Aby makeup držal

06.08.2016 08:00


Dnes idem na svadbu, nie svoju, tú mám našťastie dávno za sebou, ale mám tu pár tipov na produkty, ktoré vám zaručia, aby vaše líčenie vydržalo čo najdlhšie v nezmenenom stave. Aj keď nie ste nevesta, určite chcete vyzerať skvele, lebo na svadbe určite bude fotograf a chcete sa cítiť sebaisto, bez potreby neustále sa kontrolovať v zrkadle. Ja si na takéto príložitosti nikdy nenosím žiadnu kozmetiku v kabelke, maximálne tak rúž, hlavne preto, že zvyčajne mám miniatúrnu kabelku, nie veľmi väčšiu ako peňaženka. A ešte sa mi nechce otravovať s kontrolovaním a opravovaním líčenia, takže urobím maximum, aby ostalo perfektné čo najdlhšie.

Základ je dokonála báza. Vďaka primeru sa makeup bude ľahšie nanášať, nech už použijete akýkoľvek, ostane na mieste a dokonale splynie s pleťou. Ja osobne som si doteraz veľmi s primermi nerozumiem. Na mne bežné primre asi veľmi nefungujú, lebo sú skôr určiné na mastnú pleť. Na mojej pleti tak nejak čudesne kĺžu a ešte čudesnejšie reaugujú s makeupom. Ale objavila som jeden skvelý hydratačný od Laura Geller, ktorý sa mi naozaj páči. Prvý raz mám pocit, že primer naozaj funguje, pleť krásne vyhladí a zjednotí, takže makeup sa nanáša úplne ľahko a výsledok je dokonalý. Laura Geller má niekoľko verzií tohto primera: zmatňujúci, anti-agingový , upokojújuci - redukuje začervenanie , tónovací a rozjasňujúci. Takže nech je váš problém akýkoľvek, myslím, že svoj primer si nájdete.

Keď už máte nanesený makup, tak je dobré ho zafixovať, to ho ochráni proti oterom, dotykom a neželaným presunom do vrások. Mne sa na fixáciu makeup najviac osvedčil Vichy Dermablend fixačný púder, ktorý je transparetný, jemný, ľahko sa nánaša, nedá sa to s ním prehnať a dokonale fixuje. Nie vždy ho používam na celú tvár, ale vždy ho používam na zafixovanie korektoru, hlavne pod očami, pretože sa vďaka tomu korektor vôbec nedostáva do vrások a nevytvára tak tie škaredé čiarky, ktoré ešte viac zvýrazna vrásky. A ešte namiestach, kde potrebujem naozaj dobré a dlhotrvácne krytie - okolo nosa a prípadných výražok, či iných nedokonalostí.

Čo sa týka líčenia očí, základ je oči si nešúchať a ideálne neplakať. Ale pre istotu je dobré použiť vodeodolnú maskara, hlavne, ak se ako ja a maskara sa vám pravidelne otláča. Ja som naposledy vyskúšala tieto dve a sú skvelé. Max Factor False Lash Effect Waterproof, ktorá spraví výrazné objemné riasy. Bourjois Volume 1 Seconde Mascara Waterproof spraví viac prirodzené riasy, ale stále efektné. Celkom chúlostivá býva ešte linka, pri očných tieňoch sa zvyčajne nejaké malé rozmazanie stratí a ľahko sa opraví aj prstom, ale keď sa pokazí výrazná linka, tak to býva dosť vidieť. Ja nedám dopustiť na túto úžasnú gélovú linku od Hourglass (recenzia tu). Je neuveriteľne presná a naozaj dlhotrvácna, bezproblémov vydrží aj 24 hodín, absolútne bez rozpitia, stratenia alebo rozmazania. Teraz ju dokonca robia aj v hnedej a sivo-modrej.

Ak sa nechcete otravovať ani s pravidelným nanášaním rúžu, tak dobrá voľba sú dlhotrvácne rúže. Aj takéto rúže však treba aspoň raz dvakrát znova naniesť, lebo ani tie dlhotrvácne nevydržia večne, tkže úplne bez opravy to nebude, ale netreba ich opakovane nanášať každú hodinu. Moje obľúbené sú tieto od Jouer, na ktoré som minulý týžden písala recenziu. Májú skvelý výber farieb, nevysušujú a naozaj držia.

Úplne posledný krok je celé veľdielo zafixovať fixačným sprejom, ktorý makeup uzamkne namieste. Mám odskúšané dva naozaj dobré fixačné spreje - Pixi Make Up Fixing Mist a Urban Decay All Nighter Make-Up Setting Spray . Pixi krajšie vonia a dodá pleti viac lesku, je skvelý aj na osvieženie líčenia, kedy dodá pleti hydratáciu a pekne ju rozjasní. Pri Pixi som nebola úplne spokojná s pumpičkou na originál fľaške, pretože striekala priveľa produktu, takže som si ho prielala do inej s jemnejším rosprašovačom. Urban Decay má perfektný rozprašovač a naozaj skvele makeup zafixuje, na pleti ho vôbec necítiť a líčenie naozaj vydrží dlhšie. Urban Decay robia aj malom cestovnom balení, čo je úplne super.



#make-up #maskara #fixacny-sprej #ruz #puder #primer #ocna-linka #Pixi #Max-Factor #Vichy #Bourjois #Laura-Geller #Hourglass #Jouer

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com