Jo Malone Rose & Magnolia Cologne

07.11.2019 08:00


Nemyslela som si, že tento rok budem písať ešte jednu recenziu na vôňu, ale táto vianočná limitka sa Jo Malone extrémne vydarila. Po minuloročnom fiasku pre mňa, kedy vianočná limitka voňala ako všetky tie otrasné lacné voňavky, ktoré na mňa s radosťou bratranci striekali na veľkú noc, boli moje očakávania s vianočnou kolekciou úplne nulové. Ale potom som videla, že hlavná vôňa, okrem pomaly už tradičného Orange Bitters, sa volá Rose & Magnolia. Vôňu magnólie zbožňuje, milujem ich Star Magnolia, ktorá je pre mňa dokonalá letná vôňa a vôňu ruží mám tiež veľmi rada, takže toto znelo ako dream duo a nevedela som sa dočkať, kedy ju ovoniam.



A ten okamih prišiel tento víkend a veľa mi teda nebolo treba, prvé čuchnutie a bolo rozhodnuté. Toto je totiž dokonalá zimná vôňa, ktorá je však kvetinová a stále trochu viac svieža ako púdrová, ale nie príliš kvetinová a letná, proste vianočná kvetinová rozprávka. Celkom pripomína tú klasickú Chloé, hlavne teda tými ružami v prvých momentoch, ale Jo Malone Rose & Magnolia mi príde o niečo sofitikovanejšia a menej prefláknutá. Chloé som milovala, keď prišla na trh, ale niekedy mám pocit, že ňou vonia polovica populácie. Je to však tak známa vôňa, že ju spoznám pomaly z kilometra a stále sa mi páči, preto som rada, že som našla niečo podobné.



Jo Malone Rose & Magnolia sa skladá z magnólie (hlava), ruže (srdce) a pačuli (základ). Prvý moment je čistá magnólia, úžasná jemná kvetinová vôňa, tentokrát tam však necítim citrusové podtóny, takže nepôsobí tak letne. Magnólia sa postupne začne premiešavať s vôňou ruží, ktoré nakoniec začnú byť výraznejšie, ale stále je tam cítiť aj tú ľahkosť magnólie. Magnólia vonia tak bielo a sviežo a ruže sú také výraznejšie a sladšie. Neskôr prejde do jemne sladkej a teplej vône, kedy sa miešajú ruže s pačuli a ambrou, ale veľmi jemne, tie kvety stále výrazne odľahčujú tú sladkosť a drevitosť. Vďaka pačuli a ambre je však táto vôňa viac hrejivá a tak trochu vianočná. Úprimne nechápem ako sa im podarilo spraviť vianočnú vôňu s magnóliou, ale funguje to dokonale, pôsobí tak sviatočne a naozaj mi to evokuje vianoce, možno v mojom prípade meniny, ktorými u mňa tak nejak začína koncom novembra advent.

Veľmi sa mi páči aj tohtoročný modrý flakón. Modrá síce nie je úplne vianočná farba, ale je veľmi elegantný v kombinácii so zlatou. Jedinú nevýhodu má táto vôňa v tom, že ju majú len v 100 ml balení, ktoré je síce výhodnejšie, ale maximálne nepraktické na nosenie so sebou. Ja som sa do Jo Malone Rose & Magnolia totálne zamiloval a dúfam, že ju v budúcnosti zaradia do stále kolekcie, alebo aspoň prinesú znova. Nenašla som ju zatiaľ nikde online, ale mali by ju mať v bratislavských Douglas predajniach, Jo Malone inak viete online kúpiť na lookfantastic.com.




#parfem #Jo-Malone #telo

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com