Vichy Ideal Soleil Solar Protective Water SPF 30

23.08.2018 08:00


Tento, alebo toto, ja vlastne stále poriadne neviem, ako to volať, ale tento produkt, asi najjednoduchšie bude, že sprej, takže tento sprej je môj top objav tohto leta. Novinka od Vichy - Ideal Soleil Solar Protective Water SPF 30, viackrát som ho spomínala počas leta a už som na dne takže je čas na recenziu.



Ja mám verziu Hydrating, čiže hydratačnú verziu, dá sa bezproblémov zohnať na e-shopoch, ale v slovenských lekárňach nájdete len verziu s betakaroténom pre krajšie opálanie. Keď som ho objednávala, tak som detailne porovnala zloženie, lebo mi nejak nešlo do hlavy, že sú dve verzie a aký je vlastne medzi nimi rozdiel a vyšlo mi, že úplne minimálny. Obidve tie zložky, ktoré ich majú odlišovať sú až v druhej polovici zloženia, takže je tak nejak asi jedno, ktorú verziu si kúpite, ale ja som si teda vybrala tú hydratačnú s kyselinou hyalurónovou, keďže mám suchú pokožku.



Pôvodne som kupovala tento sprej hlavne na letnú dovolenku, ale nejak som sa prerátala, lebo až tak veľa slnečných dní v Nórsku za polárnym kruhom nebolo, že by sa dalo ležať na palube, tam som ho použila asi raz. Kupovala som ho hlavne preto, že sa ľahko a rýchlo nanáša a nezašpiníte si oblečenie, ako pri niektorých bielych ťažký mastnejších krémoch a keďže na podobnej plavbe na Aljaške som spálila, tak som nejak predpokladala, že sa to stane aj na tejto a potrebovala som niečo, čo viem jednoducho a rýchlo naniesť. A to je najväčšia devíza tohto spreju podľa mňa, hocikedy a hocikde si ho znova ľahko na striekate, či už na pláži, v meste, na výlete, na horách, proste len strek strek, prípadne trochu rozotrieť a je to. Úplne geniálne.



Aj keď to má v názve voda, nie je to úplne voda, je to tak trochu olejová voda, niečo to musí asi držať pokope, preto to treba aj pred použitím dobre pretrepať, lebo to má dve zložky ako tie dvojfázové odličovače, fotka vyššie. Keď sa to pretrepe, tak je to také viac mliečne, ale stále super tekuté ako voda, na pokožke je to super ľahké a hydratačné a rýchlo sa to vpije. Ostane len veľmi ľahký olejový film, ale naozaj, že nič, vôbec to nie je vidno, fotka nižšie. Pri aplikácii je to príjemne chladivé, takže úplne ideálne do horúceho počasia a k vode. Treba však myslieť na to, že si to musíte nastriekať všade a v dostatočnom množstve, aby ste mali pokožku naozaj dobre chránenú a nakoniec prípadne aj trochu rozotrieť, aby ste sa uistili, že ste to nastriekali všade. Dá sa to používať aj na tvár, ja osobne som to nerobila, veľmi mi to nevyhovuje, predsa len je to trochu mastnejšie, na tvár mám radšej tie hmly, ale teda dá sa to.



Tá fľaša je celkom praktická, plastová, tak akurát veľká, má 200ml a ten sprej je super, veľmi dôležité pri takomto type produktu, strieka tak akurát jemne a na celkom veľkú plochu. Ochranný faktor je 30, čo je bezpečné minimum, ale stačí to, lebo rozdiel medzi 50 a 30 v účinnosti je veľmi malý a toto ľahko hocikedy obnovíte. A je to UVA aj UVB, čiže širokospektrálna ochrana, čo je veľmi dôležité.

Na slovenskej stránke majú aj, že je to vodeodolné a potuodolné, toto sú také výhlasenia, ktoré vám dávajú pocit falošnej bezpečnosti, aj tak to treba nanášať každé dve hodiny a určite potom, čo vyleziete z vody, ale trochu potu a nejaké otery to vydrží. Benefit, ktorý ešte spomínajú je, že to nezanecháva biele stopy, čo samozrejme nerobí, keďže je to voda, takže to môžete na seba striekať, aj keď ste oblečení, ale nestriekala by som to blízko citlivých materiálov ako hodváb a podobne, môžu na nich ostať mastné fľaky a z citlivých materiálov sa ťažko vyperú. Ale toto je vec, ktorá sa mi na tom veľmi páči, že nezababrete oblečenie ani seba, proste je to videteľné.

Ešte jedna dôležitá vec, Vichy samozrejme tvrdí, že je to vhodné pre citlivú pleť a ja osobne som nemala žiadny problém, práve naopak, moja pokožka bola super hydratovaná a chránená, ale ako vo všetkých Vichy produktoch, je aj v tomto parfumácia. Veľmi jemná, celkom príjemná a rýchlo vyprchá, ale je tam, takže ak ste citliví na parfumáciu, tak radšej nie.

Ja som Vichy Solar Protective Water používala veľmi rada, aj keď som šla len vybehnúť do obchodu, alebo na chvíľu von, hlavne keď boli tie výpeky, lebo je to s ním nesmierne jednoduché a rýchle a naozaj nemáte dôvod sa vyhovárať, prečo ste nepoužili SPF a pleť treba chrániť stále, aj keď nie sme práve pri vode. Teraz ho už mám tak, že nejak vydržím do konca leta a vykryjem to inými produktmi, ale určite si tento sprej plánujem kúpiť znova na budúci rok. Ak sa ešte len chystáte na dovolenku, tak si určite toto pribaľte do batožiny, ak nie, možno sa vám to ešte tento rok zíde, lebo koniec leta ešte nie je a o rok akokeby ste našli, lebo toto je skutočne skvelý produkt. Kúpite napríklad na lookfantastic.com alebo na feelunique.com.




#telo #plet #SPF #Vichy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com