Dr. Sam’s Flawless Moisturiser a Flawless Moisturiser Light

17.03.2020 08:00


Táto trojica na fotke nižšie je naozaj dokonalá, pokiaľ chcete dobrú základnú starostlivosť o pleť bez všetkých zbytočností a somarín za rozumnú cenu. Čistenie pleti je jeden z troch základných pilierov starostlivosti o pleť, viac tu a o Dr. Sam’s čistiacom géli, ktorý je na čistenie pleti perfektný, som písala nedávno. Druhý základný pilier starostlivosti o pleť je nejaká ochrana a hydratácia v podobe pleťového krému a tu opäť Dr. Sam’s exceluje. Samozrejme, že nepotrebujete dva krémy, ale je fajn, že Dr. Sam’s má na výber dve rôzne konzistencie podľa toho, čo vám vyhovuje.



Dr. Sam’s Flawless Moisturiser bol prvý a je teda z týchto dvoch ten ťažší hutnejší, ale to vôbec neznamená, že mastný alebo super hutný. Práve naopak, je to celkom ľahký krém, ktorý sa úžasne vpije a skvele pleť zvláčňuje a hydratuje. Keď som prvýkrát otvorila Flawless Moisturiser Light, tak som nemala pocit, že by bol nejak výrazne ľahší, ale pri priamom porovnaní je o dosť ľahší a menej mastný a nezanecháva takmer žiadny film, zatiaľ čo Flawless Moisturiser trochu na pleti cítite. Dr. Sam’s Light verziu opisuje ako sorbet oproti zmrzline, teda niečo ľahké a skôr vodovité. Ja by som Flawless Moisturiser, teda tú neodľahčenú verziu, oproti tej Light prirovnala možno k príjemnej kašmírovej deke a Light k ľahkej hodvábnej šatke. Obidva krémy by sa však dali opísať, že majú takú gélovo krémovú konzistenciu, len teda rozdiel je v obsahu olejov.



Okrem konzistencie je najväčší rozdiel v týchto krémoch pri zložení. Flawless Moisturiser je celkom unikátny v tom, že obsahuje 5% niacinamidu, viac o ňom nájdete v tomto videu. Okrem toho obsahuje bambucké maslo, glycerín, kyselinu hyalurónovú a panthenol. Flawless Moisturiser Light obsahuje tiež bambucké maslo, ale v menšom množstve, glycerín, kyselinu hyalurónovú, panthenol a tiež ceramidy. V zásade to zloženie je také základné, ale o tom presne je Dr. Sam’s značka, o základnej, dostupnej a funkčnej kozmetike.



Oba krémy tiež obsahujú silikóny, ale v tomto prípade mne osobne vôbec nevadia a nevnímam ich tam. Takisto sú obidva krémy bez parfumácie a voňajú tak nijako, čisto kozmeticky. Tiež sú obidva nekomedogénne, teda neupchávajú póry. Obidva krémy sú vhodné pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. Flawless Moisturiser Light sa vám však bude páčiť viac, pokiaľ máte pleť mastnejšiu alebo zmiešanú a tiež ak máte radšej ľahšie pleťové krémy.



Používanie obidvoch krémov je úplne jednoduché a ničím výnimočné, v prípade Flawless Moisturiser nanesiete 1 až 2 pumpičky, závisí to od toho, koľko vaša pleť potrebuje, ako posledný krok v starostlivosti, po všetkých sérach a olejoch a pred ochranným faktorom. V prípade Flawless Moisturiser Light je postup rovnaký, len teda z tuby potrebujete vytlačiť asi veľkosť lieskového orieška, ale zase závisí to od potrieb vašej pleti. Na fotkách nižšie Light verzia je tá vpravo.



Flawless Moisturiser má super obal s pumpičkou, ktorá skvele krém dávkuje. Flawless Moisturiser Light je zase v tube, čo zaberá menej miesta napríklad pri cestovaní a takisto sa ľahko vytláča, len teda tam nie je nastavené dávkovanie. Obidva krémy majú objem 50 ml a treba ich spotrebovať do 12 mesiacov od otvorenia.



Ja som si obidva tieto krémy nersmierne obľúbila, sú to naozaj také dokonalé základné hydratačné krémy a minuli sa mi rýchlejšie ako by sa mi páčilo. Skvelé sú ako tá posledné nekonfliktná, ale zato ochranná a funkčná vrstva v starostlivosti o pleť. Osobne dávam o niečo viac prednosť Flawless Moisturiser, pretože mojej suchej pleti vyhovuje viac, ale oba sú výborné a môžem len odporúčať. Ja som si Flawless Moisturiser kúpila znova. Pokiaľ hľadáte naozaj dobrú základnú starostlivosť o pleť a nevadí vám zaplatiť poštovné, alebo si počkáte na akciu, kedy bude poštovné zadarmo, tak tieto dva krémy sú skutočne super. Dr. Sam’s Flawless Moisturiser A Flawless Moisturiser Light kúpite priamo na stránkach Dr. Sam’s tu.




#plet #hydratacny-krem #Dr.Sams #hydratacia #niacinamide

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com