Jo Malone vianočné vône Ginger Biscuit a Green Almond and Redcurrant

09.11.2023 08:00


Tento rok má Jo Malone tri vianočné limitky, jedna je úplná klasika, ktorú majú skoro každý rok Orange Bitters a teda mne osobne vôbec nevonia. Ale zvyšné dve ma veľmi zaujali, prvá je Ginger Biscuit a ja ju volám perníček a druhá je mandľová Green Almond and Redcurrant a na obe mám dnes pre vás recenziu.



Úplne na začiatok veľmi sa mi páčia tohtoročné flakóny, ktoré sú tvarovo aj farebne úplné klasiky, len vrchnáky sú ozdobené mašlička a pôsobí to nádherne a sviatočne. Ginger Biscuit Cologne, čo je v preklade zázvorý keksík, bola pre mňa na prvé počutie, že uff, toto asi bude príliš sladké, ale potom som si pozrela opis vône a vravím si toto môže byť aj neskutočne super.

A tak som utekala do Douglas ju vyskúšať, čo sa mi nepodarilo, lebo Green Almond and Redcurrant ani nemali a Ginger Biscuit nemali tester, lebo šak načo… Ale teda, čuchla som aspoň k vrchnáku a usúdila, že je to neskutočne super. Totižto Jo Malone malo raz vianočnú vôňu snežienka a mach to myslím bol. Podľa opisu znela neskutočne super, realita bola taká, že voňala ako tie najlacnejšie super hnusné veľkonočné voňavky :D Odvtedy som pri vianočných vôňach opatrná, ale teda perníček som kúpila mandľovú som objednala z webu, lebo tam ju majú. Inak Green Almond and Redcurrant už som raz dokonca mala objednanú z nejakého archívneho výpredaja, lebo sa veľmi páčila podľa popisu, ale vtedy mi ju neposlali, lebo sa vypredali zásoby, takže tento rok som si ju už naozaj nedala ujsť.



Ale poďme pekne porade, Ginger Biscuit sa skladá zo zázvoru (hlava), pečených lieskových orechov (srdce) a na koniec tonka fazule (základ) Tonka fazule voňajú jemne sladko vanilkovo, mandľovo, ale trochu aj s podtónom tabaku, čiže je to sladké, ale nie až tak sladké.

Môj otec Ginger Biscuit okomentoval, že pekné, ale to chceš voňať ako vianočný koláčik? Prvý dojem síce môže byť taký, ale toto je naozaj sofistikovaná vôňa, ktorá však má silu vyvolať spomienky a navodiť atmosféru Vianoc. Za mňa je to definitívne vianočná a zimná vôňa, ale zároveň nie je ťažká, lebo je v nej istá ľahkosť a hravosť. V prvom momente vonia ostro korenisto a mne anízovo, postupne sa tam začne vkrádať jemná vanilková sladkosť a vonia to ako surové korenisté cesto na perníčky. Potom sa tam trochu vkradne jemné zadymenie, taký skôr vianočný chladnejší podtón, ale stále je to aj sladké. A to sa rozvinie do karamelu, cez ktorý stále cítite aj ten korenistý začiatok. Chvíľami dokonca cítim takú sladkú maslovosť, no proste perníček. Ak hľadáte niečo iné, zimné, teplé, hravé, ale nie extrémne sladké, tak toto je skvelé. Ginger Biscuit majú 30 ml a 100 ml verziu.



Ako som už písala Green Almond a Redcurrant som mala už v hľadáčiku dávnejšie, takže tu som naozaj neváhala a teda nesklamala sa. Vlastne, aby som bola presná, ustrelilo mi dekel a mojej mame tiež, lebo raz si čuchla a rovno povedala, to chcem tiež :D Green Almond a Redcurrant sa skladá z červených ríbezlí (hlava), zelených mandlí (srdce) a cédrového dreva (základ).

Táto vôňa je zimná, ale zároveň svieža a iskrivá. V prvom momente je jemne citrusová a svieža a potom pomerne rýchlo prejde do ľahkej kvetinovej zamatovosti, cez ktorú občas presakuje jemná marcipánová sladkosť. Stále však je svieža, ľahká a veselá, respektíve lepšie to vystihuje anglické merry. Nakoniec celú vôňu trochu stlmí a zahalí jemná púdrovosť, ale stále tam cítiť jemnú citrusovo kvetinovú sviežosť. Veľmi sofistikovaná a zaujímavá vôňa, ale jemná. Za mňa jedna z najkrajších od Jo Malone, spolu so Star Magnolia. Green Almond a Redcurrant majú len 50 ml verziu.


Obidve vône sú krásne, skôr zimné, ale veľmi jedinečné. V vianočnej kolekcii sú inak aj sviečky a difuzéry, kebyže si chcete prevoňať domov. Jo Malone kúpite na douglas.sk, majú aj fyzicky v butikoch, alebo teraz novinka na cultbeauty.com, čo je momentálne jediný zahraničný eshop, ktorý posiela Jo Malone k nám a má lepšie ceny. Ja si ešte niekedy objednám priamo od nich s preposlaním z Nemecka.




#Jo-Malone #parfem #telo

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com