Čo si všímať na obaloch

19.10.2018 18:00


Tiež ste už niekedy rozmýšľali, čo znamenajú tie rôzne značky na obaloch? Niektoré sú veľmi dôležité a fajn vedieť ich prečítať, aby ste vedeli, čo vlastne kupujete a ako rýchlo to musíte spotrebovať. Takže v tomto videu mám pre vás vysvetlenie tých najdôležitejších a niektoré, hlavne recyklačné, ktoré vo videu nespomínam, nájdete aj s príkladmi popísané nižšie.



Značky, ktoré nájdete na kozmetike a čo znamenajú


Kelímok s číslom, presýpacie hodiny alebo dátum spotreby, všetky označujú ako rýchlo musíte kozmetiky spotrebovať. Najčastejšie to bývajú kelímky s číslom, to znamená koľko mesiacov od otvorenia máte na spotrebovanie, najčastejšie je to 12, bude to označené ako 12 M, ale nájdete aj 6,9 a 24. Niekde bývajú presýpacie hodiny s dátumom, to znamená, že do toho dátumu to musíte spotrebovať a niekedy býva rovno napísané EXP a dátum, to znamená to isté, dátum do kedy to musíte spotrebovať.



To divné E, alebo estimated sign alebo e-mark, je európske značenie, teda zvyčajne ho nájdete na produktoch vyrobených v EÚ a znamená to, že balenie naozaj obsahujem taký objem produktu, ako sa uvádza na obale.



Plameň, určite neznamená zápaľ si vonnú sviečku, ale pozor horľavina, najčastejšie býva na sprejoch, ako laky na vlasy a podobne a potom na lakoch na nechty. Takže dávajte pozor, čo používate, keď si vytvárate atmosféru so sviečkami.


Recyklačné symboly, trojholník zo šípok znamená, že sa používajú recyklované materiály. A ten vľavo, ktorému sa hovorí aj Green Dot, ktorý vyzerá trochu ako jing a jang znamená, že výrobca prispieva do recyklačného programu.





#video

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com