Letná rehydratácia

03.09.2016 08:00


Posledný víkend bol neuveriteľne teplý, asi to bol posledný skutočne letný víkend v tomto roku a toto je asi aj posledný článok so slovom letný v názve v tomto roku, zachvíľu príde slovo Vianoce. Ak ste ako ja, tak sa asi tiež po lete cítite ako také vysušené hrozienko. Teplo, slnko, voda a klimatizácia (to je tá najhoršia vec v tejto trojici) dokážu pleť neuveriteľne vysušiť. Aby ste zabránili ďalšiemu poškodeniu pleti je dobré ju hydratovať naozaj intenzívne. Jeden skvelý pomocník sú hydratačné séra, moje odporúčania nájdete v tomto článku. Ale ak potrebujete naozaj intenzívnu a rýchlu rehydratáciu, tu je pár tipov na skvelé masky.

Pixi Nourishing Sleep Mask

Pixi Nourishing Sleep masku som si kúpila ešte niekedy na jar, ale až za uplynulý mesiac som ju začala používať častejšie. A je to skvelá nočná hydratačná maska, vlastne je to taký intenzívne hydratačný mastnejší gélovitý krém s jemnou sviežou vôňou. Stačí si ho v tenkej vrstve natrieť na tvár a nechať trochu vstrebať, čo ide pomerne rýchlo, inak by to všetko skončilo na vankúši a ísť spať. Maska po vstrebaní zanechá na pleti ochranný hydratačný film, ktorý ale skoro vôbec necítite a ráno sa zobudíte s krásne jemnou a hydratovanou pleťou. Úplne ideálne je použiť Pixi Nourishing Sleep masku po nejakom náročnom dni pre pleť a dopriať jej tak regeneráciu a hydratáciu. Skvelé na tejto maske, že ju môžete použiť samostatne, ale aj na vrch vašej bežnej starostlivosti o pleť na noc, teda sérum, nočný krém, alebo čokoľvek, čo používate. Ja som si ju pár krát dala s hydratačným sérom Pestle&Mortar a bolo to super, hydratačná sila masky sa ešte znásobila. Pixi Nourishing Sleep masku môžete používať 2 až 3 krát za týždeň, stačí vám relatívne malé množstvo na celú tvár. Túto masku kúpite na cultbeauty.co.uk , ale aj na asos.com.

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm

Toto je jeden z mojich najobľúbenjších produktov, hlavne využívaný na čistenie pleti, ale má ešte jednu doplnkovú funkciu, dá sa použiť ako maska. A musím povedať, že neuveriteľne príjemná maska. Tento balzam totiž neskutočne dobre vonia, jemne kvetinovo ovocne, keby tak robili sviečky a sprej na vankúš, tak by som bola nesmierne verný vanúšik. Ako masku stačí tento balzam v tenkej vrstve natrieť na celú tvár, stačí ho naozaj máličko. Môžete ju nechať pôsobiť ako dlho chcete, pokojne aj celú noc. Pre extra efekt ho môžete pred nanesením schladiť v chladničke, vtedy bude mať príjemne chladivý účinok, napríklad po celom dni strávenom na slnku. Po natretí sa balzam premení na olej, ktorý sa postupne vpije do pleti. Po zmytí ostane pleť neskutočne jemná, svieža a dokonale hydratovaná. Emma Hardie kúpite na feelunique.com, ak ju chcete vyskúšať prvý krát majú aj skvelý starter kit s menším 50 ml balením.

Dermacol 3D Hyauloron Therapy Mask

Skvelá vec na tejto maske je, že ju kúpite v každom DM a ľahko si ju so sebou vezmete hocikam. Okrem hydratácie sľubuje pri pravidelnom používaní aj redukciu vrások a omladenie, čo nemám úplne overené. Masku môžete používať 1 až 2 krát týždenne. V jednom balení je maska na dve použitia, ale v tej jednej polovici je dosť veľa produktu, pre mňa tak na 1 a pol krát. Naniesť podľa návodu treba dostatočnú vrstvu, čo je návod ako poďme na jahody, asi ako keď sa spýtam babky na recept na nejaký koláč a ona mi povie, že múky podľa potreby, tiež neviem koľko tým myslí. Ale tak z mojej skúsenosti stačí celkom tenká vrstva tejto masky. Má krémovú konzistenciu a vonia sviežo, mňa trochu štípala, ale len veľmi jemne. Po použití tejto masky som nemala na dotyk až takú jemnú pleť, ale bola dobre hydratovaná a vyhladená. Celkovo by som ju zhodnotila ako dobrú základnú hydratačnú masku, ktorá nestojí veľa. Dermacol 3D Hyauloron Therapy Mask kúpite na dermacol.sk alebo v DM.

Všetky tieto produkty skvele hydratujú, rozdiel je len v tom ako sa používajú, textúre a vôni a ešte v cene samozrejme. Ale ak potrebujete intenzívnu hydratáciu, ktorákoľvek z týchto masiek vám ju dodá.



#plet #hydratacia #hydratacna-maska #pletova-maska #odlicovaci-balzam #Emma-Hardie #Pixi #Dermacol

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com