Alpha-H Vitamin B

29.05.2018 08:00


Alpha-H Vitamin B sérum som kúpila v sade, aj so zvyšnými tromi vitamínovými sérami, ktoré majú. Postupne spravím recenzie na všetky, ale prvé je teraz Vitamin B sérum, lebo ho používam najviac a aj som si ho najviac obľúbila. Nemôžem povedať, že som po ňom siahla ako po prvom, úplne prvé som vyskúšala Vitamín E, ale Vitamín B sérum bolo ako druhé a odvtedy ho používam najčastejšie.



Alpha-H Vitamin B je veľmi výnimočné sérum kvôli svojmu zloženiu. Ako prvý je Niacinamide, teda vitamín B3, ktorý posilňuje prirodzenú ochrannú bariéru pleti pred stratou vlhkosti a zlepšuje jej pevnosť. Potom sú tam peptidy medi, to je inak dôvod, prečo to má takú modro zelenú farbu. A teraz si určite hovoríte, čo do … sú to peptidy medi?



Ja som registrovala, že niečo také existuje, Niod, drahšia sestra The Ordinary, má sérum s peptidmi medi, vždy som ho chcela vyskúšať, ale je celkom drahé. Inak som veľmi peptidy medi neregistrovala, je to celkom drahá ingrediencia, preto sa asi nepoužíva tak často. Ale, ževraj je to super ingrediencia, ktorá dokáže naozaj veľa a táto kombinácia, čo namiešala Alpha-H, peptidy medi a niacinamide, je absolútne výnimočná. Myslím, že nič podobné na trhu nie je.



Peptidy medi sú teda tri amino kyseliny zviazané s meďou, tá meď sú veľmi malé čiastočky, ktoré dokážu preniknúť do pleti, nie je to, že by tam plávali kúsky medi ani nič podobné. Peptidy medi sa prirodzene nachádzajú v ľudskom tele, hlavne plazme, slinách a moči. Na pleť majú množstvo priaznivých účinkov, sú protizápaľové a majú silné antioxidačné účinky, čím celkovo zlepšujú stav pleti a pomáhajú ju chrániť. Zlepšujú ochrannú bariéru, tým zabraňujú úniku vlhkosti a vďaka tomu, zlepšujú hydratáciu pleti. Tiež podporujú tvorbu kolagénu a tým vypínajú a spevňujú pleť. Pomáhajú aj s hojením rán a jaziev. Znie to úplne ako zázračná látka a ja som po tomto séra začala siahať aj preto tak často, lebo som videla super výsledky, ktoré z veľkej časti pripisujem peptidom medi.



Okrem toho Vitamin B sérum obsahuje ešte chia semiačka, respektíve výťažok z nich, bohaté na 3 a 6 omega mastné kyseliny a tiež ešte antioxidanty tokoferoly. A nakoniec kyselinu ferulovú (ferulic acid) extrahovanú z oleja z ryžových otrúb. Toto je proste geniálna zmes super účinných ingredinecií a antioxidantov. Ak ste skúšali niekedy Niacinamide od The Ordinary, tak toto je taká super nadupaná oveľa lepšia verzia.

Alpha-H Vitamin B sérum je veľmi ľahké na báze vody, takže ide na pleť v prvých vrstvách starostlivosti. Má jemne modrú farbu, ale to na pleti vôbec nie je vidno. Má celkom zvláštnu vôňu, ja tam cítim vanilku a kov, teda meď, nie je to nepríjemná vôňa, ale nie sú to ani žiadne tradičné kvetinky, takže pre niekoho môže byť nepríjemná, ale je celkom jemná a po čase vyprchá, aj keď ju cítim o trochu dlhšie ako iné podobné produkty a z týchto štyroch sér je to najvýraznejšia vôňa.

Na pleti je veľmi ľahké a okamžite sa vpije. Výsledok nie je okamžitý ani nejaký super videteľný, len pleť je tak nejak spokojnejšia a v lepšom stave, menej vyrážok a nedokonalostí, menej podráždenia, celkovo proste tak nejak pôsobí v pohode, zdravo a pokojne, je vypnutá a hydratovaná. Aj keď tá hydratácia nie je taká evidentná, ako keď použijete niečo s kyselinou hyalurónovou, skôr je to beh na dlhšiu trať a výsledok vidíte až po čase, že potrebujete pleť menej hydratovať a mastiť. Ja so svojou suchou pleťou mám aj tak občas stavy, že vyslovene potrebujem čisto hydratačné sérum a toto samotné mi nestačí, tak ho buď skombinujem s niečím hydratačným, alebo si dám čisto hydratačnú starostlivosť. Stáva sa mi to napríklad po ceste lietadlo, čo ma extrémne vysušuje, alebo keď spravím nejakú blbosť,typu preveľa kyselín.

Alpha-H Vitamin B je sérum vhodné pre všetky typy pleti. Alpha-H píše, že sa má používať na deň, ale ja ho celkom často používam aj na noc. Kombinujem ho väčšinou len s krémom a tonerom, prípadne niekedy ešte na vrch dám hydratačné sérum, najčastejšie Pestle & Mortar Pure Hyaluronic Serum. Pár krát som ho skombinovala aj s Alpha-H Vitamin C, aj keď sa hovorí, že by sa to nemalo, ale Alpha-H to nikde nepíše a mne to dohromady perfektne sedí, ale nerobím to často, trochu mám stále obavy, aj keď som videla množstvo dôkazov a dôvodov, prečo sa to môže a tiež pár ľudí, ktorí to bežne kombinujú, takže je to na osobnom zvážení človeka asi. Dosť často ho ale kombinujem s týmto geniálnym tonerom od Merumaya s vitamínom C a je to v pohode, žiadna reakcia. Celkom dobrá kombinácia je ešte AJ Alpha-H Vitamin E a Vitami B.

Určite odporúčam vyskúšať Alpha-H Vitamin B sérum, ja už teraz viem, že keď dopotrebujem túto fľaštičku musím si kúpiť novú, naozaj výnimočné a skvelé sérum a ja som na ňom asi už aj závislá. Dá sa kúpiť v sade tu, kde sú malé 25 ml verzie, ktoré sú inak fajn na cestovanie, alebo samostatne 25ml (beautybay.com alebo lookfantastic.com) alebo 50 ml, ktoré som našla len na niche-beauty.com, tak neviem, či ho neprestali robiť.




#plet #serum #niacinamide #peptidy #Alpha-H

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com