Jo Malone Blossoms in Bloom

28.05.2019 08:00


Že Jo Malone príde tak krátko po sebe s ďalšou kolekciou limitiek som teda nečakala, ale musím im uznať, že je to geniálny spôsob, ako vytiahnuť peniaze z mojej peňaženky. Na tento rok by však limitiek už stačilo, lebo skrachujem. Vo februári prišli s Wild Flowers & Weeds, ktoré ešte stále kúpite a z ktorých som si kúpila dve a teraz prišli s limitovanou kolekciou ďalších 4, Blossoms in Bloom, kvitnúce kvety.



Ja kvetinové vône milujem, takže bolo absolútne nevyhnutné pre mňa ísť ich ovoňať. Ale tiež som vedela, že minimálne jednu si rovno kúpim a to vo veľkom balení, lebo som sa do nej zamilovala už pred dvoma rokmi. Star Magnolia bola pre mňa taká veľká láska, že som si ju nakúpila do zásoby a zásoby sa samozrejme stenčujú, takže som sa neskutočne potešila, že ich môžem doplniť. V tejto kolekcii je totiž len jedna vôňa nová a to Frangipani Flower Cologne, ktorá mňa osobne vôbec neočarila, taká bola pre mňa nijaká, ale nemôžem povedať, že zlá, výber vône je však extrémne individuálna záležitosť a Frangipani Flower definitívne nie je pre mňa.

Zvyšné tri už raz, niektoré aj viackrát, Jo Malone mal. Spomínanú Star Magnolia, ktorú som už poznala a potom ešte dve, ktoré som nepoznala, Silk Blossom a Orange Blossom. Orange Blossom som rovno vedela, že nebude nič pre mňa, lebo nemám rada vôňu pomarančových kvetov, ale tiež nemôžem povedať, že by bola zlá, len nie pre mňa. Silk Blossom však znelo veľmi lákavo a nakoniec so mnou domov išlo aspoň 30 ml balenie, aj keď začínam mať zase podozrenie, že tiež budem potrebovať zásoby, za chvíľu mi nebude stačiť skriňa.



Keďže o Star Magnolia už recenzia na blogu je, nájdete ju tu, tak sa tu nebudem opakovať, len podotknem, že biely flakón sa mi páčil viac, to je však spôsobené aj tým, že ja veľmi nemusím zelenú. Zato z ružového flakónu Silk Blossom som úplne nadšená, veľmi sa mi páči aj to, že sú také priehľadné, pôsobia tak étericky.

A ako teda vonia Silk Blossom? Mňa tá vôňa lákala už len preto, že som veľký milovník hodvábu, pridajte ružovú a už je takmer ruka v rukáve. Lenže, keď som ju prvý krát v Jo Malone butiku strekla na papierik, tak si hovorím, že hups, tak toto asi nie. Prvý moment je totiž sladkasto ovocný a marhuľový. Nie je to až tak veľmi sladké, ako zvyknú ovocné vône bývať, ale je to tam. Lenže ja som sa nevzdávala a druhý strek išiel na ruku. Tiež v prvom momente sladká marhuľa, ale za zlomok sekundy sa rozvinula do niečoho úžasného a sviežeho. Je to dokonalá kombinácia všetkého, čo mám na vôňach rada a definitívne bola ruka v rukáve.



Silk Blossom sa skladá z bieleho korenia (hlava), kvetov hodvábu (srdce) a machu (základ). Prvý moment je teda ovocný, ale v zlomku sekundy ho začne prebíjať korenie a vôňa začne byť jemne korenistá. Potom prejde do jemnej, tak akurát teplej vône kvetov a nakoniec ju trochu uzemní ten mach, takže začne byť viac púdrová a tak nejak viac zelená ako kvetinová, ale stále je aj kvetinová, asi by presnejšie bolo, že je tak pol na pol zelená a kvetinová. Občas cez to všetko preblesknú ešte také korenené marhule.

Silk Blossom vôňa mi evokuje veľmi príjemné teplé leto plné kvetov a ovocia, proste nejakú nádhernú rozkvitnutú záhradu, ale nie super exotickú záhradu, ani stredomorskú záhradu, možno niečo vo vnútrozemí Chorvátska, teplé, zelené, kvetinové a plné šťavnatého ovocia. Je to nesmierne svieža vôňa, ale zároveň jemná kvetinová a púdrová, ale tiež aj iskrivá, naozaj skvelá ľahká letná kvetinová vôňa. Jemne exotická, ale nie príliš intenzívna, trošku sladká, ale veľmi jemne a taká zeleno svieža. Pre mňa dokonale vyvážená kombinácia a ak máte radi kvetinové vône, určite odporúčam ovoňať.

Nakoniec, odpoveď na častú otázku, že kde sa dá kúpiť Jo Malone, aj keď to tu vždy píšem, ale už sú ich vône o niečo dostupnejšie, ako bývali. Ja ich kupujem v ich butiku v Berlíne, online sa dajú kúpiť na douglas.cz s istotou, že je to originál. Ak by ste ich chceli ovoňať, tak najnovšie ich majú Douglas v bratislavskom Auparku, nie som si istá, či aj v Eurovei, alebo potom v Douglas vo Viedni a v Prahe. Úprimne, posledné dva razy mám celkom blbú skúsenosť s tým Auparkom, lebo tam vôbec nemali testre a nevedeli ich ani doplniť a ja fakt neviem, ako si má človek kúpiť voňavku bez ovoňania, v prípade takto drahých voňaviek mi to príde ešte aj úplne absurdné. A to už nehovorím o tom, že by tam mal byť niekto, kto vám vie poradiť, ako Jo Malone vône kombinovať, lebo o tom tieto vône sú a to je štandard v ich butikoch, to je len varovanie, že kúpa Jo Malone môže byť úplne iný zážitok, ak sa vyberiete do ich butiku, kde je naozaj skvelý a školený personál. Á, vlastne som skoro zabudla, Jo Malone nájdete už aj na lookfantastic.com a majú tam aj tieto limitky, teda minimálne v čase, keď toto píšem.




#parfem #Jo-Malone #telo

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com