Ako som sa naučila používať kontúrku na pery

01.06.2017 08:00


Až donedávna pre mňa bolo celkom záhadou, prečo vlastne kontúrky existujú. Ako niekto, kto vyrastal v 90-tych rokoch, som k nim pristupovala s veľkým dešpektom, pretože som stále mala pred očami tie hrozné hnedé kontúrky, bŕŕŕ. Navyše stále sa nájdu ľudia, ktorý kontúrovacie ceruzky na pery používajú pre mňa hrozivým neprirodzeným spôsobom. Ale za posledné mesiace som si tak nejak uvedomila, že sa asi dajú použiť aj normálne a mala by som to skúsiť.

Ja mám také veľmi priemerné pery, nie sú ani extra plné, ale ani úzke. Celkom dosť sa mi však zužujú pri kútikoch, čo mi dodáva výraz naštvanosti, respektíve občas to dokonca vyzerá ako výraz “zabijem ťa". Na čo sa však nemôžem sťažovať je moje prirodzená farba pier, preto často používam len balzam. Pokiaľ si však dávam rúž, tak ho najradšej nakoniec jemne rozmažem prstom, aby farba na perách maximálne prirodzene. Čo ale samozrejme znamená, že sa po krajoch pier rúž rozmaže a rozpije a nikdy ho neviem úplne perfektne takýmto spôsobom naniesť ku kútikom. Tiež preto neviem ani vytvoriť ten efekt dokonalých plných pier. A tak som si uvedomila, že keď chcem používať výraznejšie rúže a mať dokonale vykreslené plnšie pery, asi musí vziať kontúrku na milosť. Totiž a toto som si uvedomila nedávno, pery majú akoby dvojité kontúry - vnútorné a vonkajšie, takže keď použijete kontúrku viete ľahšie a krajšie naniesť rúž aj na vonkajšie kontúry pier a tiež ich tým presnejšie definujete, takže pôsobia plnšie. A zistiť toto mi trvalo iba cca 15 rokov, pritom moja mama kontúrku používala, pretože má užšie pery a vtedy to bol aj trend.

Keď už, tak už a rovno som si nakúpila kontúrky tri, niekde začať treba. Chcela som, aby boli čo najprirodzejnejšie k mojej farbe pier, čo bola celkom ťažká úloha, ako sa ukázalo. Skončila som teda s Bourjois Levres Contour Edition v odtieni 01 Nude Wave, Gosh Velvet Touch Lipliner v odtieni 02 Antique Rose a Bobbi Brown Lip Pencil v odtieni Rose. Gosh a Bourjois boli celkom lacné a Bobbi Brown bola nenormálne drahá, ale milá pani predavačka so mnou prešla všetky ceruzky, ktoré mali, kým sme nenašli tú správnu. Vedľa seba na ruke vyzerajú takmer totožne (v poradí zhora Bobbi Brown, Bourjois, Gosh, fotka vyššie), ale na perách sú úplne iné. Popravde stále neviem tie kontúrky odhadnúť, keď browsujem na online obchodoch, ako budú vyzerať na mojich perách, s rúžami nemám vôbec taký problém, tam už mám nejak vycvičené oko, ale kontúrky to pre mňa stále trochu záhada.

No a tak nejak som sa pustila do kontúriek, celkom rýchlo som sa naučila ako ich nanášať bez nejakých peripetií, zo začiatku sa mi občas šmykla ruka, teraz je to už v pohode, viem načo si mám dávať pozor. Nepoužívam ich často, ale raz začas ma to napadne. Moja pôvodná predstava bola, že keď nájdem môj dokonalý prirodzený odtieň, budem ho môcť používať so všetkými rúžmi, ale to vôbec nie je pravda, pretože odtieň kontúrky môže celkom výrazne zmeniť rúž. Zároveň však dokonale predĺži životnosť rúžu na perách, takže občas je naozaj žiaduce kontúrku použiť. Každú z týchto kontúriek používam inak, pretože každá sa hodí na niečo iné. Bourjois je z nich najsvetlejšia a najbéžovejšia, takže sa celkom dobre hodí len na jemné okontúrovanie pier, ktoré potom už len pretriem balzamom (fotky vyššie). Pery sú potom trochu výraznejšie, ale stále prirodzené. Je to klasická ceruzka, takže sa aj dobre strúha, je dostatočne mäkká a dobre sa s ňou kreslí.

Gosh je narozdiel od Bourjois viac do ružova, aj keď je to stále pre mňa celkom prirodzená farba a je aj sýtejšia. Je veľmi mäkká, takže sa ľahko nanáša. Vadí mi však, že je tot aký ten moderný typ ceruzky v niečom čudnom čiernom, takže ju neviem poriadne zastrúhať. Celkom dobre sa kombinuje napríklad s mojím obľúbeným rúžom od bareMinerals v odtieni Mantra (fotky nižšie). Inak táto Gosh je aj najtrvácnejšia, keďže je vodeodolná.

Bobbi Brown je z nich teda najdrahšia, je to klasická ceruzka, takže sa dobre strúha. Z týchto troch je najviac ružovo-červená, inak presne môj typ farby, keby to bol rúž. Tým, že je taká výrazná, tak sa hodí k výraznejším rúžom. Perfektne ladí s mojou obľúbenou červenou od Givenchy Le Rouge Lipstick Rose Dentelle
Celkovo začínam kontúrky chápať, aj keď to nikdy nebude vec, na ktorej budem ulietavať. Stále ma trochu desí momentálne sa vracajúci trend hnedých kontúrovacích ceruziek, ale občas to naniekom vyzerá aj dobre. Určite sa však moja zbierka bude rozrastať a budem skúšať ďalej, pravdepodbne vyskúšam určite nejakú od MAC, keďže tie sú veľmi populárne, ale celkovo sa mi za kontúrku nechce dávať extra veľa peňazí, takže sa určite popozerám aj po lacnejších alternatívach.



#make-up #Gosh #Bourjois #Bobbi-Brown #konturka

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com