Muti Suncare

09.07.2019 08:00


Muti je nemecká značka, ktorú som objavila na výstave Indie Beauty Expo. Najviac ma tam zaujala ich SUN kolekcia, čo sú opaľovacie krémy a gél po opaľovaní. Vtedy na výstave nemali produkty na predaj, kebyže majú, tak možno nakúpim viac, ale keďže som mala čas si to premyslieť, tak som nakoniec rozhodla len pre krém na tvár Anti-age Face SPF 50, krém na telo SPF 50 a gél s aloe vera po opaľovaní After Sun.



To, čo ma na nich zaujalo na výstave bola konzistencia, krém na tvár má totiž super ľahkú konzistenciu, rýchlo sa vstrebá, nebieli a je bez parfumácie. Potom som si doma pozrela aj zloženie a bola som ešte viac nadšená. Krém na tvár Anti-age Face SPF 50 je totiž naozaj dobrý ochranný faktor, ale tiež obsahuje vyživujúce a ochranné ingrediencie, takže sa dá použiť namiesto hydratačného krému.



Okrem chemického ochranného faktora totiž obsahuje super hydratačnú kyselinu hyalurónovú, vitamín C, čo je skvelý antioxidant, ktorý pleť chráni a posilňuje účinok ochranného faktora a tiež pomáha aj na pigmentové škvrny. Potom je tam vitamín E, čo je rovnako skvelý antioxidant a ešte aj niacinamide, ktorý je hydratačný a ochranný a tiež pomáha zmierňovať pigmentové škvrny, ale zároveň im pomáha predchádzať. Potom je tam ešte aj kolagén, ktorý pleť posilňuje a vyhládza. A posledný je výživný a zvláčňujúci slnečnicový olej. Naozaj úžasné zloženie na krém na opaľovanie a úplne dokonalé, ak bojujete s pigmentovými škvrnami. Navyše všetky výrobky Muti z kolekcie SUN sú bez parabénov, silikónov, minerálneho oleja a parafínov. Krém na tvár a gél po opaľovaní sú tiež bez parfumácie.




Konzistencia krému na tvár je úplne úžasná, je to veľmi ľahký krém, ktorý sa skvele rozotiera, nie je mastný, rýchlo sa vstrebá a nezabieli vás, perfektný je aj pod make-up. Na prirovnanie je to o niečo menej tekuté ako veľmi populárny La Roche Posay Shaka Fluid, len s ešte nadupanejším zložením. Vonia tak nijako, čisto kozmeticky, žiadna parfumácia.

Používanie je jednoduché, naniesť dostatočné množstvo, ja si dávam tri pumpičky, na tvár, ako posledný krok starostlivosti o pleť, prípadne aplikovať znova počas dňa, ak ste veľa na slnku, napríklad na pláži. Skvelé na ňom je, že ním dokážete nahradiť hydratačný krém, teda aspoň mne stačí a tým pádom máte o jednu vrstvu menej. Nie všetky krémy s SPF sú také, že pre moju suchú pleť dokážu nahradiť hydratačný krém, takže z tohto som preto naozaj nadšená. Vhodný je pre všetky typy pleti, majú aj SPF 30, ak by ste chceli nižší faktor. Veľmi sa mi páči aj balenie, tuba s veľmi praktickou a dobrou pumpičkou, objem je 50 ml a treba ho spotrebovať do 6 mesiacov od otvorenia.

Muti Body SPF 50, čo je opaľovací krém na telo, ale môžete ho použiť na tvár, má veľmi podobné zloženie ako krém na tvár, až na pár rozdielov. Tiež obsahuje vitamíny C a E, niacinamide a tiež slnečnicový olej, ale navyše je tam allantoin, ktorý má skvelé regeneračné a upokojujúce účinky a ešte je tam bisabolol, čo je naozaj skvelá látka, ktorá pokožku hydratuje, upokojuje, je protizápalová a antibakteriálna. Bisabolol je skvelý pre podráždenú, suchú a citlivú pokožku. Pre moju suchú, obzvlášť suchú na lýtkach je naozaj skvelý, ale zároveň, nie je príliš mastný a nepríjemný, ako niektoré opaľovacie krémy bývajú, poznáte ten dolepený pocit, potom, čo sa natriete? Tak s týmto taký pocit, vôbec nemám.




Oproti krému na tvár má krém na telo hustejšiu, viac krémovú konzistenciu. Je o niečo mastnejší, ale stále sa skvele rozotiera a vstrebá, tiež vás nezabieli. Tým, že je taký výživnejší, tak ho trochu na pokožke cítite, asi ako, keď sa natriete nejaký ľahkým telovým mliekom, nič lepkavé ani mastné, len taký jemný film, ktorý časom úplne zmizne. Má veľmi jemnú takú bylinkovú vôňu, aj keď teda píšu, že je parfumovaný, takmer to necítiť.

Objem je 150 ml a je v skvelej tube s pumpičkou, ktorá naozaj dobre dávkuje, mne to vychádza tak, že jedna pumpička je celá ruka, alebo lýtko. Používanie je opäť jednoduché, natrieť požadované množstvo na pokožku. Tento krém na telo je ešte aj water resistant, takže do určitej miery odolá vode a potu. Vhodný je pre všetky typy pokožky, skvelý pre citlivú a suchú. Na SPF na telo je však dosť drahý, aj keď veľmi dobrý, zoženiete však aj lacnejšie opaľovacie krémy, tento je tak trochu luxus.

Posledný produkt je After Sun, čo je gél s aloe vera po opaľovaní. Zase pomerne drahý produkt a celkom luxus, ale nesmierne príjemný. Ja ani neviem, čo ma to napadlo kúpiť produkt po opaľovaní, keďže sa slnku celkom vyhýbam a nespálila som sa ani nepamätám. Asi som si povedala, že keď tento rok ideme k moru na juh a nie k severnému ako minulý rok, tak sa možno náhodou zíde. Ale teda, na možno a náhodou je dosť drahý produkt, takže som ho začala používať aj len tak ako hydratačnú starosltivosť na telo a je to super.




Je totiž naozaj ľahký celkom tekutý gél, ktorý sa okamžite vstrebá a vôbec ho na pokožke necítite, ale je intenzívne hydratačný, upokojujúci a chladivý, čo je skvelé po suchú a svrbivú pokožku. Ideálne, ak ste ako ja a neznášate na tele pocit mastnoty. Môžete ho teda používať aj len ako hydratačnú starosltivosť, podľa Muti je skvelý po holení, čo dáva zmysel, keďže je upokojujúci a určite je skvelý aj po celom dni strávenom na slnku.

Čo sa týka zloženia z veľkej časti je to aloe vera gél, ktorý pleť upokojuje, chráni, hydratuje a pomáha regenerovať, ale tiež obsahuje aj niacinamide a kyselinu hyalurónovú. Tuba je rovnaká s rovnako skvelou pumpičkou ako Body SPF 50, objem je teda 150 ml a treba ho spotrebovať do 6 mesiacov od otvorenia. After Sun je bez parfumácie a vonia tak veľmi jemne kyselkavo a hneď to vyprchá.

Muti krémy s ochranným faktorom sú naozaj super a odporúčam ich vyskúšať, ak máte možnosť sa k nimi dostať, hlavne ten na tvár, ten je úplne top a ja som ho kúpila aj mame, ktorá je s ním tiež veľmi spokojná. Ja sa určite chystám vyskúšať aj ďalšie ich produkty, majú ešte séra a krémy a tvár, lákajú ma všetky. Čo sa týka dostupnosti, tak zatiaľ je to trochu obmedzené, na Slovensko totiž neposielajú, ale vo Viedni je obchod, kde ich majú. Zoznam obchodov, kde sa dajú kúpiť nájdete na ich stránke tu.





#SPF #plet #telo #hydratacny-krem #telove-mlieko #hydratacia #Muti

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com