Holika Holika Hydrogel a Sheet Masky

25.04.2017 08:00


Tieto masky som dostala ako vianočný darček (ďakujem Neli ;)), absolútna trefa pre maskoholika ako ja - sheet masky. Toto vlastne nie sú sheet masky, ale hydrogélové masky. Na prvý pohľad v tom nie je rozdiel, dáte si masku na tvár, zle sa vám dýcha a vyzeráte strašidelne. Rozdiel je v materiáli, sheet masky používajú nejakú tkaninu, ktorá je napustená účinnými látkami. Hydrogélové masky sú vytvorené z gélu, v ktorom sú namiešaná účinné látky, vďaka tomu lepšie sedia na tvári, pretože sa narozdiel od látkových sa perfektne priliepia. Ja som mala 3 rôzne - Real Rose Hydrolgel Mask, Real Green Tea Hydrolgel Mask a Prime Youth Placenta Mask.

Real Rose Hydrolgel Mask je revitalizačná maska s pravými lupienkami ruží, ktorá má pleť vyhladiť a rozžiariť. Môže sa nechať na tvári 15 až 30 minút, ja som si ju nechala 30 minút. Naozaj sú v nej lupienky ruží, takže krásne jemne vonia. Skvelé je, že maska má dve časti, zvlášť na sánku a ústa a zvlášť na vrch tváre, takže sa s ňou oveľa ľahšie manipuluje a aj lepšie sedí na tvári. Aj veľkosťou mi veľmi dobre sedela, nikde to zbytočne neprečnievalo ani sa nekrčilo, takže som takmer ani necítila, že ju mám tvári a vôbec ma neobmedzovala. Trochu ťažšie sa mi prilepovala, lebo maska je vložená medzi dvoma tvrdšími kusmi, takže treba najprv oddeliť jeden, priložiť k tvári a potom oddeliť druhý. Medzi tými papiermi je to asi preto, že je to hydrogél a ľahko by sa to zlepilo. Po použití som mala nesmierne jemnú, vyhladenú, zamatovú a oddýchnutú pleť a naozaj skvele hydratovanú. Keď som si ju po tých 30 minútach dala dole, tak na pleti ostalo minumu zvyškov, všetko sa pekne vpilo. S výsledkom som bola naozaj spokojná, bonus je, že v tejto masko vyzeráte ako chutná jahôdka.

Real Green Tea Hydrolgel Mask je intenzívne hydratačná maska obohatená o čajové lístky, ktorá ma doplniť hydratáciu do pleti. Tiež veľmi krásne vonia, veľmi sviežo, jemne čajovo. Na tvári je o niečo chladivejšia ako ružová. Keďže je to vlastne tá istá rada, tak je veľmi podobná, tiež má dve časti, takže sa ľahko nasadzuje a dobre drží na tvári. Na fotkách vyšie môžete vidieť ako sa nasadzuje, mne sa v strede tváre celkom tie dve časti prekrývajú, ale super sedí okolo nosa, s čím ja mávam problém, keď je maska v jednom kuse. Green Tea som si nechala na tvári rovnako 30 min, výsledok bol v zásade rovnaký, nevšimla som žiaden väčší rozdiel - hydratovaná, oddýchnutá a vyhladená pleť.

Prime Youth Placenta Maska obsahuje, ako už hovorí názov, placentu, čo úprimne mne znie trochu hrozivo. Tak som trochu googlila, čo to vlastne znamená a skutočne niektoré kozmetické produkty obsahujú placentu živočíšneho pôvodu, ale v tejto maske je placenta rastliného pôvodu. Teda ono to ani nie je placenta ale výťažok zo sóje, čo tiež nie je podľa mňa úplne bez rizika, pretože aj sója obsahuje estrogén, ktorý nie je veľmi zdravý a ja sa všeobecne sóji vyhýbam. Ale z jednej masky sa asi neudeje žiadna katastrofa. Táto maska by mala vyhladzovať vrásky, bieliť pleť a hĺbkovo hydratovať. Okrem spomínaného výťažku so sóje - soybean phytoplacenta extract, obsahuje ešte aj niacinamide, čo je forma vitamínu B3 a celkom zázračná ingrediencia. Na tvári sa môže nechať 15 až 20 minút, ja som si ju nechala 20 min.

Placenta maska je v jednom kuse, čakala som, že bude tak ako predchádzajúce dve v dvoch. Tak ma to vyviedlo z miery, že som to celé domotala a dala som dole zlú časť, maska bolo vložená medzi tvrdím kartónom a niečím mäkším, mne ostala tá tvrdá a nedarilo sa mi to dať na tvár, ale nakoniec sa mi to nejak podarilo. Táto maska je tiež z iného materiálu ako predchádzajúce masky, je slizkejší, mäkšší a tenší. Tým, že nie je v dvoch častiach, tak mi nesedela úplne na tvári, hlavne okolo úst, nosa a očí, ale mala celkom dosť nástrihov, takže sa to dalo upraviť. Tiež sa pekne prilepí, takže sa nešmýka dolu. Narozdiel od prvých dvoch trochu smrdí, nie je to nič strašné, ale nie je to príjmná ružová vôňa, je taká ostrejšia, ale dá sa to vydržať. Keď som si ju dala dole, tak mi ostala trochu lepkavá pleť, necítila som úplne zvyšky, len som mala taký lepkavý pocit, hlavne po krajoch tváre, kde bola maska trochu pokrčená a bolo jej viacej. Bolo to nepríjemné na dotyk, ale inak bolo pleť hydratovaná a oddýchnutá, nejaký extra bieliaci účinok som si nevšimla, to by chcelo asi pravidelné používanie. Trochu nepríjemné bolo, že ešte celkom dlho potom, čo som si dala masku dole, som cítila ten smrad, takže som mala chuť si umyť tvár, ale to by bolo asi celkom kontraporduktívne, tak som to vydržala.

Z týchto troch Holika Holika masiek sa mi najviac páčila tá ružová, tú by som si kúpila znova, aj keď výsledok bol v zásade takmer rovnaký pri všetkých. Čo sa mi, ale nazoaj páčilo bola tá hydrogélové textúra, takže asi skúsim pohľadať ďalšie hydrogéové masky.



#plet #Holika-Holika #sheet-maska #pletova-maska

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com