Zelens Power D

21.02.2023 15:00


Ja práve domíňavam tretiu fľaštičku vitamínu D od Zelens, čo podľa mojich pravidiel tento produkt kvalifikuje na môj holy grail a to už mám pripravenú aj štvrtú fľaštičku. Haluz je, že v živote som si Vitamin D nekúpila, teda nie priamo, vždy bol v nejakom boxe, kalendári, alebo ako darček k nákupu. Úplne prvý som kúpila v nejakom Caroline Hirons boxe, bolo to len 10 ml a ja už som ho dlho chcela vyskúšať, lebo Caroline ho dlho ospevovala, takže som sa veľmi tešila.



Priznám sa, že v prvom momente som bola prekvapená, že je to olej, pretože to sa nikde nejak explicitne neuvádza a ja som čakala niečo vodové, neviem síce prečo, ale čakala. Aj keď, keď si prečítate zloženie, tak vám musí byť jasné, že je to olej, akurát, že ja dosť často čítam tie zloženia až potom :D Ale v momente, ako som ho začala používať, tak som si ho zamilovala. Caroline ho odporúčala používať s Alpha-H Vitamín B a teda to je naozaj top kombinácia.

Zelens Vitamin D je pomerne ľahký, nie veľmi mastný olej, ktorý sa dobre vstrebáva. Nižšie je aj fotka, kde ho mám na ruke, mám aj fotku, kde je rozotretý, ale je taký ľahký a tak dobre sa vstrebáva, že na tej fotke na tej ruke nič nevidno, tak som ju sem nakoniec ani nedala :D. Je bez parfumácie a v zásade tak nejak úplne bez vône.

Najzaujímavejší je, ale jeho efekt. Nie je taký ako pri retinole, alebo vitamíne C, žeby to bolo viditeľné, ale je to citeľné. Vitamín D dostane pleť do takej pohody, že sa cítite dobre, pleť je odolnejšia, čo je super hlavne v zime, vyživená, zvláčnená a len tak ju niečo nerozhádže. Za tento super efekt samozrejme môžu ingrediencie, ktoré sú nasledovné:

Základ tvoria prírodné estery, ktoré pomáhajú pleť regenerovať a zvláčňovať.

Provitamín D3 známy ako 7-Dehydrocholesterol sa slnečným žiarením zmení na vitamín D3. Táto ingrediencia posilňuje kožnú bariéru a zvyšuje odolnosť pleti voči vonkajším agresorom a podporuje prirodzenú obnovu pleti.

Patentovaná botanická zmes. ktorá obsahuje 6 rastlinných výťažkov bohatých na vitamín D, konkrétne sú to tieto: Reishi (Ganoderma lucidum), Lichen (Usnea barbata), White mushroom (Agaricus bisporus), Shiitake (Lentinus edodes) a planktón. Má posilňujúce a regeneračné účinky.

Fosfolipidy sú základným komponentom bunkových membrán, tieto konkrétne sú identické s tými v pleti a majú skvelé hydratačné, regeneračné a ochranné vlastnosti.

Cholesterol je ester, ktorý má vyživujúce, zvláčňujúce, regeneračné a zjemňujúce vlastnosti.

Coco-Caprylate/Caprate prírodný rastlinný ester, tu je ako emolient so zvláčňujúcimi a premastňujúcimi vlastnosťami.

Caprylic/Capric Triglyceride ester odvodený z kokosového oleja a glycerínu, pleť zvláčňuje a hydratuje.

Skvalán z olivového oleja, napodobňuje kožné lipidy a tým posilňuje kožnú bariéru, dopĺňa lipidy, zabraňuje strate hydratácie a obnovuje vláčnosť pleti.

Vitamín F sú vlastné esenciálne mastné kyseliny, konkrétne kyselina linolová a kyselina linolénová zo šafranového oleja. Obnovuje a posilňuje kožnú bariéru a zabraňuje strate hydratácie.

Glykolipidy sú biomimetické lipidové molekuly s reštrukturalizačnými, regeneračnými a ochrannými vlastnosťami. Posilňujú kožnú bariéru a pomáhajú udržať hydratáciu v pleti.

Rastlinné mastné kyseliny - mix troch druhov, kyselina palmitová, kyselina stearová a kyselina olejová z mandľového, olivového, ľanového a borákového oleja. Pomáhajú pleť vyživovať, vyhládzajú ju a zlepšujú elasticitu.

Fytosteroly - lipidy zo sójových bôbov sú štrukturálne podobné lipidom v pleti. Tieto pleť zvláčňujú, zabraňujú strate hydratácie, posilňujú kožnú bariéru a upokojujú pleť.

Cetylhydroxyproline Palmitamide pseudo ceramid podobný prirodzeným ceramidom. Pomáha udržať kožnú bariéru, zabraňuje strate hydratácie, zlepšuje elasticitu a zlepšuje jemnosť pleti.

Repkový fytosterol má upokojujúce vlastnosti, posilňuje kožnú bariéru a podporuje prirodzenú regeneráciu pleti.

Mokradkový olej je bohatý na omega 9 mastné kyseliny, je zvláčňujúci, regenerujúci a zjemňujúci. Zabraňuje strate hydratácie a dodáva pleti jemný pocit.

Lanový olej bohatý na omega 3 je zvláčňujúci, zjemňujúci, premasťujúci a vyživujúci.

Avokádový olej bohatý na omega 9 je vyživujúci, zvláčňujúci, regeneračný a zjemňujúci.

Slnečnicový olej bohatý na omega 6 je zvláčňujúci, vyživujúci, ochranný a upokojujúci. Je tiež bohatý na vitamín E.

Sójový olej podobný prirodzenému kožnému mazu, pleť zvláčňuje , zabraňuje strate hydratácie a upokojuje pleť. Je tiež bohatý na antioxidanty, je proti zápalový, podporuje tvorbu kolagénu a má regeneračné schopnosti.

Izoamyl laurát - ester rastlinného pôvodu má zvláčňujúce vlastnosti.

Vitamín E je antioxidant a má fotoprotektívne vlastnosti, pleť zvláčňuje, zabraňuje strate hydratácie a tým posilňuje kožnú bariéru.

Kvasnice - získané fermentáciou, sú bohaté na amino kyseliny, esenciálne minerály, betaglukán a vitamíny. Majú proti zápalové, revitalizačné a ochranné vlastnosti, podporujú regeneráciu pleti.

Bisabolol je molekula získaná z harmančeka, je to silný antioxidant, má proti zápalové a antiiritačné vlastnosti a tiež anti mikrobiálne vlastnosti.

Kyselina hyalurónová v rôznych veľkostiach molekúl, zlepšuje hydratáciu pleti, posilňuje kožnú bariéru, pomáha udržať a zlepšovať elasticitu pleti, redukuje jemné linky a vrásky, obnovuje vláčnosť pleti.

Hydroxyproline hlavná amino kyselina v kolagéne, stimuluje produkciu kolagénu, zlepšuje pevnosť a elasticitu pleti a pomáha redukovať vzhľad vrások.

Glycín je amino kyselina, ktorá podporuje tvorbu kolagénu, podporuje regeneráciu pleti, a pomáha udržať hydratáciu v pleti.

Prolín je amino kyselina, ktorá zvyšuje tvorbu kolagénu, zlepšuje elasticity pleti a podporuje regeneráciu pleti.

Rozmarínový extrakt bohatý na rôzne druhy kyselín, ktoré neviem úplne preložiť, takže tu ich máte v originály - rosmarinic acid, carnosic acid, caffeic acid, ursolic acid, betulinic acid - je antioxidant, antibakteriálny, antiseptický, protizápalový, sťahujúci a hojivý.



Používanie Vitamínu D od Zelens je veľmi jednoduché , proste ho zaradíte do rutiny ako pleťový olej, teda po všetkých produktoch na báze vody. Nemusíte sa báť kombinovania s inými produktmi s účinnými látkami ako retinol, retinoidy alebo vitamín C, či AHA kyseliny, nie je v ňom nič aktívne v zmysle, že by ste to prehnali, alebo spôsobili problémy. Práve naopak toto je ideálny produkt na kombinovanie a vrstvenie, keďže ho môžete používať hocičím. Celkom dobre sa aj vrství, nikdy sa mi nestalo, že by sa mi kvôli nemu niečo zožmolkovalo alebo nefungovalo pod make-up.

Vhodný je pre všetky typy pleti a nemusíte sa ho báť, ani keď máte mastnú pleť, alebo nemáte radi mastný pocit, nie je extra mastný a stačí ho pár kvapiek. Obal je sklenená fľaška s fajn pumpičkou, tú majú v objeme 30 ml, ale majú aj malé 10 ml balenie a to mávalo pipetku, možno to už zmenili. PO otvorení ho treba spotrebovať do 6 mesiacov.

Vitamin D od Zelens je veľmi unikátny produkty, hlavne, čo sa týka zloženia, myslím, že nič podobné na trhu neexistuje a na posilnenie a regeneráciu pleti je to naozaj top. Určite sa oplatí vyskúšať aspoň malé 10 ml, aby ste videli, čo dokáže a keďže stačí pár kvapiek, tak tých 10 ml vydrží pomerne dlho. Zelens Power D kúpite napríklad na cultbeauty.com, lookfantastic.com, cloud10beauty.com a niche-beauty.com.

Oplatí sa vyskúšať aj hmlu z tejto rady, recenzia tu a čoskoro bude recenzia aj na krém z tejto rady, ktorý je tiež výborný.




#plet #Zelens #serum #pletovy-olej

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com