Zelens Emulsion D Fortifying Moisturiser

25.07.2023 14:00


Zelens Emulsion D Fortifying Moisturiser je posledný produkt z déčkovej rady od Zelens, ktorá je absolútne unikátna na trhu s kozmetikou a naozaj stojí za vyskúšanie. Recenzie na zvyšné dva produkty nájdete tu a tu, ale teda tento krém je z nich všetkých asi môj najväčší favorit.



Už som to viackrát spomínala vo videách, ale minulý rok mi tento krém doslova zachránil ksicht, keďže som trávila nezvykle veľa času vonku kvôli šéfovi a pre moju suchú pleť to bola čistá pohroma. Tento krém má pleť primárne chrániť pred vonkajším prostredím a agresormi, ale tiež posilňovať kožnú bariéru a pomáhať regenerovať a upokojovať, všetko toto robí absolútne excelentne.

Čo sa týka ingrediencií, tak je to obvyklý nekonečný Zelens zoznam :D, ale teda krém je naozaj nadupaný:

Základ je zmes fosfolipidov, fytosterolov a rastlinných zložiek, ktoré vytvárajú štruktúru podobnú lipidovej štruktúre pleti. Intenzívne zvláčňuje, chráni pleť, funguje ako druhá koža a posilňuje kožnú bariéru. Tiež pleť upokojuje.

Provitamín D3 v zapuzdrenej forme sa premieňa na vitamín D3 pôsobením slnečného žiarenia. Posilňuje kožnú bariéru, zvyšuje odolnosť pleti voči vonkajším agresorom a podporuje prirodzenú regeneráciu.

Ceramidy NS sú hlavnou zložkou stratum corneum. Pomáhajú opraviť kožnú bariéru, zlepšujú hydratáciu pleti a zabraňujú strate hydratácie. Zanechávajú pleť jemnú, hladkú a zvláčnenú.

Fosfolipidy sú pre pleť prirodzené a sú zvláčňujúce, regeneračné a zároveň majú aj ochranné vlastnosti.

Glykolipidy majú reštrukturalizačné, regeneračné a ochranné vlastnosti. Posilňujú kožnú bariéru a zlepšujú schopnosť pleti udržať hydratáciu.

Prebiotiká z kukurice, cvikli a akonových hľúz podporujú dobré baktérie na pleti a zlepšujú hydratáciu.

Probiotiká zmes dvoch neaktívnych baktérií pomáha udržať prirodzenú mikroflóru pleti a tým zlepšuje ochranu pleti a posilňuje regeneráciu.

Vitamín F z bodliakového oleja zlepšuje a posilňuje kožnú bariéru a zabraňuje strate hydratácie.

Ethyl Linolate je stabilná forma kyseliny linolovej, ktorá sa po nanesení na pleť premení na kyselinu linolovú, ale s lepšou penetráciou.

Fytosteroly sú lipidy zo sóje, pleť zvláčňujú, zabraňujú strate hydratácie a zlepšujú kožnú bariéru.

Rastlinné mastné kyseliny - mix troch z olivového, mandľového, borákového a lanového oleja, vyživujú pleť a zlepšujú jej elasticitu.

Lecitín je zvláčňujúco a vyhládzajúci.

Cholesterol je zjemňujúci, zvláčňujúci a vyživujúci.

Shiso alebo aj japonská mäta, výťažok z listov shiso je skvelý antioxidant, je protizápalový, antibakteriálnu a antialergický.

Ornitín je aminokyselina, ktorá má vypĺňajúci efekt na pleť.

Kvasnice sú bohaté na aminokyseliny, esenciálne minerálu, beta-glukán a vitamíny. Sú protizápalové, revitalizujúce a majú ochranné vlastnosti.

Pantenyl triacetát je zo skupiny B vitamínov, je upokojujúci a pomáha hojeniu.

Vitamín E je antioxidant a skvelá zvláčňujúca ingrediencia.

Glycerín je super hydratačná ingrediencia, ktorá pomáha udržať hydratáciu v pleti.

Coco-Caprylate/Caprate ester rastlinného pôvodu, je zvláčňujúci a premastňujúci.

Dimethicone polymér, ktorý pleť zvláčňuje a vypĺňa vrásky.

Trehalóza je sacharid so zvláčňujúcimi a ochrannými vlastnosťami.

Inulín je polysacharid z koreňa čakanky, podporuje kožnú mikroflóru a je zvláčňujúci.




Ako vidíte hlavná téma tohto krému je zvláčnenie. Používanie je jednoduché, primerané množstvo naniesť na tvár ako posledný krok, potom už nasleduje len SPF, ak použijete ráno. Používať ho môžete ráno aj večer, skvele sa kombinuje s hocičím, nie je tam žiaden problém, takže pokojne vitamín C, retinol aj kyseliny. Tiež sa veľmi dobre vrství, nestalo sa mi, že by zožmolkoval a veľmi dobre funguje aj pod make-up.



Konzistencia Emulsion D je taká hutnejšia, ale nie je mastný ani ťažký na pleti, práveže sa skvele vpije, ale zároveň pleť dostatočne chráni. Zelens opisuje jeho konzistenciu ako zamatovú a to celkom sedí. Vôňa je taká nijaká, trochu mandľová, nie je v ňom parfumácia. Tento krém je vhodný pre všetky typy pleti, hlavne však pre podráždenú, citlivú a veľmi vysušenú pleť, ideálny na zimu, ale službu vám spraví aj v lete, kedy je pleť zase namáhaná slnkom. Obal je sklenený téglik s objemom 50 ml, spotrebovať ho treba do 6 mesiacov od otvorenia.

Ja som si Emulsion D od Zelens veľmi obľúbila a chystám sa kúpiť si ho znova, je to jeden z ich lacnejších krémov a podľa mňa výborný. Majú aj menšie cestovné balenie. Ak, vystriehnete akciu, tak sa určite oplatí vyskúšať. Kúpite napríklad na cultbeauty.com, cloud10beauty.com alebo na niche-beauty.com.







#plet #hydratacny-krem #Zelens

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com