Chanel Les Beiges novinky

21.05.2019 08:00


Už je to veľmi dávno, čo som si kúpila niečo od Chanelu, ale novinkám Les Beiges som tentokrát nevedela odolať. Eau De Teint som si išla len obzrieť z čírej zvedavosti, ako sa to mne stáva, lebo o tejto novinke sa celkom veľa hovorí. Vyskúšala som ho, hovorím si cool, ale drahé je to a išla som domov. Lenže potom doma si kukám na tú ruku, na ktorej som ho skúsila, ľavú, lebo na tej skúšam všetky produkty, moja ľavá ruka má niekedy lepšiu starostlivosť ako moja tvár. Takže kukám a hovorím si, do kelu, takú peknú kožu mám na tej ruke, sviežu jemne bronzovú a proste oveľa krajšiu ako na pravej.



No a tak hneď na druhý deň, som utekala naspäť do tej parfumérie a kúpila si Eau De Teint, lebo online bol všade vypredaný a mne sa teda nechcelo čakať. A potom som spravila druhú chybu, ako som čakala, kým mi ho predavačky nájdu, lebo z nejakého záhadného dôvodu ho vôbec nevedeli lokalizovať, tak som skúsila nový odtieň balzamu Baume Levres Belle Mine, ktorý sa volá Intense a síce som ho nekúpila hneď, ale objednala som ho online na druhý deň, lebo zase mám svoj už asi tradičný jarný záchvat, kedy potrebujem nakúpiť balzamy na pery, tieto moje záchvaty ma neprestávajú udivovať, asi sa s tým musím naučiť žiť.





Eau De Teint, alebo teda water-fresh tint, čo by sa dalo preložiť ako vodová svieža farba, na krabičke je to ako jemná a svieža farba pre vašu pleť, je technologická novinka, myslím, že časom pribudnú takéto produkty aj od iných značiek, ale prvenstvo má Chanel. Je to vlastne make-up, ktorý tvorí zo 75% voda, takže je nesmierne svieži, ľahký a hydratačný, Chanel tvrdí, že poskytuje až 8 hodín hydratácie. Jemné zafarbenie zabezpečuje pigment, ktorý je zapuzdrený v mikro kvapôčkach, vďaka čomu to vo fľaške vyzerá trochu ako piesok. Na prvej fotke nižšie ho mám nanesený len na ľavej strane tváre, tam kde držím fľašku a druhej fotke na celej tvári.




Tá konzistencia je veľmi unikátna, je to ako keby ste si nanášali super ľahké hydratačné sérum, ktoré sa okamžite vpije a vôbec ho na pleti necítite. Stále je to však make-up, ktorý má pleť spraviť krajšiu a hydratovať, žiadne extra vlastnosti séra nečakajte. Hlavná zložka je voda, ako som písala vyššie, potom je tam ešte glycerín, čo je tiež hydratačná zložka a napríklad výťažok z kvetov pomaranča a tiež výťažok zo semien tamaríndu, ktorý by mal byť tiež hydratačný. No a keďže je to Chanel, tak nemôže chýbať ani parfumácia, takže, ak máte super citlivú pleť, nič pre vás.

Používanie je nesmierne príjemné a jednoduché, proste si to len rozotriete po tvári. Tlakom roztlačíte tie kvapôčky pigmentu, takže vám to jemne zafarbí a zjednotí pleť, nečakajte však žiadne super krytie, toto má len jemne zjednotiť tón a rozjasniť pleť, ako vidno na fotkách vyššie, ale celkom je tma rozdiel medzi mojou tvárou a krkom, takže niečo to robí, len je to naozja veľmi jemné. V balení je aj štetec a podľa Chanelu si to máte vytlačiť na ruku, tam zamiešať štetcom a potom tým štetcom naniesť na pleti. Mne osobne to viac vyhovuje priamo na pleť a prstami, jednak menej plytváte a prstami sa mi to lepšie rozotiera a finiš je krajší a prirodzenejší. Neviem, načo tam strčili ten štetec, mne to príde úplne zbytočné. Ak by ste vidieť, ako to vyzerá v akcii, tak v tomto IGTV ho používam.




To čo mňa nakoniec presvedčilo si kúpiť Eau De Teint bol ten efekt na mojej ruke a presne toto isté spraví aj s mojou pleťou. Nádherne ju rozjasní, pritom tam vôbec nie sú žiadne trblietky ani iné lesklé veci, ale Eau De Teint spraví nádherne sviežu zdravo pôsobiacu pleť. Ako som už písala vyššie krytie je minimálne, to vidíte aj na detailných fotkách vyššie, asi ťažko uhádnete, na ktorej ho mám na pleti a na ktorej nie. Mám ho na tej druhej, ale to krytie je takmer nepostrehnuteľné, musíte sa veľmi dobre pozrieť, aby ste videli malé rozdiely.

Čo však robí je, že jemne tón pleti zjednotí a predsa len trošičku zakryje malé nedokonalosti, ale na čokoľvek väčšie a tiež na kruhy pod očami budete potrebovať korektor. Eau De Teint sa dá použiť aj ako super hydratačný rozjasňujúci primer pod normálny make-up, ale tam sa trochu stráca ten zmysel tohto produktu. Tiež to môžete použiť na celú tvár, alebo len na niektoré časti. Výdrž je inak veľmi dobrá, na tej mojej ruke to držalo super, aj keď som si ju niekoľkokrát umyla. Čo sa týka vrstvenia a kombinovania, tak som nezaznamenala žiadny problém, asi je to preto, že je to naozaj super ľahká konzistencia.

Čo je celkom škoda je výber odtieňov, ktorý je dostupný na Slovensku. Tým, že je to také minimálne krytie, ktoré sa prispôsobí pleti, tak tá škála nemusí byť extra široká, celkovo má Eau De Teint 6 odtieňov, ale na Slovensku vo Fann pre mňa z nejakého totálne záhadného dôvodu majú len tri a ten najsvetlejší nemajú. Najsvetlejší, ktorý mali je medium-light, ten som si teda kúpila a brala som to tak, že to mám taký jemný bronzer na celú tvár a že keď ma trochu opáli, čo ma vždy v lete opáli, tak to bude úplne v pohode, ale teda ten výber odtieňov je žalostný. Ak chcete taký, čo vám bude presne sedieť a ste taký bledý typ ako ja, budete si ho musieť objednať online, lebo niekto mal pocit, že na Slovensku žijú samé južanské typy, alebo aká logika za tým bola. Obal je inak plastový a celkom veľký, na to, že je to len 30 ml, ale pumpička je veľmi dobrá.



Baume Levres Belle Mine, Healthy Glow Lip Balm, alebo teda balzam na pery, nie je novinka, ale majú nový odtieň, ktorý som si kúpila a volá sa Intense. Tento odtieň je perfektný mix červenej a odtieňov lesného ovocia, ani príliš tmavý, ani príliš ružový a ani príliš červený. Na každom asi bude vyzerať trochu inak, lebo je to priesvitný finiš, takže úlohu zohrá aj vaša prirodzená farba pier. Pre mňa je to taká trochu výraznejšia ružová nude farba, ktorá robí moje pery veľmi pekné, sýtejšie, ale pôsobia prirodzene. Ideálny produkt pre milovníkov make-upu nemake-upu.



Tým, že je to balzam, tak nanášanie je veľmi jednoduché a zvládnete to aj bez zrkadla, ale stále má celkom dosť pigmentu, aby to nepôsobilo len ako balzam, plus ten pigment má naozaj dobrú výdrž. Inak je balzam na perách veľmi príjemný, fajn hydratačný, ľahký a nelepivý. Obal je samozrejme klasický a elegantný ako všetko od Chanel. Ó, a tiež je prafumovaný.



Eau De Teint je veľmi zaujímavý produkt, ale určite nie pre každého. Ja som sa naňho super namotala a chcem si kúpiť aj ten najsvetlejší odtieň, ale vzhľadom na cenu, naozaj nie je pre každého. Buda sa vám páčiť, ak máte radi super prirodzené nude líčenie a chcete, aby vaša pleť stále vyzerala ako pleť a nechcete masku, prípadne vám stačí trochu korektoru. Ak však hľadáte dobré krytie a výdrž, proste štandardný dobrý make-up, toto sa vám možno bude páčiť ako primer, keďže je to príjemne hydratačné, ale inak to nebude pre vás. Ale aj tak by som si išla do parfumérie vyskúšať tú konzistenciu, lebo je naozaj zaujímavá. Čo sa týka balzamu, ak hľadáte nejaký tónovací s dobrou pigmentáciou a luxusný, tieto Chanel sú skvelé a všetky odtiene sú veľmi pekné. Eau De Teint kúpite napríklad na feelunique.com, majú tam aj balzam.






#make-up #Chanel #makeup #primer #balzam-na-pery #hydratacia

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com