The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA

10.04.2018 08:00


Tento príspevok je celkom ťažký pôrod, preto som ho aj dlho odkladala, ale veľa z vás asi zaujíma, takže tu je. Natural Moisturizing Factors + HA od The Ordinary je vlastne hydratačný krém, ktorý na rozdiel od iných Ordinary produktov, takmer vôbec nespomínam. Je to preto, že síce nemôžem povedať, že je zlý, ale nemôžem povedať ani, že by ste ho mali určite vyskúšať. Dosť dlho som nevedela, čo si mám vôbec myslieť, už to však viem a aj keď z neho vôbec nie som nadšená, ani ho nezavrhujem, lebo je to lacná a dobrá alternatíva.

Natural Moisturizing Factors znamená prirodzene hydratačné faktory, ktoré pleť chránia a udržiavajú hydratáciu. Tieto faktory tvoria amino kyseliny, mastné kyseliny, triglyceridy, urea, ceramidy, fosfolipidy, glycerín, sacharidy a kyselina hyalurónová. Všetky tieto látky sa prirodzene nachádzajú v pleti a sú pre ňu prospešné. A podľa tohto zloženia by to celkom dobre mohol byť aj môj vysnívaný hydratačný krém, ale mne na ňom nevyhovuje úplne textúra, ktorá je taká zvláštna z môjho pohľadu, mala som problém už v prvom veľkom videu o Ordinary ju opísať, pretože je pre mňa trošku nepochopiteľná. Čudné vôbec je, že keď tento krém vytlačíte z tuby, tak ostane ako taký valček, väčšinou sa tie krémy aspoň trochu roztečú. Aby som teda opísala tú nepochopiteľnú konzistenciu pre mňa, najviac sa mi na to hodia slová ako suchá, nemastná, ľahká, krémová, nevláčna, takmer až matná na pleti. Ale to, čo mi asi vadí najviac je, že mám pocit, že z veľkej časti ostane na povrchu, že sa nevpije poriadne, hlavne ak ho porovnám s mojím obľúbeným Hydrate od Pestle&Mortar, to mi asi vadí najviac.

Ale na druhej strane si myslím, že je to len môj pocit a nejaké očakávania, ktoré mám od hydratačného krému, lebo keď som sa prinútila používať Natural Moisturizing Factors + HA dva týždne v kuse, bez inej alternatívy, tak moja suchá pleť netrpela, bola dobre hydratovaná a dobre sa tento krém znášal aj s make-upom. Musím však tiež povedať, že som pod neho väčšinou vrstvila niekoľko vrstiev hydratácie - toner, esenciu aj sérum, takže to tiež určite zohralo svoju rolu. Celkovo som však mala dobrý pocit a občas po tomto kréme siahnem aj teraz.

Natural Moisturizing Factors + HA je vhodný pre všetky typy pleti, mohla by si s ním celkom dobre rozumieť aj citlivá pleť, keďže Ordinary do svojich produktov nedáva zbytočnosti ako parfumáciu, parabény, silikóny a podobne. Dobre si s ním bude rozumieť podľa mňa aj mastná pleť, keďže nie je mastný a skôr by som ho opísala ako ľahký a tiež by mohol preto vyhovovať aj zmiešanej pleti, lebo je dobre hydratačný, ale nie mastný a nemal by tiež upchávať póry. Dobre u mňa fungoval aj s make-upom, skúšala som rôzne, ale samozrejme výnimky sa určite nájdu. Skvelé je aj to balenie, jednoduchá tuba v duchu Ordinary, ale na dávkovanie krému je perfektné a nezaberá veľa miesta.

Ja osobne si s týmto krémom veľmi nerozumiem, aj keď mu v zásade nemám, čo vytknúť, ale proste mi úplne nevyhovuje, určite nie na deň, v poslednej dobe som ho však začala používať na noc, ako poslednú uzamykaciu vrstvu a na to je pre mňa fajn. Keď však zvážim cenu, 5,80 Eur za 30 ml a 7,70 za 100 ml, toto je dobrý hydratačný krém s výbornými ingredienciami, ktorý stojí za vyskúšanie, definitívne skvelá hodnata za peniaze. Kúpite priamo na theordinary.com, alebo napríklad na BeautyBay.com.



#plet #The-Ordinary #hydratacny-krem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com