The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

01.03.2018 08:00


Pôvodne sa tento produkt volal Advanced Retinoid 2% a ja mám ešte fľaštičku s týmto pôvodným názvom, teraz sa volá Granactive Retinoid 2% Emulsion. Predtým než prišlo k premenovaniu to bolo jediné retinolové/retinoidové sérum od The Ordinary, teraz majú retinoidovú sekciu oveľa väčšiu. Okrem tohto séra, ktorému zmenili názov, ale obsah ostal rovnaký, pribudol retinoid v skvaláne v 2% a 5% koncetrácii, tri koncetrácie retinolu v skvaláne a tiež čistý retinol, takže je teraz naozaj veľký výber.

Ja som dlho nevedela, čo si mám o tomto sére myslieť, pretože v porovnaní s Pestle&Mortar Superstar Retinoid Night Oil som nevidela okamžitý efekt, čo by až taký problém nebol, keďže pri retinoloch a retinoidoch si treba počkať minimálne mesiac, ale problém bol, že toto sérum nie je hydratačné, takže pre mňa bol ten okamžitý efekt skôr nepriaznivý a nepríjemný, hlavne v porovnaní s tým olejom od Pestle&Mortar. Niekedy som mala dokonca pocit, že ma Granactive Retinoid 2% Emulsion až vysušuje, napriek tomu, že je to tá nová super forma retinolu, ktorá by nemala mať vedľajšie účinky a ani na mňa nemala také účinky, žiadne šúpanie ani začervenanie, ale moja pleť sa s ním jednoducho necítila komfortne. Teraz však už majú alternatívu so skvalánom, takže to by malo byť aj dostatočne hydratačné a stále je to šetrný retinoid, ak máte skôr suchú pleť, tak by som siahla asi skôr po tomto sére, u mňa už čaká v šuflíku na testovanie.



Nakoniec som však našla spôsob ako Granactive Retinoid 2% Emulsion funguje dokonale aj pre mňa so suchou pleťou. Kľúč je vo vrstvení hydratačných produktov pod a na toto sérum. Takže som vždy pri použití tohto séra tvorila super sendvič à la Caroline Hirons a fungovalo to dokonale, dostatočná okamžitá hydratácia a po čase aj viditeľné výsledky retinoidu. Najčastejšie som ho vrstvila takto:

Toner Indie Lee CoQ10 alebo Merumaya Treatment Toner, ten má extra benefit, tým že je v ňom vitamín C

Sprej na tvár Omorovicza Queen Of Hungary Mist

Esencia Kiehl’s Iris Activating Treatment Essence

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

Filorga Sleep-Recover Night Balm

Samozrejme niekde medzi to ešte nejaký očný krém. Takto moja pleť dostala naozaj všetko, čo potrebuje, plus aj super účinky retinoidu, keďže to je jediná látka, pri ktorej je dokázané, že skutočne omladzuje a bojuje s vráskami. Granactive Retinoid 2% Emulsion je veľmi ľahké sérum, takže nie je problém ho takto vrstviť. Má pomerne tekutú konzisenciu, nie je to číra tekutina, je taká mliečna, skôr to pripomína krém, ale nemusíte sa báť, vpije sa rýchlo a vôbec to nie je záťaž pre pleť, nerobí to hrubú vrstvu a ani to nie je na pleti vidno. Nemá ani žiadnu vôňu, či smrad a úplne bezproblémov sa znáša s ostatnými produktmi. Môžete ho pokojne kombinovať s nižšími koncetráciami kyselín, pokiaľ je vaša pleť zvyknutá na kyseliny, samozrejme, vitamínom C, alebo inými antioxidantmi, kyselinou hyalurónovou, v zásade s hocičím okrem ďalšieho retinolu alebo retinoidu. Tá hlavná zázračná látka je Hydroxypinacolone Retinoate, je to nejak odvodené od samotného retinolu a ževraj by to malo fungovať ešte lepšie ako retinol, ale bez tých vedľajších účinkov a iritácie, tkaže win-win.

Používať sa má výhradne večer a vo vrstvení patrí na ľahké séra na báze vody, pod oleje a krémy, podľa štandardných zásad vrstvenia. Môžete ho používať každý večer, ak však máte obavy z retinoidu, respektíve ste nikdy retinoid nepoužívali, tak by som začala pre istotu každý druhý alebo tretí večer. Nečakajte však zázraky po prvých použitiach, retinoidy a retinoly sú behy na dlhé trate a naozaj musíte vydržať niekoľko týždňov pravidelného používania, aby ste videli nejaké výsledky. Nakoniec ich však uvidíte, mne po niekoľkých týždňoch pravidelného používania zmiernil vrásky na čele a hlavne pleť mala celkovo lepšiu textúru a bola jemnejšia. Retinoid je dobré začať používať už, keď sa schyľuje k vráskam ako prevenciu, pretože už vzniknuté vrásky sa ťažšie odstraňujú. Takisto je skvelý na zlepšenie celkového stavu pleti, takže ak vás trápia jazvičky, pigmentové škvrny a podobne, určite sa oplatí vyskúšať. Jedna dôležitá vec, na ktorú treba myslieť pri používaní akéhokoľvek retinolu alebo retinoidu, je chrániť pleť pred slnkom, teda denne nosiť SPF ochranný faktor, aj teraz v zime.

Ako som už spomenula vyššie toto je nová forma retinolu bez vedľajších účinkov, ako šúpanie, suchá a podráždená pleť a naozaj žiadne takéto účinky nemá, výnimky sa samozrejme môžu nájsť, ako pri každej kozmetike. Granactive Retinoid 2% Emulsion je veľmi jemný a šetrný retinoid, teda vhodný pre všetky typy pleti, aj pre citlivú, ale pre niektoré typy pleti môže byť práve táto formula málo hydratačná, vtedy pomôže správna kombinácia s inými produktmi. Inak je to super produkt vzhľadom k tej cene, skvelý, aj keď ste nikdy retinol alebo retinoid nepoužívali a bojíte sa, alebo za to nechcete dať veľa peňazí a chcete to len vyskúšať. Najjednoduchšie The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kúpite na theordinary.com alebo napríklad aj na BeautyBay.com.



#plet #serum #retinoid #The-Ordinary

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com