znamená to, že sa snažia z ingrediencií vyťažiť maximum vďaka vede. Takže to nie je taká tá prírodná kozmetika, že toto som namiešala len tak od oka v lese, ale je to super, lebo je to prírodné. V Kat Burki si tiež veľmi zakladajú na tom, že všetko spracúvajú za studena, aby sa zachovala maximum živín a účinných látok, majú na to špeciálnu certifikovanú metódu, takže ich prípravky sú naozaj plné účinných látok. Tiež k tomu prispeva fakt, že sa snažia vyhnúť prázdnym ingredienciám v produktoch, to znamená vode, silikónom a alkoholu, takže keď sa pozriete na zloženie, jediné, čo nie je účinná látka v tomto čistiacom balzame sú dve konzervačné látky, ktorých je ale menej ako 1% v obsahu. Všetko toto má však pomerne neblahý vplyv na cenu, ktorá je dosť vysoká, takmer nič nejde pod 50 Eur, takže to z Kat Burki robí naozaj luxusnú kozmetiku.

A teraz k samotnému Vitamin C Nourishing Cleansing Balm, síce má v názve balzam, ale konzistencia veľmi balzam nepripomína, je to skôr taký veľmi ľahký gél, ale nie je tekutý, je to možno až také želé. Má veľmi jemnú, sviežu, čistú vôňu kozmetiky, nie je v ňom žiadna parfumácia, ale ani neviem presne identifikovať po čom to vonia. Kľúčová ingrediencia je samozrejme vitamín C a to 15% koncentrácii. Vitmaín C je antioxidant, úžasná ingrediencia pre pleť, ktorá pleť chráni, rozjasňuje, zjednocuje tón pleti a zlepšuje textúru. Ja vitamín C milujem a bol to jeden z dôvodov, prečo som veľmi chcela vyskúšať aj tento balzam. Okrem vitamínu C balzam obsahuje ešte množstvo olejov, ako kokosový, slnečnicový, jojobový, šípkový, olivový, avokádový a tiež olej z brusnicových semienok. Tieto ingrediencie pomáhajú pleť hydratovať, zvláčňovať a dodať jej plnosť. Okrem toho je v zložení množstvo ďalších látok ako aloe vera, levanduľa, arnika, nechtík, harmanček a vitamín E. To zloženie je naozaj úžasné.

Vitamin C Nourishing Cleansing Balm je najvhodnejší, aj vzhľadom k cene, na druhé čistenie, alebo na ranné čistenie. Môžete sa ním samozrejme aj odlíčiť, osobne som to nikdy neskúšala, pretože je to škoda, lebo cez líčenie a nečistoty sa tie skvelé veci v tomto balzame vôbec nedostanú k pleti. Vhodný je pre všetky typy pleti. Používanie je celkom štandardné, stačí vám asi také množstvo ako je na fotke na prste, naniesť na suchú alebo aj vlhkú pleť, vmasírovať a potom zmyť, respektíve zotrieť uteráčikom namočeným v horúcej vode. V balení je jeden skvelý mušelínový uteráčik pribalený, ale nie je to taký ten tenučký mušelín, tento je tak vrstvený a skôr mi pripomína plienku. Je fakt super, keby ich mali samostatne ako ich má Emma Hardie, určite si kúpim viacej.

Ja tento balzam najviac používam ráno, niekedy večer, keď si chcem dopriať odmenu za celý deň, pretože po použití mám priam neuveriteľnú pleť, jemnú, hladkú, rozjasnenú, vyživenú a hydratovanú. So žiadnym iným čistiacim produktom som nevidela takýto úžasný výsledok, neviem to úplne popísať, ale je to proste šupa a odmena pre pleť. Aj samotné použitie je veľmi príjemné, ten balzam sa neskutočne vpije to pleti, úplne sa tak zapustí, takže je to už aj prvá vrstva starostlivosti o pleť. Mne je veľmi príjemná aj tá vôňa a dokážem si s týmto balzamom naozaj dlho robiť masáž. Keďže som bola tak nadšená z výsledku, tak som ho skúsila použiť aj ako masku a nechala som si ho na tvári asi 15 minút, nebolo to zlé, ale najlepšie funguje ako čistiaci produkt, načo je aj určený.

Ak si to môžete dovoliť, tak Kat Burki Vitamin C Nourishing Cleansing Balm určite odporúčam vyskúšať, je naozaj skvelý a ja ho úplne zbožňujem. Určite chcem vyskúšať aj ďalšie produkty od Kat Burki, napriek tým cenám, to je jediné, čo ma limituje, inak by som mala doma už všetko od nich, pretože ak je čistiaci balzam takýto skvelý, tak som naozaj zvedavá aj na ďalšie produkty, najbližšie si robím zálusk na hydratačný krém s vitmaínom C. Lacnejšia alternatíva, ale úplne iná, čistiaceho produktu s vitamínom C je napríklad čistiaci prášok od Clinique. Kat Burki Vitamin C Nourishing Cleansing Balm kúpite napríklad na CultBeauty.co.uk.



#plet #cistenie-pleti #cistiaci-balzam #vitamin-C #Kat-Burki #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com