Všetko o The Ordinary

25.10.2019 17:55


O The Ordinary dostávam najčastejšie otázky. Chápem, že je to lákavé a zároveň mätúce, lebo je toho veľa a nie je to klasická kozmetika, treba pri nej trošku viac čítať a rozmýšľať a keďže ja už nedokážem reagovať na všetky otázky, ktoré mi chodia ohľadom The Ordinary, tak tu zhrniem všetko, čo je na blogu. Článok je updatnutý 18.4.2023, niektoré produkty medzitým prestali robiť, napríklad Alpha Lipoic Acid.

Často mi ešte chodia otázky ohľadom zostavenia rutiny, alebo skontrolovania rutiny, takéto služby neposkytujem, nemám na to kapacity a ani sa to nedá cez internet.

Odkiaľ kúpiť?


Ja ich produkty kupuje takmer výhradne priamo od nich, všetko o nakupovaní priamo z theordinary.com je vysvetlené tu . Majú ich aj na ďalších obchodoch ako napríklad beautybay.com, lookfantastic.com, cultbeauty.co.uk... Ak máte pri objednávaní z theordinary.com, prípadne aj ďalších obchodov, akékoľvek otázky typu koľko trvá doručenie, akých kuriérov používajú, kde je váš balík, čo máte robiť, ak vám balík ešte neprišiel a podobne, smerujte ich na zákaznícky servis, ktorý vám ich zodpovie, pretože na rozdiel odo mňa týmito informáciami disponuje.

Ako začať?


Asi najčastejšia otázka sprevádzaná prosbou na zostavenie rutiny. Rutiny na mieru nerobím, pretože sa to cez internet ani nedá, ale na blogu je niekoľko pomôcok. Prvá je video Ako začať s Ordinary, je to asi rok a pol staré video a odvtedy pribudlo mnoho produktov, ale ten základ sa nezmenil a môj výber stále platí. Základ je nenechať sa zlákať nízkou cenou a na začiatok si objednať len zopár produktov, inak sa z toho nevymagoríte. Takýchto správ mi chodí totiž neskutočne veľa, kde mi odfotíte vašu objednávku, často 10 a viac produktov a že, čo s tým máte robiť. No to neviem ani ja, lebo ja som tiež začala s troma produktmi, ono to nie je dobré ani pre pleť zrazu na ňu hádzať 10 rôznych produktov.

Druhá pomôcka sú príklady zostavených rutín na rôzne typy pleti a rôzne problémy, nájdete ich tu. Toto sú len príklady, aby ste mali predstavu, čo asi sa dá, samozrejme si tie rutiny môžete upraviť a povymienať produkty podľa toho, čo vyhovuje vám, pretože každému vyhovuje niečo iné.

Najnovšie kúpite aj hotové sety, ak chcete s Ordinary začať. Priamo na Deciem majú dva, The Daily Set, ktorý obsahuje úplne základnú hydratačnú starostlivosť a čistiaci produkt. Druhý je The No-Brainer Set, ktorý je zameraný proti vráskam a celkovo by mal zlepšiť vzhľad pleti. Skvelé sety majú tiež na beautybay.com, okrem tých, čo majú aj na Deciem, tam nájdete set na pigmentáciu, set na upchaté póry, set, ktorý má všetko, čo by ste mohli potrebovať a s ktorým je fajn začať a posledný je trojkroková kúra s retinolom.

Čo s čím kombinovať a čo s čím nekombinovať?



Ako som už písala vyššie príklady rutín sú tu, myslite sa však prosím na to, že aj ja som len človek a môžem sa pomýliť, keďže stále pridávajú nové produkty a je tieto príklady občas aktualizujem, tak sa mi môže stať, že sa tam vyskytnú rozporuplné kombinácie. Treba sa riadiť vlastnou pleťou, rozumom a hlavne tým, čo je napísané na konkrétnom produkte, The Ordinary vždy uvádza na obaloch, ale tiež aj na stránke, nevhodné kombinácie produktov, ktorým by ste mali vyhnúť. Ak máte akúkoľvek pochybnosť, najlepšie je napísať priamo Deciem, pretože oni vám dajú 100% správnu odpoveď. Ďalšia pomôcka je video o tom ako kombinovať účinné látky a ďalšie o tom ako vrstviť produkty a ešte video o tom ako si zostaviť rutinu.

Ako používať The Ordinary produkty?


Tak ako je uvedené na obale, The Ordinary vždy uvádza presné inštrukcie, či ráno alebo večer a aké množstvo.Takisto pri každej recenzii na konkrétny produkt je napísané, ako ho používať, linky na recenzie nájdete nižšie.

Občas sa ma tiež pýtate, či ešte používam The Ordinary produkty, áno, stále ich používam, k niektorým, ktoré som si naozaj obľúbila, sa pravidelne vraciam, napríklad Squalane alebo Buffet, viac nájdete v tomto videu. Ale nepoužívam ich stále a výhradne, to by bola nuda nielen pre mňa, ale aj pre vás. Postupne však skúšam ďalšie a ďalšie ich produkty, neustále im pribúdajú nové a majú ich už naozaj veľa. Nemyslím si však, že niekedy vyskúšam úplne všetky ich produkty, pretože sa hlavne riadim svoju pleťou a nie všetky ich produkty sú vhodné pre moju pleť, takže o niektorých produktoch nikdy neurobím recenziu, ani nebudem vedieť povedať, aké sú a ako ich používať, pretože ich jednoducho nemám odskúšané. Postupne stále na blogu pribúdajú recenzie a keď sa mi ich nazbiera viac otestovaných, tak aj súhrnné videá, ale trvá mi to, pretože produkty naozaj testujem, to znamená, že musím spotrebovať často aspoň polovicu produktu, aby som vedela povedať, ako funguje a či funguje a to jednoducho trvá, preto tie recenzie pribúdajú pomaly. Nižšie je zoznam všetkých recenzií, ktoré už na blogu sú aj s vypichnutými odpoveďami na najčastejšie otázky, zoradené sú abecedne.


The Ordinary 100% L-Ascorbic Acid Powder - s týmto vitamíno C opatrne, je naozaj silný, takže si treba dať pozor na dávkovanie, spôsoby používania sú uvedené v recenzii.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane - skvelý zvláčňujúci olej.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - toto je veľmi silná kyselina, takže pokiaľ vaša pleť nie je zvyknutá na kyseliny ruky preč. Dôležité je riadiť sa pokynmi na suchú pleť a nie viac ako 10 minút.

The Ordinary Alpha Lipoic Acid 5% - toto je tiež veľmi vysoká koncetrácia, preto pozor na dávkovanie, stačí pár kvapiek raz alebo dvakrát do týždňa, môže vás podráždiť, alebo vám spáliť pleť. Už ju prestali robiť, pre viac informácii kontaktujte priamo Deciem.

The Ordinary Amino Acids + B5 - skvelé hydratačné sérum, ktoré pleť posilňuje.

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% - toto vitamín C na báze vody.

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F - najmodernejší vitamín C na báze oleja.

The Ordinary “Buffet” - sérum plné peptidov na vrásky.

The Ordinary “Buffet” + Copper Peptides 1% - rovnaké sérum ako Buffet, len sú tma pridané peptidy medi.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG - očné sérum, skvelé na kruhy a opochy pod očami.

The Ordinary Coverage Foundation

The Ordinary EUK 134 0.1% - antioxidant, nemal by sa používať so silnými kyselinami a vitamínom C. Stačí pár kvapiek.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion - retinoid, ktorý na rozdiel od retinolu nemá vedľašie účinky ako šúpanie, podráždenie a začervenanie.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 - druhé porovnanie je tu, ak nie je pleť dostatočne navlhčená pred nanesením, zvykne žmolkovať.

The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA - kyselina mandľová je najjemnejšia kyselina, vhodná na začiatok, ak sa rozhodnete používať kyseliny,a lebo máte veľmi citlivú pleť.

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA - kyselina mliečna, ktorá okrem exfoliácie pomáha aj s hydratáciou. Majú aj vyššiu 10% koncentráciu.

The Ordinary Marine Hyaluronics - hydratačné sérum, ktoré je veľmi tekuté, na báze výťažkov z rias.

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA - krém, pomáha pleť zvláčnovať a zabraňovať úniku hydratácie.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% - niacinamide je vitamín B3, skvelý je na problematickú pleť, ale aj pigmentové škvrny, nemal by sa kombinovať s vitamínom C.

The Ordinary Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants - minerálny ochranný faktor, krém na opaľovanie, extrémne farbí na bielo.

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% - silný antioxidant, stačí pár kvapiek.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution - BHA kyselina, skvelá na vyrážky, upchaté póry, čierne bodky a problematickú pleť. Môže sa používať na celú tvár alebo lokálne na vyrážky. Je veľmi silná a môže vás spáliť, dokáže pleť veľmi vysušiť, preto ju treba používať opatrne.

The Ordinary Serum Foundation

The Ordinary Squalane Cleanser - nepenivý, nedráždivý čistiaci produkt, ktorý pleť nevysušuje. Dá sa používať na odličovanie aj druhé čistenie pleti.

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% - silný vitamín C vo forme kyseliny askorbovej, môže vás štípať a podráždiť. Má mastnú, nie veľmi príjemnú konzistenciu, preto je lepšie ho používať na noc.

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone - silný vitamín C vo forme kyseliny askorbovej, tento je v silikóne, takže zanecháva taký matný vyhladený silikónový pocit na pleti.

The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum - účinné a dostupné sérum na mihálnice a obočie.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution - kyselina salicylová v olejovej báze, lepšia alternatíva pre citlivejšiu pleť.


Súhrnné videá:

The Ordinary I

The Ordinary II

The Ordinary III

Video o produktoch, ktoré som si kúpila od The Ordinary opakovane

Video o tom ako začať s The Ordinary

The Ordinary IV





#plet #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com