Disciple Dreamy Skin

14.01.2020 08:00


Disciple je relatívne nová britská značka, ktorú založila fyzioterapeutka. Mala by to byť hlavne prírodná a čistá kozmetika, založená na účinkoch adaptogénov, čo je len extra pomenovanie pre rastlinné výťažky, ktoré majú pomáhať zlepšovať odolnosť organizmu proti stresu. Potom ešte táto kozmetika hojne využíva prebiotiká a kyselinu linoleovú, čo je omega 6 mastná kyselina. Úprimne mi to príde ako zmes všetkého, čo je teraz trendy, len aby bola značka zaujímavá, čo samozrejme neznamená, že produkty sú zlé, ale je to taký moderný marketing. Ó, ešte som zabudla, že je to ručne robené v malých dávkach, čo viac môžete od kozmetiky dnes chcieť, no nie?



Konkrétne toto sérum som mala v goodie bag z cultbeauty.co.uk a vyzeralo celkom fajn, tak som ho otestovala. Bolo to menšie 10 alebo 15 ml balenie, nie som istá, lebo na obale to nie je napísané. Minula som ho však celé, takže v zásade bolo fajn. Dreamy Skin Retinyl Oil je nočné olejové sérum špeciálne navrhnuté pre pleť so sklonom k akné, čo nie je môj prípad, moja pleť je hlavne suchá a občas dehydrovaná, to sú moje najväčšie problémy, ale napriek tomu mi vyhovovalo. Okrem toho však má pomôcť zredukovať pigmentáciu, veľkosť pórov, jemné vrásky, pleť spevniť a rozjasniť.



Tomu nahráva aj zloženie, Dreamy Skin obsahuje šípkový olej, bohatý na mastné kyseliny, ktorý zlepšuje textúru a elasticitu pleti. Potom retinyl, konkrétne Retinyl Palmitate, ktorý celkovo zlepšuje vzhľad a pevnosť pleti. Ďalej sú tam esenciálne oleje ako kadidlo, modrý harmanček a jazmín, ktorá majú pomôcť zredukovať zápal, uvoľniť stres a vybalansovať hormóny. A posledná kľúčová ingrediencia je prebiotický koreň lopúcha, ktorý nakopne k životu tie dobré a potrebné baktérie na našej pleti, ktoré bojujú proti baktériám, ktoré spôsobujú zápal a vyrážky. Okrem týchto ingrediencií je tam ešte aj olej z hroznových jadierok a jojobový olej, ktoré pleť krásne zvláčňujú a vyživujú.



Konzistenciou je to ľahší, viac tekutý olej, nie veľmi mastný, ktorý sa dobre vpije. Je bez parfumácie, takže vonia len prirodzene zložkami a esenciálnymi olejmi, ktoré sú v ňom a je to taká nijaká, jemne sladkastá vôňa. Dreamy Skin Oil je určený na noc, stačí vmasírovať do pleti 4 až 5 kvapiek. Čo sa týka vrstvenia a kombinovania, nie je tam žiadny extra problém, vrstviť ho treba po všetkých séra na báze vody a nasledovať môže krém, ale možno vám bude na noc stačiť len tento olej, zaleží od pleti. Vhodný je podľa mňa pre všetky typy pleti, lebo je to taký fajn olej s príjemný zložením, možno len pleť extra citlivá na esenciálne oleje si musí dať pozor. Keďže obsahuje retinol, netreba zabúdať na ochranu pred slnkom SPF aspoň 30 na deň.



Fľaška je taká klasika, sklenená s pipetkou, keď si kúpite normálne veľké balenie, tak má 20 ml. Neviem však povedať, ako rýchlo ho treba spotrebovať po otvorení, lebo na tej mojej fľaške je to tak maličké, že to neviem prečítať. Prepokladám, že je to 12 mesiacov.

Dreamy Skin od Disciple je také fajn sérum, s nekomplikovaným zložení, ktoré však nerobí zázraky a určite netreba úplne veriť tomu marketingovému balastu okolo. Inak pleť celkom pekne zvláčňuje a vyživuje, plus je tam aj taký jemný retinol, čo je extra bonus. Toto sérum je tiež vhodné, ak chcete začať používať retinol. Za mňa je to fajn olej, ale neohúril ma natoľko, aby som si kúpila celé balenie, alebo chcela vyskúšať ďalšie Disciple produkty. Ak však hľadáte kozmetiku s čistým nekomplikovaným skôr prírodným zložením, tak odporúčam pozrieť ich produkty. Disciple Dreamy Skin Retinyl Oil kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk




#plet #retinol #serum #pletovy-olej #Disciple

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com