Kosås Wieghtless Lipstick

17.01.2019 08:00


Kosås je môj najväčší objav minulého roka a úplne najviac som prepadla ich rúžom, pretože Kosås má podľa mňa tie najdokonalejšie rúže na svete. Nie, že by som vyskúšala všetky na svete, ale definitívne sú Wieghtless Lipsticks tie najlepšie rúže, aké som kedy držala v ruke. Za všetko hovorí fakt, že od augusta, kedy som si kúpila prvé dva, som si kúpila ďalších 5 odtieňov a kúpila by som si ešte aj šiesty, keby sa dal zohnať v Európe.



Kosås Wieghtless Lipstick je pre mňa ultimátna láska a už takmer nepoužívam nič iné len tieto rúže, okrem nejakých balzamov, aj keď to sa asi tiež zmení, keďže Kosås má prísť čoskoro s novým produktom a to balzamom na pery. Ani sa mi popravde nechce skúšať žiadne iné rúže, lebo tieto spĺňajú všetko, čo som kedy od rúžu chcela. Sú dokonale ľahké, takže ich na perách vôbec necítite, super hydratačné, intenzívne pigmentované a farebne geniálne namiešané a na koniec majú skvelú výdrž.



To, čo ma dostalo na Kosås rúžoch v prvom rade, je tá konzistencia, pretože sú naozaj nesmierne ľahké, takmer vôbec ich necítite, vôbec nie sú olejové, mastné alebo ťažké a napriek tomu sú super výživné a hydratačné a super pigmentované. Veľa rúžov sa volá weightless, alebo majú tento prívlastok, ale ja mám pocit, že len tieto od Kosås sú skutočne bez váhy.



Tajomstvo sa samozrejme skrýva v ingredienciách a Kosås sa pri výbere riadi pravidlom, že ingrediencia musí byť super výživná a mimoriadne luxusná a musí spĺňať obidve tieto podmienky. A tie kľúčové ingrediencie v rúžoch, okrem farebných pigmentov sú:

Maslo z kôstky manga, ktoré je bohaté na omega kyseliny a upokojujúce.

Bambucké maslo je hlboko hydratačné a podporuje kolagén.

Kakaové maslo zlepšuje prirodzenú hojivú schopnosť pleti.

Olej zo semienok zeleného čaju má anti-agingové účinky, chráni proti voľným radikálom a opravuje.

Šípkový olej obsahuje množstvo antioxidantov pre zlepšenie tónu a textúry pier.

Jojobový olej skvele hydratuje a je plný vitamínov.

Pomarančový esenciálny olej má povzbudivú vôňu.

Všetky tieto zložky zabezpečujú, že pery sú po celý čas super hydratované, skoro akokeby ste používali super hydratačný a ochranný balzam, len tento nie je mastný, ale super ľahké a má nádherné farby a skvelú pigmentáciu. Ďalšie veľké pozitívum Kosås sú obaly, veľmi elegantné a minimalistické, ale hlavne kovové s magnetickým uzáverom, ktorý drží a to kliknutie je nesmierne uspokojujúce.

No a druhá vec, ktorá ma na týchto rúžoch dostala, sú odtiene, pretože sú neskutočné. Sheena, zakladateľka Kosås, je totiž vyštudovaná maliarka okrem iného, alebo také čosi, proste niečo s maľovaním a preto má neuveriteľný cit pre farby. Normálne, keď značka vyrobí nejaký rúž, tak má tak 20, niekedy aj 30 odtieňov a ja si aj tak neviem vybrať, lebo nie som úplne stotožnená so žiadnym, alebo majú blbé podtóny pre mňa, ale to neplatí pre Kosås. Tam sú odtiene dokonalé, aj keď je ich len 8, pre svoj studený typ pleti mám všetky 4 a 2 pre teplý podtón a jeden limitovaný a všetky sú výborné. Niekde som to videla skvele opísané, že tie odtiene sú ľudské, proste prirodzené, nie potrafené fialové a barbie ružové, preto sa vám budú skôr páčiť, ak máte radi prirodzené líčenie. A takisto nemajú žiadne nude, tan alebo béžové odtiene, lebo často pôsobia mdlo, na mňa až mŕtvolne a je to veľmi neprirodzené.



Celkom často sa na odtiene aj pýtate a tak trochu aj sťažujete, že neviete, ktorý odtieň si vybrať. Úplne to chápem, pretože sú všetky krásne a napriek tomu, že ich je v stálej kolekcii len 8, tak je to super ťažké, pretože sú dokonale namixované. Ale v zásade je to aj super ľahké, lebo Kosås to má dokonale premyslené, takže vybrať si je vlastne ľahké. Odtieňov je teda 8, 4 pre studený podtón a 4 pre teplý. Keď chcete, aby bol ten rúž pre vás prirodzený, niečo ako moje pery ale lepšie, proste ladil s vami, tak si vyberiete z kategórie vášho podtónu. Ak však chcete, aby bol výraznejší, taký ten pop up efekt, tak si vyberiete z opačnej kategórie.

A v rámci kategórie je to tiež ľahké, v každej sú teda 4, jeden je sheer a to je vlastne taká akokeby nude, ale nie je to nude, presnejšie je slovo neutrálne prirodzené. Je to priesvitný odtieň, takže presvitajú vaše prirodzené pery, preto tieto odtiene vyzerajú na každom trochu inak. Potom je tam mauve farba, moja obľúbená, to je taký pekný každodenný odtieň. A potom je tam červená a sýta červená. Dokonale je to zobrazené v tejto tabuľke, ktorá vám pomôže nájsť dokonalý odtieň a aj vám ho spáruje s ich lícenkami.

A teraz poďme na jednotlivé odtiene. Na fotkách, kde sú spolu swatches, alebo odfotené všetky sú vždy v tomto poradí Rosewater, Stardust, Royal, Undone, Electra, Darkroom, Violet Fury.

Rosewater


Prvé sú tie sheer odtiene, teda tie jemne priesvitné, ktoré nie sú plne pigmentované. Ja som si ako prvý kúpila jeden z týchto, Rosewater, čo je úplne dokonalá ružová. Na mne ružová často pôsobí príliš barbinovsky, ale táto nie, pretože je proste dokonalá. Je to veľmi svieža ružová, má neutrálne studené podtóny a vyzerá skvele, perfektný každodenný odtieň, ktorý zvládnete naniesť aj bez zrkadla. Na každom vyzerá trochu inak, keďže je to priesvitný odtieň.

Rosewater a Stardust


Z opačnej kategórie pre teplé podtóny pleti je odtieň Stardust a toto bolo pre mňa najväčšie prekvapenia, veľmi som si ho totiž obľúbila. Niekde je tento odtieň opísaný ako magický a premenlivý s jemný odtieňom levanduľovej, no nekúpte ho po takomto opise. Presnejší opis je broskyňovo ružová, ktorá však nie je oranžová a robí pery úplne že dokonalé. Nemusíte sa ho báť ani keď ste studený typ ako ja, tá levanduľová v podtóne robí úplne zázraky.

Stardust


Nikdy predtým som nemohla nosiť broskyňový odtieň, lebo to proste na mne vyzeralo hrozne, ale toto je geniálne, ale zase, keďže je to sheer na každom to bude vyzerať trochu inak. Tieto sheer odtiene dodávajú perám veľmi jemný lesk, celkovo pôsobia veľmi prirodzene až neviditeľne. Stardust som inak kúpila v tej limitovanej sade troch, ktorú mali pred Vianocami a veľmi sa oplatí, linky na obchody, kde ju ešte majú sú na konci článku.

Royal


Ďalšie sú mauve odtiene, čo sú také tie fialkovo ružové. Studený sa volá Royal a je to absolútne dokonalá farba, presne takéto odtiene milujem a toto je najdokonalejší mauve odtieň, aký som kedy mala. Je to studený odtieň lesného ovocia, taký dokonalý mix ružovej, červenej a fialovej. Pre mňa je to ideálny odtieň, keď neviem, čo si mám dať na pery.

Royal a Undone


Undone, čo je teplý mauve odtieň, je naopak viac neutrálny a je to mix ružovej a hnedej. Nie je to môj najobľúbenejší odtieň, ale je to veľmi pekná neutrálna farba. Mauve odtiene sú také, ani matné, ani lesklé, proste také akurát a veľmi dobre držie na perách.

Undone


Inak, čo sa týka celkovo tej výdrže, je to prírodná kozmetika, takže sa nedá hovoriť o dlhotrvácnych rúžoch, ale držia super a hlavne zliezajú tak prirodzene, proste vám neostanú fľaky, alebo len orámované pery a keď trochu rúž zlezie stačí pošúchať perami, alebo jemne rozotrieť prstom a zase to vyzerá super. A ešte ďalšia vec, všetky odtiene sa dajú nosiť buď naplno, že teda si ich nanesiete štetcom, alebo priamo plnú pigmentáciu, alebo aj ako stain, že len trochu farby rozotriete a to vyzerá obzvlášť super pri tých sýtych tmavých odtieňoch.

Electra


Ďalšia kategória sú červené a tam mám len ten studený odtieň, Electra, čo je úžasná malinová červená s podtónmi modrej, presne to, čo potrebuje studený typ. Taká tá skutočná parížska červená, zase ani matná ani lesklá, pre mňa dokonalý červený rúž, ktorý som konečne našla a cítim sa v tejto červenej dobre, inokedy sa cítim tak príliš červeno, neviem to inak povedať, ale táto mi sedí super. Tá teplá je Thrillest a má podtóny do oranžovej, ak máte radi takú červenú.

Electra a Darkroom


No a posledná kategória sú tmavo červené a tam mám zase len ten studený odtieň, Darkroom, ktorý je úplná šupa. Je to taký tmavý vínový odtieň a je to dokonale vyvážená kombinácia bordovej a slivkovej, proste ani príliš hnedý, ani červený, ani fialový, dramatický, ale zase nie príliš. Skvelý na výrazné líčenie, zase super drží a zase je taký ani matný ani príliš lesklý, vďaka čomu pôsobí veľmi prirodzene. Teplý odtieň z tejto kategórie, Fringe, je viac hnedý, ale stále je to červená, vyzerá tiež veľmi dobre a možno si nakoniec kúpim aj ten.

Darkroom


A posledný je limitovaný odtieň Violet Fury, ktorý ešte stále niekde majú. Je to perfektná fialovo ružová, je viac lesklý ako tie predchádzajúce odtiene, ale nie o veľmi. Veľmi energetický odtieň a taký veselý a svieži a mal by vyzerať na všetkých super, tak bol zamýšľaný a čo som videla, tak aj vyzerá na každom super.




Ešte som skoro zabudla na vôňu, mne Kosås rúže voňajú ako biela čokoláda, tak jemne sladko a ovocne, nie úplne ako biela čokoláda, ale to vo mne evokuje tá vôňa. Najprv ma tá vôňa prekvapila a zdala sa mi silná, ale nie je. Teraz ju už mám veľmi rada a je podľa mňa nesmierne príjemná. Ja tieto rúže milujem, ako som už napísala vyššie, za všetko hovorí to množstvo, ktoré mám. Toto som vlastne ešte nikdy neurobila, že by som si z jedného rúžu kúpila toľko odtieňov, doterajší rekord bol 3, aj to naraz a nie postupne a potom som si už ďalšie nekúpila, ale pri Kosås, čím viac som vyskúšala, tým viac som chcela, takže ja Kosås Wieghtless Lipstick môžem odporúčať všetkými 10 a už len dúfam, že sa niekde v Európe objaví aj ich posledná limitka a to je rúž Phoenix.

Kosås je prírodná kozmetika a navyše všetky ich produkty sú bez gluténu, vajec, akýchkoľvek orechov, sóje a sú cruelty-free. Ich produkty kúpite v týchto obchodoch:niche-beauty.com, greenbeautybites.com a naturisimo.com. Výhodné trojbalenie majú ešte na greenbeautybites.com a niche-beauty.com. Limitovaný odtieň z leta Violet Fury majú ešte na greenbeautybites.com a naturisimo.com.





#make-up #ruz #Kosas

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com