The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

09.03.2017 08:00


Antioxidanty sú v starostlivosti o pleť veľmi dôležité a ja najradšej siaham po nejakej forme vitamínu C, pretože má na pleť skvelé účinky. Vitamín C dokáže pleť nádherne rozjasniť, ale okrem toho aj zjemniť vrásky a vypnúť, tiež pomáha so zjednotením tónu pleti, jazvami, prípadne pigmentovými škvrnami. Doteraz som mala už niekoľko rôznych sér s vitamínom C (Ole Henriksen Truth Serum, Filorga C Recover), ale žiadne s takou vysokou koncetráciou vitamínu C ako The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. 23% je koncentrácia, ktorá nebýva úplne bežná, najčastejšie mávajú produkty s vitamínom C koncentráciu okolo 10%, takže toto sérum je celkom vynímočné a navyše nestojí vôbec veľa.

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% má hustú, viac krémovú ako tekutú konzistenciu, v ktorej je cítiť prášok, keďže obsahuje prášok L-kyseliny askorbovej a vďaka tomu máte naozaj trochu pocit, akoby ste si po tvári rozotierali prášok. L-kyselina askorbová by mala byť v prípade tohto séra vemľi stabilná, pretože v zložení sa nenachádza voda. Po nanesení niekedy naozaj štípe, nie vždy, ale to je pri tak vysokej koncetrácii vitamínu C pochopiteľné, to isté by robil citrón, keby ste sa s ním natreli. Moja pleť si však po čase zvykla a teraz už neštípe vôbec, vynímočne, ak sa neuvedomím, že mám práve suchšiu pleť a použijem ho. Zo začiatku mi tiež celkom smrdel, takým tým kovovým puchom, mne to trochu pripomína puch krvi, keď sa vám pustí z nosa, ale asi už trochu vysmradlo, alebo ja som zvykla, lebo to už necítim.

Na jednu aplikáciu stačí naozaj trochu, keď ho dáte priveľa tak sa úplne nevstrebá, takže v tomto prípade naozaj neznamená viac aj lepšie. Najúžasnejší pri tomto sére je výsledok pri naozaj pravidelnom používaní - pleť nádherne rozjasnená, vyhladené jemné vrásky a celkovo pleť pôsobí veľmi sviežo. Toto sérum, ale nie je veľmi hydratačné, takže je lepšie ho kombinovať s nejakým hydratačným sérom, ja ho najčastiejšie zvyknem kombinovať s Hyaluronic Acid Serum. The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% má jedinú nevýhodu, okrem toho nemožne dlhého názvu - nie úplne si rozumie s make-upom, keďže je celkom mastné. Hlavne, keď dám navrch ešte aj mastnejší krém, tak sa potom make-up úplne zlieva a nedrží na mieste a celkovo sa zle nanáša. Aj preto som skôr prepla na používanie na noc a ráno s abudím s krásne prežiaronou pleťov. Teraz som si na stránke prečítala, že ho odporúčajú na noc, no mohli to dať aj na krabičku, takže aj oficiálne je vhodné viac na noc. Ale keďže nechcem svoju pleť ukrátiť o benefity vitamínu C ani cez deň, tak som si na denné použitie objednala menej koncetrované sérum, ktoré by sa malo lepšie vstrebať a celkovo fungovať lepšie na deň, samozrejme tiež od The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% na báze vody s lepším vstrebávaním a dúfam, že lepšou schopnosťou znášať sa s make-upom.

Vitamín C má naozaj úžasné účinky na pleť a určite ho odporúčam vyskúšať. Ak by ste chceli začať s niečím menej koncetrovaným, tak The Ordinary má na výber niekoľko druhov cenovo dostupných sér s vitamínom C, aby ste lepšie zorientovali majú k nemu aj skvelý guide. Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% má zo všetkých najnižšiu cenu, len 5,8 Eur a ja som s ním veľmi spokojná, určite stojí za vyskúšanie.



#plet #serum #vitamin-C #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com